Current Research Information SysTem In Norway
 
 

 Norsk versjon


 
Mainpage
Research results/NVI
Researchers
Projects
Research units
Log in
About Cristin
 
 
   
Back to search     Short format     Full format    
Export to


Showing results 1-50 of 183 << Previous 1 2 3 4    Next >>

2020
1 Aaby, Kjersti; Martinsen, Berit Karoline; Borge, Grethe Iren Andersen; Røen, Dag.
Bioactive compounds and color of sea buckthorn (Hippophae rhamnoides L.) purees as affected by heat treatment and high-pressure homogenization. International journal of food properties 2020 ;Volume 23.(1) p. 651-664
NOFIMA Untitled
 
2 Borge, Grethe Iren Andersen.
Dette kan bli til vårt første, heilnorske «kjøt».. NRK.no [Internet] 2020-01-09
NOFIMA Untitled
 
3 Borge, Grethe Iren Andersen.
Linser vokser ikke i Norge. NRK-P1 Rogaland Distriktsprogram [Radio] 2020-01-09
NOFIMA Untitled
 
4 Borge, Grethe Iren Andersen.
Utvikler helnorsk kjøtterstatter.. Dagligvarehandelen [Business/trade/industry journal] 2020-01-28
NOFIMA Untitled
 
5 Borge, Grethe Iren Andersen.
Vil lage norsk «kjøt» utan kjøt.. Nationen; Kvinnheringen [Business/trade/industry journal] 2020-01-10
NOFIMA Untitled
 
6 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Kirkhus, Bente; Borge, Grethe Iren Andersen; By, Elin Lundekvam; Henriksen, Karianne Spetaas.
Bearbeidet kjøtt og tarmkreft – kan vi gjøre norske produkter sunnere?. Norsk Tidsskrift for Ernæring 2020 (1)
NOFIMA Untitled
 
2019
7 Borge, Grethe Iren Andersen.
Derfor kan nykål regnes som supermat. forskning.no [Internet] 2019-06-24
NOFIMA Untitled
 
8 Borge, Grethe Iren Andersen.
Lager kjøttprodukter som er proppfulle av grønnsaker. forskning.no [Internet] 2019-05-20
NOFIMA Untitled
 
9 Borge, Grethe Iren Andersen.
Nofima med viktig rolle i Grønt i Kjøtt-prosjektet. Kjøttbransjen [Business/trade/industry journal] 2019-04-25
NOFIMA Untitled
 
10 Borge, Grethe Iren Andersen.
Skal få flere til å velge næringspakken kål. gartnerhallen.no, Bondebladet [Internet] 2019-06-05
NOFIMA Untitled
 
11 Borge, Grethe Iren Andersen.
Vil at nordmenn skal gå kål inn. Nationen [Newspaper] 2019-06-24
NOFIMA Untitled
 
12 Borge, Grethe Iren Andersen; Hagen, Sidsel Fiskaa.
Frosne eller ferske. Fædrelandsvennen [Newspaper] 2019-06-18
NOFIMA Untitled
 
13 Borge, Grethe Iren Andersen; Hagen, Sidsel Fiskaa.
Hva er sunnest av frosne eller ferske grønnsaker?. theworldnews.net, fvn.no [Internet] 2019-07-10
NOFIMA Untitled
 
14 Borge, Grethe Iren Andersen; Johannessen, Tom Chr..
Her er pølsene proppfulle av grønnsaker. Nationen, forskning.no, fagpressenytt.no [Newspaper] 2019-05-20
NOFIMA Untitled
 
15 Borge, Grethe Iren Andersen; Myhrer, Kristine S..
Kålvekster for enhver smak. Næringsnytte 2019 ;Volume 9. p. 14-
NOFIMA Untitled
 
16 Borge, Grethe Iren Andersen; Myhrer, Kristine S..
Nykål er lekker supermat. nofima.no [Internet] 2019-06-24
NOFIMA Untitled
 
17 Borge, Grethe Iren Andersen; Rød, Karoline; Krona, Annika; Langton, Maud; Kirkhus, Bente.
Delayed in vitro lipid digestion of tomato emulsions – the impact of tomato variety. 6th International conference on food digestion; 2019-04-02 - 2019-04-04
NOFIMA Untitled
 
18 Borge, Grethe Iren Andersen; Schmidt, Gesine.
Derfor bør du spise mer nykål. nationen.no [Internet] 2019-06-24
NOFIMA Untitled
 
