Current Research Information SysTem In Norway
 
 

 Norsk versjon


 
Mainpage
Research results/NVI
Researchers
Projects
Research units
Log in
About Cristin
 
 
   
Back to search     Short format     Full format    
Export to


Showing results 1-50 of 129 << Previous 1 2 3    Next >>

2021
1 Astráin-Redín, L.; Abad, J.; Rieder, Anne; Kirkhus, Bente; Raso, J.; Cebrián, G.; Álvarez, I..
Direct contact ultrasound assisted freezing of chicken breast samples. Ultrasonics sonochemistry 2021 ;Volume 70.
NOFIMA Untitled
 
2 Rieder, Anne; Afseth, Nils Kristian; Böcker, Ulrike; Knutsen, Svein Halvor; Kirkhus, Bente; Mæhre, Hanne K; Ballance, Simon; Wubshet, Sileshi Gizachew.
Improved estimation of in vitro protein digestibility of different foods using size exclusion chromatography. Food Chemistry 2021 ;Volume 358.
NOFIMA Untitled
 
3 Rosnes, Jan Thomas; Ueland, Øydis; Kirkhus, Bente; Hægermark, Wenche Aale.
Persontilpasset mat til eldre (www.nofima.no 29/4-2021).
NOFIMA Untitled
 
4 Ueland, Øydis; Kirkhus, Bente; Rosnes, Jan Thomas.
Eldre trenger tilpassede proteiner. forskning.no [Internet] 2021-05-04
NOFIMA Untitled
 
2020
5 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Kirkhus, Bente; Borge, Grethe Iren Andersen; By, Eilin Lundekvam; Henriksen, Karianne Spetaas.
Bearbeidet kjøtt og tarmkreft. Bramat.no 2020
NOFIMA Untitled
 
6 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Kirkhus, Bente; Borge, Grethe Iren Andersen; By, Elin Lundekvam; Henriksen, Karianne Spetaas.
Bearbeidet kjøtt og tarmkreft – kan vi gjøre norske produkter sunnere?. Norsk Tidsskrift for Ernæring 2020 (1)
NOFIMA Untitled
 
7 Ueland, Øydis; Altintzoglou, Themistoklis; Kirkhus, Bente; Lindberg, Diana; Rognså, Guro Helgesdotter; Rosnes, Jan Thomas; Rud, Ida; Varela-Tomasco, Paula Alejandra.
Perspectives on personalised food. Trends in Food Science & Technology 2020 ;Volume 102. p. 169-177
NOFIMA Untitled
 
2019
8 Borge, Grethe Iren Andersen; Rød, Karoline; Krona, Annika; Langton, Maud; Kirkhus, Bente.
Delayed in vitro lipid digestion of tomato emulsions – the impact of tomato variety. 6th International conference on food digestion; 2019-04-02 - 2019-04-04
NOFIMA Untitled
 
9 Brodkorb, André; Egger, Lotti; Alminger, Marie; Alvito, Paula; Assunção, Ricardo; Ballance, Simon; Bohn, Torsten; Bourlieu-Lacanal, Claire; Boutrou, Rachel; Carrière, Frédéric; Clemente, Alfonso; Corredig, Milena; Dupont, Didier; Dufour, Claire; Edwards, Catharina; Golding, Matt; Karakaya, Sibel; Kirkhus, Bente; Le Feunteun, Steven; Lesmes, Uri; Macierzanka, Adam; Mackie, Alan R.; Martins, Carla; Marze, Sébastien; McClements, David Julian; Ménard, Olivia; Minekus, Mans; Portmann, Reto; Santos, Cláudia N.; Souchon, Isabelle; Singh, R. Paul; Vegarud, Gerd Elisabeth; Wickham, Martin S. J.; Weitschies, Werner; Recio, Isidra.
INFOGEST static in vitro simulation of gastrointestinal food digestion. Nature Protocols 2019 ;Volume 14. p. 991-1014
NOFIMA NMBU Untitled
 
10 Kirkhus, Bente; Afseth, Nils Kristian; Borge, Grethe Iren Andersen; Grimsby, Gard Sveinung; Steppeler, Christina; Krona, Annika; Langton, Maud.
Increased release of carotenoids and delayed in vitro lipid digestion of high pressure homogenized tomato and pepper emulsions. Food Chemistry 2019 ;Volume 285. p. 282-289
NOFIMA Untitled
 
