Current Research Information SysTem In Norway
 
 

 Norsk versjon


 
Mainpage
Research results/NVI
Researchers
Projects
Research units
Log in
About Cristin
 
 
   
Back to search     Short format     Full format    
Export to


Showing results 1-50 of 101 << Previous 1 2 3    Next >>

2020
1 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Bugge, Annechen Bahr; Ueland, Øydis.
Health-related factors influencing food choices of active home-living older adults in Norway.. Norsk Tidsskrift for Ernæring 2020 (2)
OSLOMET NOFIMA Untitled
 
2 Hatlebakk, Malin.
Attitudes towards increasing the intake of plant-based foods and reducing the intake of meat in segments of Norwegian consumers. Oslo: Oslo Metropolitan University 2020 138 p.
NOFIMA OSLOMET Untitled
 
3 Langsrud, Solveig; Sørheim, Oddvin; Skuland, Silje Elisabeth; Almli, Valerie Lengard; Jensen, Merete Rusås; Grøvlen, Magnhild Seim; Ueland, Øydis; Møretrø, Trond.
Cooking chicken at home: Common or recommended approaches to judge doneness may not assure sufficient inactivation of pathogens. PLOS ONE 2020 ;Volume 15.(4) p. -
OSLOMET NOFIMA Untitled
 
4 Ueland, Øydis; Altintzoglou, Themistoklis; Kirkhus, Bente; Lindberg, Diana; Rognså, Guro Helgesdotter; Rosnes, Jan Thomas; Rud, Ida; Varela-Tomasco, Paula Alejandra.
Perspectives on personalised food. Trends in Food Science & Technology 2020 ;Volume 102. p. 169-177
NOFIMA Untitled
 
2019
5 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Ueland, Øydis; Varela, Paula.
Food and health related characteristics of active home-living elderly in Norway.. the 13th European Nutrition Conference, Federation of European Nutrition Societies (FENS) 2019; 2019-10-15 - 2019-10-18
NOFIMA NMBU Untitled
 
6 Rognså, Guro Helgesdotter; Ueland, Øydis; Varela, Paula; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Lindberg, Diana; Rud, Ida; Altintzoglou, Themistoklis; Iversen, Stian Gjerstad; Rosnes, Jan Thomas.
Strategic program on personalized food at Nofima. 33rd EFFoST International Conference; 2019-11-12 - 2019-11-14
NOFIMA Untitled
 
7 Ueland, Øydis.
Bærekraft og mattrygghet hos forbrukeren. Arendalsuka; 2019-08-13
NOFIMA Untitled
 
8 Ueland, Øydis.
Farmor og Farfar i fokus. Forutsetninger for en fullverdig fremtid. Pej-konferansen, Food + consumer trends 2021-24; 2019-09-26
NOFIMA Untitled
 
9 Ueland, Øydis.
Fem råd for å kommunisere matrisiko. nofima.no [Internet] 2019-08-08
NOFIMA Untitled
 
10 Ueland, Øydis.
How to make risk communication influence behavior change. Trends in Food Science & Technology 2019 ;Volume 84. p. 71-73
NOFIMA Untitled
 
11 Ueland, Øydis.
Slik kan matprodusentene opplyse bedre om farene med det du spiser. forskning.no [Internet] 2019-08-12
NOFIMA Untitled
 
12 Ueland, Øydis; Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Food and health related characteristics of active home-living elderly in Norway. FENS; 2019-10-15 - 2019-10-18
NOFIMA Untitled
 
2018
13 Bergslien, Helge; Ueland, Øydis; Varela, Paula; Altintzoglou, Themistoklis; Rognså, Guro Helgesdotter; Iversen, Stian Gjerstad; Lindberg, Diana; Rud, Ida; Rosnes, Jan Thomas.
Personalized Food - strategic research program at Nofima encompassing the whole food value chain. 32nd EFFoST International Conference 2018; 2018-11-05 - 2018-11-08
NOFIMA Untitled
 
14 Rognså, Guro Helgesdotter; Ueland, Øydis.
OVER 50 ÅR? DETTE ER MATEN FOR DEG. Dagbladet [Newspaper] 2018-03-05
NOFIMA Untitled
 
15 Rognså, Guro Helgesdotter; Ueland, Øydis; Rødahl, Jenny Mina.
Maten for deg over 50. Dagbladet (papirutgave 05.03.2018 og nett 04.03.2018) [Newspaper] 2018-03-04
NOFIMA Untitled
 
