Current Research Information SysTem In Norway
 
 

 Norsk versjon


 
Mainpage
Research results/NVI
Researchers
Projects
Research units
Log in
About Cristin
 
 
   
Back to search     Short format     Full format    
Export to


Showing results 1-50 of 112 << Previous 1 2 3    Next >>

2020
1 Aaby, Kjersti; Martinsen, Berit Karoline; Borge, Grethe Iren Andersen; Røen, Dag.
Bioactive compounds and color of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) purees as affected by heat treatment and high-pressure homogenization. International journal of food properties 2020 ;Volume 23.(1) p. 651-664
NOFIMA Untitled
 
2 Aaby, Kjersti; Meland, Jan; Vestgarden, Live Semb; Sevatdal, Sofie Geck; Hesthag, Bjørg; Børte, Svein.
Frasorterte plommer og moreller - mange bruksmuligheter med riktig prosessering. Norsk frukt og bær 2020 (3 - 2020) p. 30-31
USN NOFIMA Untitled
 
3 Eker, Merve Eda; Aaby, Kjersti; Budic-Leto, Irena; Brnčić, Suzana Rimac; El, Sedef Nehir; Karakaya, Sibel; Simsek, Sebnem; Manach, Claudine; Wiczkowski, Wieslaw; de Pascual-Teresa, Sonia.
A Review of Factors Affecting Anthocyanin Bioavailability: Possible Implications for the Inter-Individual Variability. Foods 2020 ;Volume 9.(2)
NOFIMA Untitled
 
4 Martinsen, Berit Karoline; Aaby, Kjersti; Skrede, Grete.
Effect of temperature on stability of anthocyanins, ascorbic acid and color in strawberry and raspberry jams. Food Chemistry 2020 ;Volume 316.
NOFIMA Untitled
 
2019
5 Aaby, Kjersti.
Forsker på tyttebær. Steinkjer-avisa [Newspaper] 2019-07-05
NOFIMA Untitled
 
6 Aaby, Kjersti.
Få øynene opp for tyttebær. nofima.no, ntbinfo.no [Internet] 2019-09-06
NOFIMA Untitled
 
7 Aaby, Kjersti.
Norge kan bli en vinner i sirkulærøkonomien. landbruk.no [Internet] 2019-02-25
NOFIMA Untitled
 
8 Aaby, Kjersti.
Nå skal villbæra bli en økonomisk ressurs igjen. t-a.no, Trønder-Avisa [Newspaper] 2019-08-09
NOFIMA Untitled
 
9 Aaby, Kjersti.
Skal forske på tyttebær. forskning.no [Internet] 2019-09-11
NOFIMA Untitled
 
10 Aaby, Kjersti.
Tyttebær er undervurdert!. gardsdrift.no [Internet] 2019-09-13
NOFIMA Untitled
 
11 Aaby, Kjersti; Amundsen, Mathias Rudolf.
Få øynene opp for tyttebær. Bonde og småbruker [Business/trade/industry journal] 2019-10-11
NOFIMA UiT Untitled
 
12 Aaby, Kjersti; Kjøs, Bjarne; Alsheikh, Muath K.
Influence of genotype and maturity on phenolic composition of strawberry (Fragaria x ananassa). Berry Health Benefits Symposium; 2019-05-07 - 2019-05-09
NOFIMA Untitled
 
13 Aaby, Kjersti; Myhrer, Kristine S..
Forsket i fire år: Dette smaker jordbær. dagbladet.no [Internet] 2019-07-01
NOFIMA Untitled
 
14 Aaby, Kjersti; Skaret, Josefine; Røen, Dag; Sønsteby, Anita.
Sensory and instrumental analysis of eight genotypes of red raspberry (Rubus idaeus L.) fruits. Journal of Berry Research 2019 ;Volume 9.(3) p. 483-498
NIBIO NOFIMA Untitled
 
15 Allwood, J. William; Woznicki, Tomasz; Xu, Yun; Foito, Alexandre; Aaby, Kjersti; Sungurtas, Julie; Freitag, Sabine; Goodacre, Royston; Stewart, Derek; Remberg, Siv Fagertun; Heide, Ola M; Sønsteby, Anita.
Application of HPLC–PDA–MS metabolite profiling to investigate the effect of growth temperature and day length on blackcurrant fruit. Metabolomics 2019 ;Volume 15. p. -
NIBIO NOFIMA NMBU Untitled
 
16 Martinussen, Inger; Aaby, Kjersti; Hykkerud, Anne Linn.
WILDBERRIES – prediction of yield and quality of lingonberries. Berry Health Benefits Symposium 2019; 2019-05-07 - 2019-05-09
NIBIO NOFIMA Untitled
 
2018
17 Aaby, Kjersti.
Derfor bør du fryse rognebærene før du bruker dem i matlaging. Fædrelandsvennen, Adresseavisen, Stavanger Aftenblad [Newspaper] 2018-10-09
NOFIMA Untitled
 
