|
 |
Norsk
versjon
In order to register data in Cristin, you must be an academic or administrative employee.
|
|
|
|
|
 |
|
|
|
Showing results 1-50 of 70
|
<< Previous
1
2
Next >>
|
2020
|
1. |
Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Nilsson, Astrid; Gonera, Antje. Food for ageing populations: What, how and where will the elderly be eating in 2030?. foodnavigator.com [Internet] 2020-09-28 NOFIMA
Untitled
|
|
2. |
Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Nilsson, Astrid; Gonera, Antje. Mathverdagen for den hjemmeboende eldre i 2030 - En brukersentrert tilnærming for å skape et mulighetsrom. Tromsø: Nofima AS 2020 (ISBN 978-82-8296-647-4) 58 p. Nofima rapportserie(30/2020) NOFIMA
Untitled
|
|
3. |
Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Nilsson, Astrid; Gonera, Antje. Mathverdagen for den hjemmeboende eldre i 2030 - En brukersentrert tilnærming for å skape et mulighetsrom.. Nofimas digitale rapportslipp; 2020-08-25 - 2020-08-25 NOFIMA
Untitled
|
|
4. |
Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Nilsson, Astrid; Gonera, Antje. Social innovation for solving societal challenges connected to ageing and undernutrition in the daily life for elderly living at home.. 12th Nordic Nutrition Conference; 2020-12-14 - 2020-12-16 NOFIMA
Untitled
|
|
5. |
Østbye, Tone-Kari K; Berge, Gerd Marit; Krasnov, Aleksei; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Hansen, Marianne Helén Selander; Burdge, Graham C.; Irvine, Nicola A.; Ruyter, Bente. Nordatlantiske fiskeoljer og betydning for utnyttelse av omega-3 fettsyrer. Tromsø: Nofima AS 2020 (ISBN 978-82-8296-571-2) 36 p. Nofima rapportserie(26/2020) NOFIMA
Untitled
|
2019
|
6. |
Knutsen, Svein Halvor; Holtekjølen, Ann Katrin; do Carmo, Cátia Saldanha; Nilsson, Astrid; Sahlstrøm, Stefan. Jakten på proteinene. Nationen [Newspaper] 2019-11-04 NOFIMA
Untitled
|
|
7. |
Nilsson, Astrid. Norske oljer fra hav og land gir ekstraeffekt. fisk.no [Internet] 2019-10-10 NOFIMA
Untitled
|
|
8. |
Nilsson, Astrid; Wetterhus, Elin Merete; Bergum, Silje; Lundby, Frank; Haugen, John-Erik; Østbye, Tone-Kari K. Cellular response to oxidized oils. 17th Euro Fed Lilpid Congress and Expo; 2019-10-20 - 2019-10-23 NOFIMA
Untitled
|
|
9. |
Nilsson, Astrid; Østbye, Tone-Kari K. En dråpe fiskeolje får fart på produksjonen. kystogfjord.no [Internet] 2019-10-10 NOFIMA
Untitled
|
|
10. |
Nilsson, Astrid; Østbye, Tone-Kari K. Norske oljer fra hav og land gir ekstraeffekt. kyst.no, fisk.no, nofima.no, forskning.no, aquafeed.com [Internet] 2019-10-10 NOFIMA
Untitled
|
|
11. |
Sahlstrøm, Stefan; Knutsen, Svein Halvor; Holtekjølen, Ann Katrin; Nilsson, Astrid; do Carmo, Cátia Saldanha. En matnyttig skilsmisse.. Nationen [Business/trade/industry journal] 2019-11-04 NOFIMA
Untitled
|
|
12. |
Sahlstrøm, Stefan; Knutsen, Svein Halvor; Holtekjølen, Ann Katrin; Nilsson, Astrid; do Carmo, Cátia Saldanha. Utvikler plantebaserte og proteinrike ingredienser.. forskning.no [Internet] 2019-11-04 NOFIMA
Untitled
|
|
13. |
Østbye, Tone-Kari K; Berge, Gerd Marit; Nilsson, Astrid; Romarheim, Odd Helge; Bou, Marta; Ruyter, Bente. The long-chain monounsaturated cetoleic acid improves the efficiency of the n-3 fatty acid metabolic pathway in Atlantic salmon and human HepG2 cells. British Journal of Nutrition 2019 ;Volume 122.(7) p. 755-768 NOFIMA