16 Ueland, Øydis.
Appetite for life - Maintaining appetite for foods at old and very old age. Journal of Food and Hospitality Research 2018 ;Volume 6. p. 25-33
NOFIMA Untitled
 
17 Ueland, Øydis.
Consumer (mis)perceptions about food safety. EFFoST; 2018-11-06
NOFIMA Untitled
 
18 Ueland, Øydis.
Lokalt samarbeid for bedre institusjonsmat. nofima.no [Internet] 2018-06-11
NOFIMA Untitled
 
19 Ueland, Øydis.
Måltidsmønstre hos 67+ - nye muligheter. We make sense; 2018-02-01
NOFIMA Untitled
 
20 Ueland, Øydis.
Persontilpasset mat – hva er riktig mat for personer med ulike utfordringer?. Matfagdagen 2018; 2018-06-05
NOFIMA Untitled
 
21 Ueland, Øydis.
Risikokommunikasjon – Hvordan får vi det til?. Teknologisk matforum; 2018-06-06
NOFIMA Untitled
 
22 Ueland, Øydis.
Uten mat og drikke duger eldre ikke. Arendalsuka; 2018-08-16
NOFIMA Untitled
 
23 Ueland, Øydis.
Uten mat og drikke duger eldre ikke. Riktig mat hele livet – Hvem har ansvaret. Arendalsuka; 2018-08-16
NOFIMA Untitled
 
24 Ueland, Øydis; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Varela, Paula; Gonera, Antje; Kraggerud, Hilde.
Seniors, the conscientious consumers. Eurosense; 2018-09-02 - 2018-09-05
NOFIMA NMBU Untitled
 
25 Ueland, Øydis; Hagtvedt, Therese; Langsrud, Solveig.
Consumer (mis)perceptions about food safety. EFFoST; 2018-11-06 - 2018-11-08
NOFIMA Untitled
 
2017
26 Veflen, Nina; Storstad, Oddveig; Samuelsen, Bendik Meling; Langsrud, Solveig; Hagtvedt, Therese; Ueland, Øydis; Gregersen, Fredrik Alexander; Scholderer, Joachim.
Food Scares: Reflections and Reactions. International Journal on Food System Dynamics 2017 ;Volume 8.(2) p. 155-164
BI NIBIO TØI NMBU NOFIMA Untitled
 
27 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Gerxhaliu, Petrit Holmgaard; Gonera, Antje; Ueland, Øydis.
Waste not, want not. ISBNPA 2017; 2017-06-07 - 2017-06-10
NOFIMA Untitled
 
28 Karevold, Knut Ivar; Bugge, Annechen Bahr; Ueland, Øydis; Slapø, Helena; Schjøll, Alexander; Rosenberg, Thea Grav; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Hertel, Jens Kristoffer; Mathisen, Linda; Lekhal, Samira.
Fra kunnskap til handling - Mulighetsrommet: Hvordan påvirke forbrukere til å velge sunnere?. : GreeNudge 2017 (ISBN 978-82-8296-494-4) 202 p.
BI OSLOMET NOFIMA UiO Untitled
 
29 Karevold, Knut Ivar; Ueland, Øydis; Lekhal, Samira; Slapø, Helena Berz.
How effective are behavioral nudges for influencing healthy food choice?. ISBNPA 2017; 2017-06-07 - 2017-06-10
BI NOFIMA SIV Untitled
 
30 Risvik, Einar; Ueland, Øydis; Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Active elderly have new food needs - open innovation may show us the way. CALM the complexities og aging; 2017-11-20
NOFIMA Untitled
 
31 Ueland, Øydis.
FOREBYGGING AV LIVSSTILSSYKDOM OG OVERVEKT. Kjøkkenskriveren [Business/trade/industry journal] 2017-04-10
NOFIMA Untitled
 
32 Ueland, Øydis.
Risikokommunikasjon. Mattilsynets beredskapsforums juleverksted; 2017-12-06
NOFIMA Untitled
 
33 Ueland, Øydis.
Risikokommunikasjon - Scarecom. Matforsvar: Trygg m at i en usikker tid; 2017-10-20 - 2017-10-20
NOFIMA Untitled
 