11 Rein, Magnus; Borge, Grethe Iren Andersen; Rødbotten, Rune; Veiseth-Kent, Eva; Lindberg, Diana; Kirkhus, Bente.
Effects of ingredients in sausage on the formation of malondialdehyde (MDA) during in vitro digestion. 6th International conference on food digestion; 2019-04-02 - 2019-04-04
NOFIMA Untitled
 
12 Risvik, Einar; Kirkhus, Bente; Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Hva bør vi egentlig spise?. Aftenposten (morgenutg. : trykt utg.) 2019 p. 14-15
NOFIMA Untitled
 
13 Risvik, Einar; Kirkhus, Bente; Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Hva bør vi egentlig spise? Bærekraft og helse kan komme på kollisjonskurs. Aftenposten (morgenutg. : trykt utg.) 2019
NOFIMA Untitled
 
2018
14 Böcker, Ulrike; Wubshet, Sileshi Gizachew; Kirkhus, Bente; Afseth, Nils Kristian.
Infrared Spectroscopic Study of Protein Breakdown in in vitro Digestion Model Systems. SCIX2018; 2018-10-21 - 2018-10-26
NOFIMA Untitled
 
15 Kirkhus, Bente.
Fordøyelsessystemet og in vitro fordøyelsesmodeller. NTP temadag; 2018-11-14
NOFIMA Untitled
 
16 Kirkhus, Bente.
Rødt kjøtt er ikke en helseskadelig klimaversting. Bondebladet [Business/trade/industry journal] 2018-09-06
NOFIMA Untitled
 
17 Kirkhus, Bente.
Storfekjøtt, klima og helse. Nationen [Newspaper] 2018-09-01
NOFIMA Untitled
 
18 Rud, Ida; Kirkhus, Bente.
«Dårlig fordøyelse er roten til alt vondt». nofima.no [Internet] 2018-11-23
NOFIMA Untitled
 
19 Rønning, Sissel Beate; Pedersen, Mona Elisabeth; Berg, Ragnhild Stenberg; Kirkhus, Bente; Rødbotten, Rune.
Vitamin K2 improves proliferation and migration of bovine skeletal muscle cells in vitro. PLOS ONE 2018 ;Volume 13.(4) p. 1-15
NOFIMA Untitled
 
2017
20 Haugen, John-Erik; Lundby, Frank; Wetterhus, Elin Merete; Vogt, Kjell Gjermund; Voldvik, Vibeke; Østbye, Tone-Kari K; Steppeler, Christina; Kirkhus, Bente; Nilsson, Astrid.
Determination of 4-hydroxy-Hexenal and 4-hydroxy-Nonenal in biological model systems. 15th Euro Fed Lipid Congress; 2017-08-27 - 2017-08-30
NOFIMA NMBU Untitled
 
21 Hovland, Ellen Margrethe; Steppeler, Christina; Kirkhus, Bente; Haug, Anna; Egelandsdal, Bjørg.
Storfekjøtt og helse, med spesielt fokus på kolorektalkreft - Sunnere storfekjøttprosjektet.. KEFF konferanse og årsmøte; 2017-03-13 - 2017-03-13
NOFIMA NMBU Untitled
 
22 Kirkhus, Bente.
Disse sykdommene kan kobles til det som bor i tarmen. forskning.no [Internet] 2017-02-19
NOFIMA Untitled
 
23 Kirkhus, Bente.
Effekt av havre på glykemisk respons og metthet. Fagseminar (ernæringsfysiologer); 2017-05-30
NOFIMA Untitled
 
24 Kirkhus, Bente.
Eldre – ernæring og fordøyelse. Kompetanseplattformen «Maten er ikke gitt før den er spist»; 2017-02-13
NOFIMA Untitled
 
25 Mackie, A.R.; Bajka, B.H.; Rigby, N.M.; Wilde, P.J.; Alves-Pereira, F.; Mosleth, Ellen Færgestad; Rieder, Anne; Kirkhus, Bente; Salt, L.J..
Oatmeal particle size alters glycemic index but not as a function of gastric emptying rate. American Journal of Physiology - Gastrointestinal and Liver Physiology 2017 ;Volume 313.(3) p. 239-246
NOFIMA Untitled
 