Untitled
|
|
14. |
Østbye, Tone-Kari K; Nilsson, Astrid. Noen oljer er ekstra bra for oss og laksen. Næringsnytte 2019 ;Volume 9. p. 4-5 NOFIMA
Untitled
|
2018
|
15. |
Bergum, Silje; Meisland, Ane; Guldbrandsen, Oddrun Anita; Drotningsvik, Aslaug; Vogt, Kjell Gjermund; Østbye, Tone-Kari K; Nilsson, Astrid. Dietary Norwegian camelina oil high in ALA increases the level of EPA and DHA in rats​. Euro Fed Lipid Congress and Expo; 2018-09-16 - 2018-09-19 NOFIMA UiB
Untitled
|
|
16. |
Ruyter, Bente; Berge, Gerd Marit; Krasnov, Aleksei; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Østbye, Tone-Kari K. Cetoleic acid makes pelagic fish more healthy. Fishmeal and Fish oil; 2018-11-14 - 2018-11-15 NOFIMA
Untitled
|
|
17. |
Ruyter, Bente; Berge, Gerd Marit; Krasnov, Aleksei; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Østbye, Tone-Kari K. Pelagic species as health food. Pelagic Fish Forum 2018; 2018-10-18 - 2018-10-19 NOFIMA
Untitled
|
|
18. |
Wetterhus, Elin Merete; Vogt, Kjell Gjermund; Nilsson, Astrid. Stabilization of Fish oils with cold pressed Norwegian Camelina oil. 16th Euro Fed Lipid Congress and Expo; 2018-09-16 - 2018-09-19 NOFIMA
Untitled
|
|
19. |
Østbye, Tone-Kari K; Berge, Gerd Marit; Krasnov, Aleksei; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Ruyter, Bente. Har nordatlantiske fiskeoljer spesielle fortrinn?. Pelagisk arena 2018; 2018-06-12 NOFIMA
Untitled
|
2017
|
20. |
Haugen, John-Erik; Lundby, Frank; Wetterhus, Elin Merete; Vogt, Kjell Gjermund; Voldvik, Vibeke; Østbye, Tone-Kari K; Steppeler, Christina; Kirkhus, Bente; Nilsson, Astrid. Determination of 4-hydroxy-Hexenal and 4-hydroxy-Nonenal in biological model systems. 15th Euro Fed Lipid Congress; 2017-08-27 - 2017-08-30 NOFIMA NMBU
Untitled
|
|
21. |
Schmidt, Gesine; Haugen, John-Erik; Veiseth-Kent, Eva; Koga, Shiori; Vergara, Fredd; Nilsson, Astrid; Uhlen, Anne Kjersti; Böcker, Ulrike; Borge, Grethe Iren Andersen. Mass Spectrometry in Food Research. Det 16. norske seminar i massespektrometri; 2017-01-22 - 2017-01-25 NOFIMA
Untitled
|
|
22. |
Østbye, Tone-Kari K; Nilsson, Astrid; Voldvik, Vibeke; Haugen, John-Erik; Lundby, Frank; Bergum, Silje; Ruyter, Bente. Cellular responses to oxidized oils. Oils, fats and lipids: New technologies and applications for a healthier life; 2017-08-27 - 2017-08-30 NOFIMA
Untitled
|
|
23. |
Østbye, Tone-Kari K; Nilsson, Astrid; Voldvik, Vibeke; Haugen, John-Erik; Ruyter, Bente. Cellular responses to oxidized oils. EurofedLipid; 2017-08-27 - 2017-08-30 NOFIMA
Untitled
|
|
24. |
Østbye, Tone-Kari K; Voldvik, Vibeke; Haugen, John-Erik; Lundby, Frank; Nilsson, Astrid. Cellular Responses to Oxidized Oils. 15th Euro Fed Lipid Congress Oil, Fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life; 2017-08-27 - 2017-08-30 NOFIMA
Untitled
|
2016
|
25. |
Haugen, John-Erik; Nilsson, Astrid; Nicolaisen, Elin-Merete; Lundby, Frank; Vogt, Kjell Gjermund. Formation of 4-hydroxy-Hexenal and 4-hydroxy-Nonenal in Camelina sativa oil in an accelerated storage study. 14th Euro Fed Lipid Congress; 2016-09-18 - 2016-09-21 NOFIMA