18 Aaby, Kjersti.
Polyphenols in fruits and berries. PJH 340 Quality in food plants autumn 2018, NMBU; 2018-10-25
NOFIMA Untitled
 
19 Aaby, Kjersti.
5 om dagen - bra for både hjertet og magen: Er frukt og grønt virkelig så viktig?. Mattrender, ernæring og helse; 2018-11-28
NOFIMA Untitled
 
20 Aaby, Kjersti; Grimsbo, Ingunn Haugland; Hovda, Maria Befring; Rode, Tone Mari.
Effect of high pressure and thermal processing on shelf life and quality of strawberry purée and juice. Food Chemistry 2018 ;Volume 260. p. 115-123
NOFIMA Untitled
 
21 Larsen, Hanne; Aaby, Kjersti.
Jordbær oppbevares best kjølig i lukket emballasje. Norsk frukt og bær 2018 (6) p. 12-14
NOFIMA Untitled
 
22 Myhrer, Kristine S.; Aaby, Kjersti.
Jordbær - smaken av sommer, men hvordan smaker egentlig sommeren?. Norsk frukt og bær 2018 (6) p. 16-18
NOFIMA Untitled
 
2017
23 Aaby, Kjersti.
Hvorfor blir noen epler lettere brune enn andre?. dinside.no [Internet] 2017-09-13
NOFIMA Untitled
 
24 Aaby, Kjersti.
Jordbær og helse. Norsk frukt og bær 2017 (3) p. 8-10
NOFIMA Untitled
 
25 Aaby, Kjersti.
Vil hindre at én million tonn bær råtner. nrk.no [Internet] 2017-09-05
NOFIMA Untitled
 
26 Aaby, Kjersti.
20 år gamle, frosne bær kan godt spises. Fædrelandsvennen [Newspaper] 2017-11-14
NOFIMA Untitled
 
27 Aaby, Kjersti; Grimsby, Gard Sveinung; Ringstad, Mona.
Smoothie er populært, og butikkene selger flere frosne blandinger. Burde vi bruke ferske råvarer? C-vit. test. NRK1 Forbrukerinspektørene [TV] 2017-10-11
NOFIMA Untitled
 
28 Hollands, Wendy J.; Voorspoels, Stefan; Jacobs, Griet; Aaby, Kjersti; Meisland, Ane; Garcia-Villalba, Rocio; Tomas-Barberan, Francisco; Piskula, Mariusz K.; Mawson, Deborah; Vovk, Irena; Needs, Paul W.; Kroon, Paul A..
Development, validation and evaluation of an analytical method for the determination of monomeric and oligomeric procyanidins in apple extracts. Journal of Chromatography A 2017 ;Volume 1495. p. 46-56
NOFIMA Untitled
 
29 Rønning, Sissel Beate; Voldvik, Vibeke; Bergum, Silje; Aaby, Kjersti; Borge, Grethe Iren Andersen.
Polyphenol metabolites display immune inhibiting effects on acute inflammation in human monocyte and macrophage cells. NBS’ contact meeting; 2017-01-19 - 2017-01-22
NOFIMA Untitled
 
30 Woznicki, Tomasz; Sønsteby, Anita; Aaby, Kjersti; Martinsen, Berit Karoline; Heide, Ola M.; Wold, Anne-Berit; Remberg, Siv Fagertun.
Ascorbate pool, sugars and organic acids in black currant (Ribes nigrum L.) berries are strongly influenced by genotype and post-flowering temperature. Journal of the Science of Food and Agriculture 2017 ;Volume 97.(4) p. 1302-1309
NIBIO NOFIMA NMBU Untitled
 
2016
31 Aaby, Kjersti.
Derfor bør du spise mer jordbær. NRK [Internet] 2016-06-20
NOFIMA Untitled
 
32 Aaby, Kjersti.
Det ene glasset er mye sunnere enn det andre. klikk.no, abcnyheter.no [Internet] 2016-07-04
NOFIMA Untitled
 
33 Aaby, Kjersti; Garcia-Villalba, Rocio; Koivumäki, Tuuli; Pelvan, Ebru; Johansen, Silje; Alasalvar, Cesarettin; Heinonen, Marina; Tomas-Barberan, Francisco A..
Total hydrolysable ellagitannins in European fruit and berries. Food Bioactives Health Conference; 2016-09-13 - 2016-09-15
NOFIMA Untitled
 
34 Aaby, Kjersti; Martinsen, Berit Karoline.
Bær og helse - inntrykk fra '2015 Berry Health Benefits Symposium'. Norsk frukt og bær 2016 ;Volume 2. p. 4-6
NOFIMA Untitled
 