26 Pedersen, Jan Ivar; Kirkhus, Bente.
Do SFAs in cheese have properties different from those in other foods?. American Journal of Clinical Nutrition 2017 ;Volume 105.(4) p. 1017-1017
NOFIMA UiO Untitled
 
27 Rønning, Sissel Beate; Pedersen, Mona Elisabeth; Berg, Ragnhild Stenberg; Kirkhus, Bente; Rødbotten, Rune.
Vitamin K2 improves proliferation and migration of bovine skeletal muscle cells in vitro. NBS contact meeting; 2017-01-19 - 2017-01-21
NOFIMA Untitled
 
28 Steppeler, Christina; Sødring, Marianne Sundt; Egelandsdal, Bjørg Tordis; Kirkhus, Bente; Oostindjer, Marije; Alvseike, Ole; Gangsei, Lars Erik; Hovland, Ellen Margrethe; Pierre, Fabrice; Paulsen, Jan Erik.
Effects of dietary beef, pork, chicken and salmon on intestinal carcinogenesis in A/J Min/+ mice. PLOS ONE 2017 ;Volume 12.(4)
NOFIMA NMBU Untitled
 
2016
29 Hægermark, Wenche Aale; Kirkhus, Bente; Pedersen, Mads Erling.
Forskergrøten – ekstra sunn og ekstra mettende. nofima.no, ntbinfo.no [Internet] 2016-10-26
NOFIMA Untitled
 
30 Kirkhus, Bente.
Fettfordøyelsen og dens betydning for helse. Fettseminar 2016; 2016-06-14
NOFIMA Untitled
 
31 Lindberg, Diana; Wubshet, Sileshi Gizachew; Kirkhus, Bente; Pedersen, Mona Elisabeth; Rødbotten, Rune; Böcker, Ulrike; Berg, Ragnhild Stenberg; Rønning, Sissel Beate.
Investigating the feasibility of using in vitro cell- and digestion models coupled to a bioanalytical platform for evaluation of bioactivity of peptides in meat hydrolysates. The future of Food Waste; 2016-09-20 - 2016-09-21
NOFIMA Untitled
 
32 Rødbotten, Rune; Haug, Anna; Egelandsdal, Bjørg; Oostindjer, Marije; Hovland, Ellen Margrethe; Kirkhus, Bente.
Vitamin K in Norwegian beef. Healthy nutrients in food; 2016-05-12 - 2016-05-12
NOFIMA NMBU Untitled
 
33 Rønning, Sissel Beate; Pedersen, Mona Elisabeth; Kirkhus, Bente; Rødbotten, Rune.
Vitamin K2 improves proliferation of bovine skeletal muscle cells in vitro. ICoMST; 2016-08-14 - 2016-08-19
NOFIMA Untitled
 
34 Rønning, Sissel Beate; Pedersen, Mona Elisabeth; Kirkhus, Bente; Rødbotten, Rune.
Vitamin K2 improves proliferation of bovine skeletal muscle cells in vitro. I: Proceedings of the 62th ICoMST 2016. Bangkok, Thailand: ICoMST2016 2016 ISBN 0000000000.
NOFIMA Untitled
 
35 Rønning, Sissel Beate; Pedersen, Mona Elisabeth; Kirkhus, Bente; Rødbotten, Rune.
Vitamin K2 (MK-4) has positive effect on bovine skeletal muscle cell growth in vitro. The 1st International Conference on Food Bioactives and Health; 2016-09-13 - 2016-09-15
NOFIMA Untitled
 
36 Rønning, Sissel Beate; Pedersen, Mona Elisabeth; Kirkhus, Bente; Rødbotten, Rune; Lindberg, Diana.
Bioaktivitet av peptidfraksjoner fra restråstoff – fremstilling, funksjon og markedsmuligheter. Tromsø: Nofima AS 2016 (ISBN 978-82-8296-346-6) 19 p. Nofima rapportserie(1/2016)
NOFIMA Untitled
 
