Current Research Information SysTem In Norway
 
 

 English version


 
Hovedside
Forskningsresultater/NVI
Forskere
Prosjekter
Forskningsenheter
Logg inn
Om Cristin
 
 
   Ole Petter Ottersen

Seksjon for anatomi (Professor) - Universitetet i Oslo

Ottersen-bilde

Kontaktinfo


Universitetet i Oslo

E-post

Annet

Besøksadresse
Administrasjonsbygningen, 9.et
0313 Oslo

Bakgrunn

Ole Petter Ottersen er Universitetet i Oslos valgte rektor for perioden 2009-2013. Rektor er styrets leder og har på vegne av styret overordnet ansvar for og ledelse av universitetets virksomhet. Rektor er øverste leder for den faglige virksomheten ved universitetet.

Ole Petter Ottersen ble uteksaminert som cand.med. ved Universitetet i Oslo i 1980 og tok sin doktorgrad i medisin i 1982. Han ble professor ved Anatomisk institutt i 1992. Ottersen har i perioden 1997-1999 vært faglig leder for Anatomisk institutt, i 2000–2002 prodekanus for forskning ved Det medisinske fakultet og har fra 2002 vært leder for Senter for molekylærbiologi og nevrovitenskap – et av Norges sentre for fremragende forskning.

Ottersen er blitt tildelt flere priser for sin forskning, inklusive Anders Jahres medisinske pris for yngre forskere i 1990 og Anders Jahres medisinske pris (hovedprisen) i 2008.

Ole Petter Ottersen har med seg et bredt sammensatt rektorlag som har som mål å fremme kvaliteten i forskning og undervisning ved alle fakulteter. Ottersen og hans lag ønsker å utvikle Universitetet i Oslo til et internasjonalt ledende breddeuniversitet med forskning i sentrum.

Vitenskapsdisipliner

Emner

Prosjekter


Søk i eksterne biblioteksdatabaser

ORIA
PUBMED