19 Kirkhus, Bente; Afseth, Nils Kristian; Borge, Grethe Iren Andersen; Grimsby, Gard Sveinung; Steppeler, Christina; Krona, Annika; Langton, Maud.
Increased release of carotenoids and delayed in vitro lipid digestion of high pressure homogenized tomato and pepper emulsions. Food Chemistry 2019 ;Volume 285. p. 282-289
NOFIMA Untitled
 
20 Rein, Magnus; Borge, Grethe Iren Andersen; Rødbotten, Rune; Veiseth-Kent, Eva; Lindberg, Diana; Kirkhus, Bente.
Effects of ingredients in sausage on the formation of malondialdehyde (MDA) during in vitro digestion. 6th International conference on food digestion; 2019-04-02 - 2019-04-04
NOFIMA Untitled
 
2018
21 Almeida, A. Filipa; Borge, Grethe Iren Andersen; Piskula, Mariusz; Tudose, Adriana; Tudoreanu, Liliana; Valentova, Katerina; Williamson, Gary; Santos, Claudia N..
Bioavailability of Quercetin in Humans with a Focus on Interindividual Variation. Comprehensive Reviews in Food Science and Food Safety 2018 ;Volume 17.(3) p. 714-731
NOFIMA Untitled
 
22 Borge, Grethe Iren Andersen.
Hodekål – en næringspakke. norskmat.no [Internet] 2018-10-26
NOFIMA Untitled
 
23 Borge, Grethe Iren Andersen.
Kompetanse innen grønnsaker ved Nofima. Møte i Fremtidsmat, Vitenparken; 2018-03-22
NOFIMA Untitled
 
24 Borge, Grethe Iren Andersen.
Smakebiter fra Kålsmak-prosjektet. Divisjonsamling Nofima; 2018-10-31
NOFIMA Untitled
 
25 Borge, Grethe Iren Andersen.
«Søppel» gir nye matprodukter - Kål skal bli mer attraktivt. smakmagasinet [Internet] 2018-03-08
NOFIMA Untitled
 
26 Hagen, Sidsel Fiskaa; Schmidt, Gesine; Timmerhaus, Gerrit; Borge, Grethe Iren Andersen.
Bioactives in broccoli flower buds: Effects of postharvest storage treatments explored by metabolomics, transcriptomics and targeted analyses. 2nd International Conference on Food Bioactives & Health; 2018-09-26 - 2018-09-28
NOFIMA Untitled
 
27 Myhrer, Kristine S.; Vågen, Ingunn Molund; Guren, Gerd; Schmidt, Gesine; Borge, Grethe Iren Andersen; Varela, Paula.
From seeds to plate – using sensory descriptions as a tool to support the increase of Brassica vegetables consumption in Norway. The 8th European Conference on Sensory and Consumer Research; 2018-09-02 - 2018-09-05
NIBIO NOFIMA Untitled
 
28 Pettersen, Marit Kvalvåg; Borge, Grethe Iren Andersen; Lindberg, Diana; Løvaas, Andre.
Kunnskap i alle ledd fra råvare frem til forbruker. nofima.no [Internet] 2018-05-29
NOFIMA Untitled
 
29 Schmidt, Gesine; Borge, Grethe Iren Andersen; Carlehög, Mats.
presentasjon og smaksprøver. SmakÅs 2018; 2018-10-13
NOFIMA Untitled
 
30 Schmidt, Gesine; Myhrer, Kristine S.; Vågen, Ingunn Molund; Guren, Gerd; Wetterhus, Elin Merete; Johansen, Silje; Haugen, John-Erik; Varela, Paula; Borge, Grethe Iren Andersen.
Flavour and health-related quality in head cabbage – glucosinolates, volatiles and sensory attributes and their relationships. 2nd International Conference on Food Bioactives & Health 2018; 2018-09-26 - 2018-09-28
NIBIO NOFIMA Untitled
 
31 Vågen, Ingunn Molund; Myhrer, Kristine S.; Schmidt, Gesine; Borge, Grethe Iren Andersen.
Fertilizing for flavour in Brassica crops. Effects of sulfur and nitrogen nutrition on sensory and chemical quality of cabbage and cauliflower. 2nd EUVRIN workshop fertilization and irrigation; 2018-09-13 - 2018-09-14
NIBIO NOFIMA Untitled
 
2017
32 Borge, Grethe Iren Andersen.
Grønnsaker kamuflert som kjøtt. Kjøkkenskriveren [Business/trade/industry journal] 2017-10-31
NOFIMA Untitled
 