Untitled
|
|
26. |
Lindberg, Diana; Aaby, Kjersti; Borge, Grethe Iren Andersen; Haugen, John-Erik; Nilsson, Astrid; Rødbotten, Rune; Sahlstrøm, Stefan. Kartlegging av restråstoff fra jordbruket. Tromsø: Nofima AS 2016 (ISBN 978-82-8296-476-0) 46 p. Nofima rapportserie(67/2016) NOFIMA
Untitled
|
|
27. |
Myhrstad, Mari; Ottestad, Inger; Günther, Clara-Cecilie; Ryeng, Einar; Holden, Marit; Nilsson, Astrid; Brønner, Kirsti Wettre; Kohler, Achim; Borge, Grethe Iren Andersen; Holven, Kirsten Bjørklund; Ulven, Stine Marie. The PBMC transcriptome profile after intake of oxidized versus high-quality fish oil: an explorative study in healthy subjects. Genes & Nutrition 2016 ;Volume 11:16. OSLOMET NOFIMA NR NTNU OUS UiO NMBU
Untitled
|
|
28. |
Nilsson, Astrid. Harskning av umettede fettsyrer - en utfordring for mat og helse?. Fettseminar 2016; 2016-06-14 NOFIMA
Untitled
|
|
29. |
Nilsson, Astrid; Nicolaisen, Elin-Merete; Lundby, Frank; Haugen, John-Erik; Vogt, Kjell Gjermund. Norwegian Camelina sativa oil for healthy food. 12th Congress of the International Society for Study of Fatty Acids and Lipids; 2016-09-05 - 2016-09-09 NOFIMA
Untitled
|
|
30. |
Nilsson, Astrid; Nicolaisen, Elin-Merete; Vogt, Kjell Gjermund. Oxidative stability of Norwegian Camelina sativa oil. 1st International Symposium of Lipid Oxidation and Antioxidants; 2016-06-05 - 2016-06-07 NOFIMA
Untitled
|
|
31. |
Nilsson, Astrid; Uhlen, Anne Kjersti. Skal det være en norsk åkerburger med havre og quinoa?. Aftenposten, nofima.no [Newspaper] 2016-12-06 NOFIMA NMBU
Untitled
|
|
32. |
Ottestad, Inger; Nordvi, Berit; Vogt, Kjell Gjermund; Holck, Marianne; Halvorsen, Bente; Brønner, Kirsti Wettre; Retterstøl, Kjetil; Holven, Kirsten Bjørklund; Nilsson, Astrid; Ulven, Stine Marie. Bioavailability of n-3 fatty acids from n-3 enriched foods and fish oil with different oxidative quality in healthy humans – a randomized single meal cross-over study. Journal of Nutritional Science (JNS) 2016 ;Volume 5.(e43) p. 1-8 OSLOMET NOFIMA OUS UiO
Untitled
|
|
33. |
Ruyter, Bente; Østbye, Tone-Kari K; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Kristiansen, Inger Øien; Bjerke, Målfrid Tofteberg; Bergum, Silje; Berge, Gerd Marit. Vil ketolinsyre (22:1n-11) fra lodde-, sild- og tobisolje føre til bedret utnyttelse av omega-3 fettsyrer?. Tromsø: Nofima AS 2016 (ISBN 978-82-8296-396-1) 24 p. Nofima rapportserie(27/2016) NOFIMA
Untitled
|
|
34. |
Østbye, Tone-Kari K; Berge, Gerd Marit; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Flesland, Ola; Ruyter, Bente. Cetoleic acid improves bioconversion of omega-3 fatty acids. 12th Congress of the International Society for Study of Fatty Acids and Lipids; 2016-09-05 - 2016-09-09 NOFIMA NMBU
Untitled
|
|
35. |
Østbye, Tone-Kari K; Berge, Gerd Marit; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Flesland, Ola; Ruyter, Bente. Cetoleic acid improves bioconversion of omega-3 fatty acids. Sjømat og Helse seminar; 2016-09-13 - 2016-09-14 NOFIMA NMBU
Untitled
|
|
36. |
Østbye, Tone-Kari K; Berge, Gerd Marit; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Flesland, Ola; Ruyter, Bente. Ketolinsyre fra Nordatlantiske fiskeoljer bidrar til økt utnyttelse av omega-3 fettsyrer i laks og humane celler. Programkonferansen HAVBRUK 2016; 2016-04-18 - 2016-04-20 NOFIMA
