Current Research Information SysTem In Norway
 
 

 Norsk versjon


 
Mainpage
Research results/NVI
Researchers
Projects
Research units
Log in
About Cristin
 
 
   
Back to search     Short format     Full format    
Export to


Showing results 1-50 of 70 << Previous 1 2    Next >>

2020
1 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Nilsson, Astrid; Gonera, Antje.
Food for ageing populations: What, how and where will the elderly be eating in 2030?. foodnavigator.com [Internet] 2020-09-28
NOFIMA Untitled
 
2 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Nilsson, Astrid; Gonera, Antje.
Mathverdagen for den hjemmeboende eldre i 2030 - En brukersentrert tilnærming for å skape et mulighetsrom. Tromsø: Nofima AS 2020 (ISBN 978-82-8296-647-4) 58 p. Nofima rapportserie(30/2020)
NOFIMA Untitled
 
3 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Nilsson, Astrid; Gonera, Antje.
Mathverdagen for den hjemmeboende eldre i 2030 - En brukersentrert tilnærming for å skape et mulighetsrom.. Nofimas digitale rapportslipp; 2020-08-25 - 2020-08-25
NOFIMA Untitled
 
4 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Nilsson, Astrid; Gonera, Antje.
Social innovation for solving societal challenges connected to ageing and undernutrition in the daily life for elderly living at home.. 12th Nordic Nutrition Conference; 2020-12-14 - 2020-12-16
NOFIMA Untitled
 
5 Østbye, Tone-Kari K; Berge, Gerd Marit; Krasnov, Aleksei; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Hansen, Marianne Helén Selander; Burdge, Graham C.; Irvine, Nicola A.; Ruyter, Bente.
Nordatlantiske fiskeoljer og betydning for utnyttelse av omega-3 fettsyrer. Tromsø: Nofima AS 2020 (ISBN 978-82-8296-571-2) 36 p. Nofima rapportserie(26/2020)
NOFIMA Untitled
 
2019
6 Knutsen, Svein Halvor; Holtekjølen, Ann Katrin; do Carmo, Cátia Saldanha; Nilsson, Astrid; Sahlstrøm, Stefan.
Jakten på proteinene. Nationen [Newspaper] 2019-11-04
NOFIMA Untitled
 
7 Nilsson, Astrid.
Norske oljer fra hav og land gir ekstraeffekt. fisk.no [Internet] 2019-10-10
NOFIMA Untitled
 
8 Nilsson, Astrid; Wetterhus, Elin Merete; Bergum, Silje; Lundby, Frank; Haugen, John-Erik; Østbye, Tone-Kari K.
Cellular response to oxidized oils. 17th Euro Fed Lilpid Congress and Expo; 2019-10-20 - 2019-10-23
NOFIMA Untitled
 
9 Nilsson, Astrid; Østbye, Tone-Kari K.
En dråpe fiskeolje får fart på produksjonen. kystogfjord.no [Internet] 2019-10-10
NOFIMA Untitled
 
10 Nilsson, Astrid; Østbye, Tone-Kari K.
Norske oljer fra hav og land gir ekstraeffekt. kyst.no, fisk.no, nofima.no, forskning.no, aquafeed.com [Internet] 2019-10-10
NOFIMA Untitled
 
11 Sahlstrøm, Stefan; Knutsen, Svein Halvor; Holtekjølen, Ann Katrin; Nilsson, Astrid; do Carmo, Cátia Saldanha.
En matnyttig skilsmisse.. Nationen [Business/trade/industry journal] 2019-11-04
NOFIMA Untitled
 
12 Sahlstrøm, Stefan; Knutsen, Svein Halvor; Holtekjølen, Ann Katrin; Nilsson, Astrid; do Carmo, Cátia Saldanha.
Utvikler plantebaserte og proteinrike ingredienser.. forskning.no [Internet] 2019-11-04
NOFIMA Untitled
 
13 Østbye, Tone-Kari K; Berge, Gerd Marit; Nilsson, Astrid; Romarheim, Odd Helge; Bou, Marta; Ruyter, Bente.
The long-chain monounsaturated cetoleic acid improves the efficiency of the n-3 fatty acid metabolic pathway in Atlantic salmon and human HepG2 cells. British Journal of Nutrition 2019 ;Volume 122.(7) p. 755-768
NOFIMA Untitled
 