34 Ueland, Øydis; Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Forskningsrapport om sunnere valg i butikk. norgesgruppen.no [Internet] 2017-03-30
NOFIMA Untitled
 
35 Ueland, Øydis; Hagtvedt, Therese; Langsrud, Solveig; Veflen, Nina.
Forbrukeres matadferd på kjøkkenet. Tromsø: Nofima AS 2017 (ISBN 978-82-8296-514-9) 74 p. Nofima rapportserie(17/2017)
NOFIMA Untitled
 
2016
36 Christensen, Kasper; Gonera, Antje; Grimsby, Gard Sveinung; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Hersleth, Stine Alm; Risvik, Einar; Ueland, Øydis.
Fra innsikt til effekt. Ås: Nofima AS 2016 (ISBN 978-82-8296-462-3) 156 p.
NOFIMA Untitled
 
37 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Risvik, Einar; Ueland, Øydis.
Lunch as a social structure for the active elderly. 1st Granqvist Culinary Arts and Meal Science Symposium; 2016-03-18 - 2016-03-18
NOFIMA Untitled
 
38 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Risvik, Einar; Ueland, Øydis.
The meal in the community room – Lunch as a social structure for the active elderly.. Conference; 2016-03-18 - 2016-03-18
NOFIMA Untitled
 
39 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Ueland, Øydis.
Active elderly and their food habits and physical activity.. Nordic Nutrition Conference 2016; 2016-06-20 - 2016-06-22
NOFIMA Untitled
 
40 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Ueland, Øydis.
Slik skal de få barn til å spise sunnere. smp.no, aftenbladet.no, bt.no, fvn.no, aftenposten.no [Internet] 2016-05-21
NOFIMA Untitled
 
2015
41 Ueland, Øydis.
Hva som påvirker sensorisk oppfattelse. TV2 - Matkontrollen [TV] 2015-02-26
NOFIMA Untitled
 
42 Ueland, Øydis.
Maten vi peller bort fra tallerken. NRK P1 Norgesglasset [Radio] 2015-01-13
NOFIMA Untitled
 
43 Wendin, Karin; Ueland, Øydis; Tuorila, Hely; Bredie, Wender.
APPETITE-FOR-LIFE in a sensory perspective.. Pangborn Sensory Symposium 2015; 2015-08-23 - 2015-08-27
NOFIMA Untitled
 
2014
44 Gjertsen, Line Margareth; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Rødbotten, Marit; Ueland, Øydis.
Impact of sensory sensitivity on food product liking among elderly people. ISBNPA; 2014-05-20 - 2014-05-24
NOFIMA Untitled
 
45 Gjertsen, Line Margareth.
Sensorisk sensitivitet og matpreferanser blant eldre: en kartleggingsstudie. Oslo: Universitetet i Oslo 2014 63 p.
NOFIMA Untitled
 
46 van Wezemael, Lynn; De Smet, Stefaan; Ueland, Øydis; Verbeke, Wim.
Relationships between sensory evaluations of beef tenderness, shear force measurements and consumer characteristics. Meat Science 2014 ;Volume 97.(3) p. 310-315
NOFIMA Untitled
 
2013
47 Almli, Valerie Lengard; Van Wezemael, Lynn; Verbeke, Wim; Ueland, Øydis.
One technology does not fit all: Profiling consumers of tender and tenderised beef steaks. Meat Science 2013 ;Volume 93.(3) p. 361-370
NOFIMA Untitled
 
48 Granli, Britt Signe; Ueland, Øydis; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Mortvedt, Hilde Skotland.
65 + a largely ignored goldmine in the market?. the 10th Pangborn Sensory Science Symposium; 2013-08-11 - 2013-08-15
NOFIMA Untitled
 
49 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Bugge, Annechen Bahr; Granli, Britt Signe; Mortvedt, Hilde Skotland; Honkanen, Pirjo; Ueland, Øydis.
Mat og måltider for aktive eldre. En studie av aktive eldres preferanser, prioriteringer og praksiser. Tromsø: Nofima 2013 (ISBN 978-82-8296-091-5) 134 p. Nofima rapportserie(24/2013)
HIOA NOFIMA Untitled
 
50 Paulsen, Morten Thyregod.
Sensory interactions in meals: influence of tasting techniques, dynamic aspects and culinary principles. Ås: UMB 2013 (ISBN 978-82-575-1155-5) 148 p.
NOFIMA NMBU Untitled
 
    Show next list