37 Steppeler, Christina; Haugen, John-Erik; Rødbotten, Rune; Kirkhus, Bente.
Formation of Malondialdehyde, 4-Hydroxynonenal, and 4-Hydroxyhexenal during in Vitro Digestion of Cooked Beef, Pork, Chicken, and Salmon. Journal of Agricultural and Food Chemistry 2016 ;Volume 64.(2) p. 487-496
NOFIMA NMBU Untitled
 
2015
38 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Kirkhus, Bente; Demonteil, L.; Sahlstrøm, Stefan; Almli, Valerie Lengard.
POSTPRANDIAL SATIETY PERCEPTION OF OAT AND WHEAT PORRIDGES IN RELATION TO VISCOSITY. 12th European Nutrition Conference FENS 2015; 2015-10-20 - 2015-10-23
NOFIMA Untitled
 
39 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Kirkhus, Bente; Demonteil, Lauriane; Sahlstrøm, Stefan; Almli, Valerie Lengard.
Postprandal Satiety perception of oat and wheat porriges in relation to viscosity. 12th European Nutrition Conference FENS 2015; 2015-10-20 - 2015-10-23
NOFIMA Untitled
 
40 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Kirkhus, Bente; Lauriane, Demonteil; Sahlstrøm, Stefan; Almli, Valerie Lengard.
POSTPRANDIAL SATIETY PERCEPTION OF OAT AND WHEAT PORRIDGES IN RELATION TO VISCOSITY. 12th European Nutrition Conference FENS 2015; 2015-10-20 - 2015-10-23
NOFIMA NMBU Untitled
 
41 Heggen, Eli; Kirkhus, Bente.
Margarin med plantesteroler kan være bra for blodårene. UNIKARD - nasjonal forskning på hjerte- og karsykdommer (Nettside) 2015
NOFIMA UiO Untitled
 
42 Heggen, Eli; Kirkhus, Bente; Pedersen, Jan Ivar; Tonstad, Serena.
Effects of margarine enriched with plant sterol esters from rapeseed and tall oils on markers of endothelial function, inflammation and hemostasis. Scandinavian Journal of Clinical and Laboratory Investigation 2015 ;Volume 75.(2) p. 189-192
NOFIMA OUS UiO Untitled
 
43 Kirkhus, Bente.
Flytende margarin er betydelig mer stabil ved steketemperatur enn vegetabilsk olje. forskning.no [Internet] 2015-06-12
NOFIMA Untitled
 
44 Kirkhus, Bente.
Hvorfor flytende margarin egner seg til steking. nofima.no [Internet] 2015-06-11
NOFIMA Untitled
 
45 Kirkhus, Bente.
Mätt på rätt sätt med havre. C - En idétidskrift om cerealier [Business/trade/industry journal] 2015-03-31
NOFIMA Untitled
 
46 Kirkhus, Bente.
Presentasjon av «Det sunne måltid» – Sunt fett. Effekter av bygg og brokkoli på fettfordøyelse. Demonstrasjon av in vitro fordøyelses modell.. Forskningsdagene; 2015-09-18 - 2015-09-19
NOFIMA Untitled
 
47 Kirkhus, Bente.
Vann beskytter fettet ved steking. forskning.no [Internet] 2015-06-12
NOFIMA Untitled
 
48 Kirkhus, Bente.
Vitamin K2 i kjøtt. Matindustrien [Business/trade/industry journal] 2015-12-31
NOFIMA Untitled
 
49 Kirkhus, Bente; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Tverdal, Aage; Pedersen, Jan Ivar.
The potential of dietary modification to reduce mortality of coronary heart disease – the Norwegian and Finnish experience. SCI conference Lipids and Health: Risk, Reward and Revelation; 2015-11-16 - 2015-11-17
FHI NOFIMA UiO Untitled
 
50 Kirkhus, Bente; Lamglait, Amandine; Storrø, Ivar; Vogt, Kjell gjermund; Olsen, Elisabeth; Lundby, Frank; Standal, Håkon.
The role of water in protection against thermal deterioration of liquid margarine. Journal of the American Oil Chemists Society 2015 ;Volume 92.(2) p. 215-223
OCEAN NOFIMA Untitled
 
    Show next list