33 Borge, Grethe Iren Andersen.
Hodekål – en næringspakke. gartnerhallen.no [Internet] 2017-09-21
NOFIMA Untitled
 
34 Borge, Grethe Iren Andersen.
Hodekål – en næringspakke. matmerk.no [Internet] 2017-09-15
NOFIMA Untitled
 
35 Borge, Grethe Iren Andersen; Larsen, Hanne.
OPTIROT og Kålsmak. Gartneryrket [Business/trade/industry journal] 2017-01-13
NOFIMA Untitled
 
36 Borge, Grethe Iren Andersen; Vågen, Ingunn Molund; Guren, Gerd; Vergara, Fredd; Schmidt, Gesine; Hagen, Sidsel Fiskaa; Myhrer, Kristine S.; Varela, Paula.
Mapping sensory quality and plant compounds to improve consumer choice of Brassica oleracea vegetables. Brassica 2017; 2017-05-22 - 2017-05-25
NIBIO NOFIMA Untitled
 
37 Hagen, Sidsel Fiskaa; Schmidt, Gesine; Timmerhaus, Gerrit; Borge, Grethe Iren Andersen.
Transcriptomics and metabolomics: Stress responses in broccoli flower buds during postharvest storage treatments. Brassica 2017; 2017-05-22 - 2017-05-25
NOFIMA Untitled
 
38 Rønning, Sissel Beate; Voldvik, Vibeke; Bergum, Silje; Aaby, Kjersti; Borge, Grethe Iren Andersen.
Polyphenol metabolites display immune inhibiting effects on acute inflammation in human monocyte and macrophage cells. NBS’ contact meeting; 2017-01-19 - 2017-01-22
NOFIMA Untitled
 
39 Schmidt, Gesine; Haugen, John-Erik; Veiseth-Kent, Eva; Koga, Shiori; Vergara, Fredd; Nilsson, Astrid; Uhlen, Anne Kjersti; Böcker, Ulrike; Borge, Grethe Iren Andersen.
Mass Spectrometry in Food Research. Det 16. norske seminar i massespektrometri; 2017-01-22 - 2017-01-25
NOFIMA Untitled
 
40 Thomsen, Mette; Riley, Hugh; Borge, Grethe Iren Andersen; Lea, Per; Rødbotten, Marit; Bengtsson, Gunnar.
Effects of soil type and fertilization on yield, chemical parameters, sensory quality and consumer preference of swede (Brassica napus L. ssp. rapifera). European Journal of Horticultural Science 2017 ;Volume 82.(6) p. 294-305
NIBIO NOFIMA Untitled
 
41 Vergara, Fredd; Schmidt, Gesine; Haugen, John-Erik; Borge, Grethe Iren Andersen.
Volatile metabolomics indicates different glucosinolates metabolism in Norway grown cabbage. Brassica 2017; 2017-05-22 - 2017-05-25
NOFIMA Untitled
 
2016
42 Borge, Grethe Iren Andersen.
Bør grønnsaker spises rå, dampes eller kokes?. tara.no [Internet] 2016-03-02
NOFIMA Untitled
 
43 Borge, Grethe Iren Andersen.
Derfor bør du dampe grønnsakene. forskning.no, videnskab.dk, bt.dk, abcnyheter.no, Ekstra [Internet] 2016-02-24
NOFIMA Untitled
 
44 Borge, Grethe Iren Andersen.
Derfor skal du ikke koke grønnsakene. klikk.no, abcnyheter.no [Internet] 2016-03-05
NOFIMA Untitled
 
45 Borge, Grethe Iren Andersen.
Fleksitarianernes fremtidige favoritter. nofima.no [Internet] 2016-08-25
NOFIMA Untitled
 
46 Borge, Grethe Iren Andersen.
Grønne kjøttboller skal hindre matkasting. Dagligvarehandelen.no [Internet] 2016-06-20
NOFIMA Untitled
 
47 Borge, Grethe Iren Andersen.
’GRØNTiKJØTT’ interessant for convenience. fastfood.no [Internet] 2016-06-02
NOFIMA Untitled
 
48 Borge, Grethe Iren Andersen.
Her vokser en splitter ny norsk grønnsak. dagbladet.no [Internet] 2016-09-20
NOFIMA Untitled
 
49 Borge, Grethe Iren Andersen.
JÆDER – Kjøtt med grønnsaker. konsumgruppen.no [Internet] 2016-05-31
NOFIMA Untitled
 
50 Borge, Grethe Iren Andersen.
Kål er sunt, derfor skal vi fristes til å spise mer kål. nationen.no [Internet] 2016-12-11
NOFIMA Untitled
 
    Show next list