35 Aaby, Kjersti; Martinsen, Berit Karoline.
Tranebær med flydeevne. Gartner Tidende 2016 (13) p. 20-21
NOFIMA Untitled
 
36 Aaby, Kjersti; Martinsen, Berit Karoline.
Tranebærtur. Norsk frukt og bær 2016 ;Volume 19.(3) p. 8-9
NOFIMA Untitled
 
37 Aaby, Kjersti; Rode, Tone Mari.
Effect of high pressure Processing and heat treatment on Chemical composition and sensory quality of strawberry puree. 2nd Euro-Mediterranean Symposium on Fruit and Vegetable Processing; 2016-04-04 - 2016-04-06
NOFIMA Untitled
 
38 Lindberg, Diana; Aaby, Kjersti; Borge, Grethe Iren Andersen; Haugen, John-Erik; Nilsson, Astrid; Rødbotten, Rune; Sahlstrøm, Stefan.
Kartlegging av restråstoff fra jordbruket. Tromsø: Nofima AS 2016 (ISBN 978-82-8296-476-0) 46 p. Nofima rapportserie(67/2016)
NOFIMA Untitled
 
39 Rønning, Sissel Beate; Voldvik, Vibeke; Bergum, Silje; Aaby, Kjersti; Borge, Grethe Iren Andersen.
Polyphenol metabolites display immune modulating effects on acute inflammation in human monocyte/macrophage cells. The 1 st International Conference on Food Bioactives & Health,; 2016-09-13 - 2016-09-15
NOFIMA Untitled
 
40 Woznicki, Tomasz.
Influence of genotype and climatic environment on fruit yield and chemical composition of black currant (Ribes nigrum L.). Ås: Norges Miljø- og Biovitenskapelige Universitet 2016 (ISBN 978-82-575-1366-5) 111 p.
NOFIMA NMBU Untitled
 
41 Woznicki, Tomasz; Aaby, Kjersti; Sønsteby, Anita; Heide, Ola M.; Wold, Anne-Berit; Remberg, Siv Fagertun.
Influence of Controlled Postflowering Temperature and Daylength on Individual Phenolic Compounds in Four Black Currant Cultivars. Journal of Agricultural and Food Chemistry 2016 ;Volume 64.(4) p. 752-761
NIBIO NOFIMA NMBU Untitled
 
2015
42 Aaby, Kjersti.
Banan: Derfor bør du spise skallet. KK [Journal] 2015-11-26
NOFIMA Untitled
 
43 Aaby, Kjersti.
Spis bær hver dag, gjerne til hvert måltid. klikk.no [Internet] 2015-07-25
NOFIMA Untitled
 
44 Aaby, Kjersti.
Spis bær hver dag, gjerne til hvert måltid. abcnyheter.no [Internet] 2015-07-25
NOFIMA Untitled
 
45 Aaby, Kjersti; Davik, Jahn; Røen, Dag.
Bringebær og farge. Norsk frukt og bær 2015 ;Volume 4. p. 27-29
NOFIMA NMBU Untitled
 
46 Aaby, Kjersti; Mazur, Sebastian; Røen, Dag.
Phenolic compounds in 30 genotypes of red rasberry(Rubus idaeus L.. Berry Health Benefits Symposium 2015; 2015-10-13 - 2015-10-15
NIBIO NOFIMA Untitled
 
47 Aaby, Kjersti; Remberg, Siv Fagertun.
Strawberry Phenolics and Impact of Ripening. I: Processing and impact on active components in food. Academic Press 2015 ISBN 978-0-12-404699-3. p. 157-164
NOFIMA NMBU Untitled
 
48 Garcia-Villalba, Rocio; Espin, Juan Carlos; Aaby, Kjersti; Alasalvar, Cesarettin; Heinonen, Marina; Jacobs, Griet; Voorspoels, Stefan; Koivumäki, Tuuli; Kroon, Paul A.; Pelvan, Ebru; Saha, Shikha; Tomas-Barberan, Francisco A..
Validated method for the characterization and quantification of extractable and nonextractable ellagitannins after acid hydrolysis in pomegranate fruits, juices, and extracts. Journal of Agricultural and Food Chemistry 2015 ;Volume 63.(29) p. 6555-6566
NOFIMA Untitled
 
49 Martinsen, Berit Karoline; Aaby, Kjersti; Voldvik, Vibeke.
Chemical constituents and in vitro modulation of NF-kB activity of European elderberries. Berry Health Benefits Symposium 2015; 2015-10-13 - 2015-10-15
NOFIMA Untitled
 
50 Tjelle, Torunn Elisabeth; Holtung, Linda; Bøhn, Siv Kjølsrud; Aaby, Kjersti; Thoresen, Magne; Wiik, Siv Åshild; Paur, Ingvild; Karlsen, Anette Solli; Retterstøl, Kjetil; Iversen, Per Ole; Blomhoff, Rune.
Polyphenol-rich juices reduce blood pressure measures in a randomised controlled trial in high normal and hypertensive volunteers. British Journal of Nutrition 2015 ;Volume 114.(7) p. 1054-1063
NOFIMA OUS UiO Untitled
 
    Show next list