Untitled
|
|
37. |
Østbye, Tone-Kari K; Berge, Gerd Marit; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Flesland, Ola; Ruyter, Bente. The cetoleic acid content of north Atlantic fish oils improves the bioconversion of omega-3 fatty acids in Atlantic salmon. International Symposium on Fish Nutrition and Feeding (ISFNF); 2016-06-05 - 2016-06-10 NOFIMA
Untitled
|
2015
|
38. |
Nilsson, Astrid. Kort presentasjon av lipidkompetansen ved Nofima. Fremtidsmat; 2015-05-12 NOFIMA
Untitled
|
|
39. |
Nilsson, Astrid; Nicolaisen, Elin-Merete; Lundby, Frank; Haugen, John-Erik; Vogt, Kjell Gjermund. Stability of bioactive lipids in Norwegian Camelina sativa oil. 28th Nordic LipidFourm Symposium; 2015-06-03 NOFIMA
Untitled
|
|
40. |
Nilsson, Astrid; Nicolaisen, Elin-Merete; Vogt, Kjell Gjermund. Oxidative stability of Norwegian Camelina sativa oil. 13th EuroFedLipid Congess; 2015-09-27 - 2015-09-30 NOFIMA
Untitled
|
2014
|
41. |
Grimmer, Stine; Jensen, Merete Rusås; Nicolaisen, Elin-Merete; Vogt, Kjell Gjermund; Haugen, John-Erik; Nilsson, Astrid. Cellular effects of oils from cruciferious seed crops. 11th Congress of the International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids; 2014-06-28 - 2014-07-02 NOFIMA
Untitled
|
|
42. |
Hoff, Morten; Nilsson, Astrid. Markedstilpasset innovasjon: Norsk matraps. Seminar for aktører innen norsk næringsmiddelindustri; 2014-02-04 NOFIMA
Untitled
|
|
43. |
Nilsson, Astrid. Et oljeeventyr. LMD Fagdag; 2014-02-12 NOFIMA
Untitled
|
|
44. |
Nilsson, Astrid. Markedstilpassede innovasjoner i Norsk Matraps. Mat og Emballasjemessen; 2014-02-04 NOFIMA
Untitled
|
|
45. |
Nilsson, Astrid; Vogt, Kjell Gjermund; Grimmer, Stine. Oljedodre – et nytt oljeeventyr?. Årsmøtet til Norsk Matraps; 2014-03-25 NOFIMA
Untitled
|
|
46. |
Nilsson, Astrid; Vogt, Kjell Gjermund; Uhlen, Anne Kjersti; Grimmer, Stine; Øverland, J.I.; Hoff, Morten. Oljedodre (Camelina sativa) med muligheter for verdiskaping i norsk landbruk. Bioforskkonferansen; 2014-02-05 - 2014-02-06 NOFIMA NMBU
Untitled
|
2013
|
47. |
Grimmer, Stine J Staavi; Nilsson, Astrid; Baardseth, Pernille. Fett er fett, samma det vel...? Lipidforskningen ved Nofima, Divisjon Mat. NBS-nytt 2013 (1) p. 12-14 NOFIMA
Untitled
|
|
48. |
Nilsson, Astrid; Grimmer, Stine; Vogt, Kjell Gjermund; Haugen, John-Erik; Nicolaisen, Elin-Merete; Lundby, Frank. Characterization of bioactive lipids of vegetable origin. 27th Nordic Lipid Symposium; 2013-06-17 - 2013-06-19 NOFIMA
Untitled
|
|
49. |
Nilsson, Astrid; Ruyter, Bente; Grimmer, Stine. Nok omega-3 oljer?. FiskeribladetFiskaren 2013 p. 2- NOFIMA
Untitled
|
|
50. |
Ottestad, Inger; Retterstøl, Kjetil; Myhrstad, Mari Charlotte; Andersen, Lene Frost; Vogt, Kjell Gjermund; Nilsson, Astrid; Borge, Grethe Iren Andersen; Nordvi, B.; Brønner, Kirsti Wettre; Ulven, Stine Marie; Holven, Kirsten Bjørklund. Intake of oxidised fish oil does not affect circulating levels of oxidised LDL or inflammatory markers in healthy subjects. NMCD. Nutrition Metabolism and Cardiovascular Diseases 2013 ;Volume 23.(1) p. E3-E4 OSLOMET NOFIMA OUS UiO
Untitled
|
Show next list
|