14 Østbye, Tone-Kari K; Nilsson, Astrid.
Noen oljer er ekstra bra for oss og laksen. Næringsnytte 2019 ;Volume 9. p. 4-5
NOFIMA Untitled
 
2018
15 Bergum, Silje; Meisland, Ane; Guldbrandsen, Oddrun Anita; Drotningsvik, Aslaug; Vogt, Kjell Gjermund; Østbye, Tone-Kari K; Nilsson, Astrid.
Dietary Norwegian camelina oil high in ALA increases the level of EPA and DHA in rats​. Euro Fed Lipid Congress and Expo; 2018-09-16 - 2018-09-19
NOFIMA UiB Untitled
 
16 Ruyter, Bente; Berge, Gerd Marit; Krasnov, Aleksei; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Østbye, Tone-Kari K.
Cetoleic acid makes pelagic fish more healthy. Fishmeal and Fish oil; 2018-11-14 - 2018-11-15
NOFIMA Untitled
 
17 Ruyter, Bente; Berge, Gerd Marit; Krasnov, Aleksei; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Østbye, Tone-Kari K.
Pelagic species as health food. Pelagic Fish Forum 2018; 2018-10-18 - 2018-10-19
NOFIMA Untitled
 
18 Wetterhus, Elin Merete; Vogt, Kjell Gjermund; Nilsson, Astrid.
Stabilization of Fish oils with cold pressed Norwegian Camelina oil. 16th Euro Fed Lipid Congress and Expo; 2018-09-16 - 2018-09-19
NOFIMA Untitled
 
19 Østbye, Tone-Kari K; Berge, Gerd Marit; Krasnov, Aleksei; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Ruyter, Bente.
Har nordatlantiske fiskeoljer spesielle fortrinn?. Pelagisk arena 2018; 2018-06-12
NOFIMA Untitled
 
2017
20 Haugen, John-Erik; Lundby, Frank; Wetterhus, Elin Merete; Vogt, Kjell Gjermund; Voldvik, Vibeke; Østbye, Tone-Kari K; Steppeler, Christina; Kirkhus, Bente; Nilsson, Astrid.
Determination of 4-hydroxy-Hexenal and 4-hydroxy-Nonenal in biological model systems. 15th Euro Fed Lipid Congress; 2017-08-27 - 2017-08-30
NOFIMA NMBU Untitled
 
21 Schmidt, Gesine; Haugen, John-Erik; Veiseth-Kent, Eva; Koga, Shiori; Vergara, Fredd; Nilsson, Astrid; Uhlen, Anne Kjersti; Böcker, Ulrike; Borge, Grethe Iren Andersen.
Mass Spectrometry in Food Research. Det 16. norske seminar i massespektrometri; 2017-01-22 - 2017-01-25
NOFIMA Untitled
 
22 Østbye, Tone-Kari K; Nilsson, Astrid; Voldvik, Vibeke; Haugen, John-Erik; Lundby, Frank; Bergum, Silje; Ruyter, Bente.
Cellular responses to oxidized oils. Oils, fats and lipids: New technologies and applications for a healthier life; 2017-08-27 - 2017-08-30
NOFIMA Untitled
 
23 Østbye, Tone-Kari K; Nilsson, Astrid; Voldvik, Vibeke; Haugen, John-Erik; Ruyter, Bente.
Cellular responses to oxidized oils. EurofedLipid; 2017-08-27 - 2017-08-30
NOFIMA Untitled
 
24 Østbye, Tone-Kari K; Voldvik, Vibeke; Haugen, John-Erik; Lundby, Frank; Nilsson, Astrid.
Cellular Responses to Oxidized Oils. 15th Euro Fed Lipid Congress Oil, Fats and Lipids: New Technologies and Applications for a Healthier Life; 2017-08-27 - 2017-08-30
NOFIMA Untitled
 
2016
25 Haugen, John-Erik; Nilsson, Astrid; Nicolaisen, Elin-Merete; Lundby, Frank; Vogt, Kjell Gjermund.
Formation of 4-hydroxy-Hexenal and 4-hydroxy-Nonenal in Camelina sativa oil in an accelerated storage study. 14th Euro Fed Lipid Congress; 2016-09-18 - 2016-09-21
NOFIMA Untitled
 
26 Lindberg, Diana; Aaby, Kjersti; Borge, Grethe Iren Andersen; Haugen, John-Erik; Nilsson, Astrid; Rødbotten, Rune; Sahlstrøm, Stefan.
Kartlegging av restråstoff fra jordbruket. Tromsø: Nofima AS 2016 (ISBN 978-82-8296-476-0) 46 p. Nofima rapportserie(67/2016)
NOFIMA Untitled
 
27 Myhrstad, Mari; Ottestad, Inger; Günther, Clara-Cecilie; Ryeng, Einar; Holden, Marit; Nilsson, Astrid; Brønner, Kirsti Wettre; Kohler, Achim; Borge, Grethe Iren Andersen; Holven, Kirsten Bjørklund; Ulven, Stine Marie.
The PBMC transcriptome profile after intake of oxidized versus high-quality fish oil: an explorative study in healthy subjects. Genes & Nutrition 2016 ;Volume 11:16.
OSLOMET NOFIMA NR NTNU OUS UiO NMBU Untitled
 
28 Nilsson, Astrid.
Harskning av umettede fettsyrer - en utfordring for mat og helse?. Fettseminar 2016; 2016-06-14
NOFIMA Untitled
 
29 Nilsson, Astrid; Nicolaisen, Elin-Merete; Lundby, Frank; Haugen, John-Erik; Vogt, Kjell Gjermund.
Norwegian Camelina sativa oil for healthy food. 12th Congress of the International Society for Study of Fatty Acids and Lipids; 2016-09-05 - 2016-09-09
NOFIMA Untitled
 
30 Nilsson, Astrid; Nicolaisen, Elin-Merete; Vogt, Kjell Gjermund.
Oxidative stability of Norwegian Camelina sativa oil. 1st International Symposium of Lipid Oxidation and Antioxidants; 2016-06-05 - 2016-06-07
NOFIMA Untitled
 
31 Nilsson, Astrid; Uhlen, Anne Kjersti.
Skal det være en norsk åkerburger med havre og quinoa?. Aftenposten, nofima.no [Newspaper] 2016-12-06
NOFIMA NMBU Untitled
 
32 Ottestad, Inger; Nordvi, Berit; Vogt, Kjell Gjermund; Holck, Marianne; Halvorsen, Bente; Brønner, Kirsti Wettre; Retterstøl, Kjetil; Holven, Kirsten Bjørklund; Nilsson, Astrid; Ulven, Stine Marie.
Bioavailability of n-3 fatty acids from n-3 enriched foods and fish oil with different oxidative quality in healthy humans – a randomized single meal cross-over study. Journal of Nutritional Science (JNS) 2016 ;Volume 5.(e43) p. 1-8
OSLOMET NOFIMA OUS UiO Untitled
 
33 Ruyter, Bente; Østbye, Tone-Kari K; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Kristiansen, Inger Øien; Bjerke, Målfrid Tofteberg; Bergum, Silje; Berge, Gerd Marit.
Vil ketolinsyre (22:1n-11) fra lodde-, sild- og tobisolje føre til bedret utnyttelse av omega-3 fettsyrer?. Tromsø: Nofima AS 2016 (ISBN 978-82-8296-396-1) 24 p. Nofima rapportserie(27/2016)
NOFIMA Untitled
 
34 Østbye, Tone-Kari K; Berge, Gerd Marit; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Flesland, Ola; Ruyter, Bente.
Cetoleic acid improves bioconversion of omega-3 fatty acids. 12th Congress of the International Society for Study of Fatty Acids and Lipids; 2016-09-05 - 2016-09-09
NOFIMA NMBU Untitled
 
35 Østbye, Tone-Kari K; Berge, Gerd Marit; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Flesland, Ola; Ruyter, Bente.
Cetoleic acid improves bioconversion of omega-3 fatty acids. Sjømat og Helse seminar; 2016-09-13 - 2016-09-14
NOFIMA NMBU Untitled
 
36 Østbye, Tone-Kari K; Berge, Gerd Marit; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Flesland, Ola; Ruyter, Bente.
Ketolinsyre fra Nordatlantiske fiskeoljer bidrar til økt utnyttelse av omega-3 fettsyrer i laks og humane celler. Programkonferansen HAVBRUK 2016; 2016-04-18 - 2016-04-20
NOFIMA Untitled
 
37 Østbye, Tone-Kari K; Berge, Gerd Marit; Romarheim, Odd Helge; Nilsson, Astrid; Flesland, Ola; Ruyter, Bente.
The cetoleic acid content of north Atlantic fish oils improves the bioconversion of omega-3 fatty acids in Atlantic salmon. International Symposium on Fish Nutrition and Feeding (ISFNF); 2016-06-05 - 2016-06-10
NOFIMA Untitled
 
2015
38 Nilsson, Astrid.
Kort presentasjon av lipidkompetansen ved Nofima. Fremtidsmat; 2015-05-12
NOFIMA Untitled
 
39 Nilsson, Astrid; Nicolaisen, Elin-Merete; Lundby, Frank; Haugen, John-Erik; Vogt, Kjell Gjermund.
Stability of bioactive lipids in Norwegian Camelina sativa oil. 28th Nordic LipidFourm Symposium; 2015-06-03
NOFIMA Untitled
 
40 Nilsson, Astrid; Nicolaisen, Elin-Merete; Vogt, Kjell Gjermund.
Oxidative stability of Norwegian Camelina sativa oil. 13th EuroFedLipid Congess; 2015-09-27 - 2015-09-30
NOFIMA Untitled
 
2014
41 Grimmer, Stine; Jensen, Merete Rusås; Nicolaisen, Elin-Merete; Vogt, Kjell Gjermund; Haugen, John-Erik; Nilsson, Astrid.
Cellular effects of oils from cruciferious seed crops. 11th Congress of the International Society for the Study of Fatty Acids and Lipids; 2014-06-28 - 2014-07-02
NOFIMA Untitled
 
42 Hoff, Morten; Nilsson, Astrid.
Markedstilpasset innovasjon: Norsk matraps. Seminar for aktører innen norsk næringsmiddelindustri; 2014-02-04
NOFIMA Untitled
 
43 Nilsson, Astrid.
Et oljeeventyr. LMD Fagdag; 2014-02-12
NOFIMA Untitled
 
44 Nilsson, Astrid.
Markedstilpassede innovasjoner i Norsk Matraps. Mat og Emballasjemessen; 2014-02-04
NOFIMA Untitled
 
45 Nilsson, Astrid; Vogt, Kjell Gjermund; Grimmer, Stine.
Oljedodre – et nytt oljeeventyr?. Årsmøtet til Norsk Matraps; 2014-03-25
NOFIMA Untitled
 
46 Nilsson, Astrid; Vogt, Kjell Gjermund; Uhlen, Anne Kjersti; Grimmer, Stine; Øverland, J.I.; Hoff, Morten.
Oljedodre (Camelina sativa) med muligheter for verdiskaping i norsk landbruk. Bioforskkonferansen; 2014-02-05 - 2014-02-06
NOFIMA NMBU Untitled
 
2013
47 Grimmer, Stine J Staavi; Nilsson, Astrid; Baardseth, Pernille.
Fett er fett, samma det vel...? Lipidforskningen ved Nofima, Divisjon Mat. NBS-nytt 2013 (1) p. 12-14
NOFIMA Untitled
 
48 Nilsson, Astrid; Grimmer, Stine; Vogt, Kjell Gjermund; Haugen, John-Erik; Nicolaisen, Elin-Merete; Lundby, Frank.
Characterization of bioactive lipids of vegetable origin. 27th Nordic Lipid Symposium; 2013-06-17 - 2013-06-19
NOFIMA Untitled
 
49 Nilsson, Astrid; Ruyter, Bente; Grimmer, Stine.
Nok omega-3 oljer?. FiskeribladetFiskaren 2013 p. 2-
NOFIMA Untitled
 
50 Ottestad, Inger; Retterstøl, Kjetil; Myhrstad, Mari Charlotte; Andersen, Lene Frost; Vogt, Kjell Gjermund; Nilsson, Astrid; Borge, Grethe Iren Andersen; Nordvi, B.; Brønner, Kirsti Wettre; Ulven, Stine Marie; Holven, Kirsten Bjørklund.
Intake of oxidised fish oil does not affect circulating levels of oxidised LDL or inflammatory markers in healthy subjects. NMCD. Nutrition Metabolism and Cardiovascular Diseases 2013 ;Volume 23.(1) p. E3-E4
OSLOMET NOFIMA OUS UiO Untitled
 
    Show next list