Current Research Information SysTem In Norway
 
 

 English version


 
Hovedside
Forskningsresultater/NVI
Forskere
Prosjekter
Forskningsenheter
Logg inn
Om Cristin
 
 
   
Eksporter til


Viser treff 1-50 av 125 << Forrige 1 2 3    Neste >>

2021
1 Aadland, Eli Kristin; By, Inger - Åshild; Elnan, Merete; Fauske, Laila Belinda; Fossøy, Joar; Løvdal, Randi; Midthaugen, Per; Sandven, Jostein; Torgersen, Anette; Vestby, Stian.
Nasjonale retningslinjer for lærerutdanning i praktiske og estetiske fag for trinn 1-13. Oslo: Universitets- og høgskolerådet 2021 63 s.
USN UIA HVL OSLOMET HINN NIH Untitled
 
2 Djupegot, Ingrid Laukeland; Aadland, Eli Kristin.
Læremidler i mat og helse: Hva finnes og hvordan velge hva som skal brukes?. Mat og helse i skolen 2021 ;Volum 1. s. 17-21
HVL Untitled
 
3 Helland, Merete Hagen; Aadland, Eli Kristin; Ask, Anne Merete Selvik; Sandvik, Camilla.
Rammefaktorenes betydning for mat- og helseundervisningen på 1.–4. trinn. Acta Didactica Norden (ADNO) 2021 ;Volum 15.(1) s. -
HVL NORD UIA UIS Untitled
 
4 Helland, Merete Hagen; Aadland, Eli Kristin; Ask, Anne Selvik; Sandvik, Camilla.
Framework factors' impact on the quality of teaching Food and Health in lower primary school. Acta Didactica Norden (ADNO) 2021 ;Volum 15.(1) s. 1-22
HVL NORD UIA UIS Untitled
 
5 Wergedahl, Hege; Fossgard, Eldbjørg; Aadland, Eli Kristin; Holthe, Asle.
Children’s Food Choices during Kindergarten Meals. I: Childhood Cultures in Transformation 30 Years of the UN Convention on the Rights of the Child in Action towards Sustainability. Brill|Sense 2021 ISBN 978-90-04-44566-6. s. 138-161
HVL Untitled
 
2020
6 Aadland, Eli Kristin.
Om tidlig innsats i mat- og helsefaget. Intervju med Christian Lomsdalen [Internett] 2020-11-27
HVL Untitled
 
7 Aadland, Eli Kristin; Ask, Anne Merete Selvik; Helland, Merete Hagen; Sandvik, Camilla.
Tidlig innsats i skolefaget mat og helse. Mat og helse i skolen 2020 (1) s. 6-8
HVL NORD UIA UIS Untitled
 
8 Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Helland, Merete Hagen; Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin.
The Challenge of Teaching Food and Health in the First Four Years of Primary School in Norway. Journal of the International Society for Teacher Education 2020 ;Volum 24.(1) s. 60-70
HVL NORD UIA UIS Untitled
 
9 Bjørndal, Bodil; Fossgard, Eldbjørg; Aadland, Eli Kristin.
Matpakkelunsj, smørelunsj eller varmlunsj? Ungdomsskoleelevers erfaringer og oppfatninger av ulike skolemåltidsordninger.. BERGEN: Høgskulen på Vestlandet 2020 (ISBN 978-82-93677-21-5) 65 s.
HVL UiB Untitled
 
10 Borgen, Jorunn Spord; Hallås, Bjørg Oddrun; Seland, Eli Heldaas; Aadland, Eli Kristin; Vindenes, Njål.
De praktiske og estetiske fagene i skole og lærerutdanning – historisk konseptualisering. Acta Didactica Norden (ADNO) 2020 ;Volum 14.(1) s. -
HVL NIH Untitled
 
11 Løvereide, Elise; Bjørndal, Bodil; Fossgard, Eldbjørg; Aadland, Eli Kristin.
Elever foretrakk brødskiver framfor et varmt skolemåltid. Forskning. no [Internett] 2020-10-02
HVL UiB Untitled
 
12 Øyen, Jannike; Aadland, Eli Kristin; Liaset, Bjørn; Fjære, Even; Dahl, Lisbeth; Madsen, Lise.
Lean-seafood intake increases urinary iodine concentrations and plasma selenium levels: a randomized controlled trial with crossover design. European Journal of Nutrition 2020 s. 1-11
HAVFORSK HVL Untitled
 
2019
13 Aadland, Eli Kristin.
Fra kjøtt til bønner. Researchers`Night; 2019-09-27 - 2019-09-27
HVL Untitled
 
14 Aadland, Eli Kristin.
Mat og helse - i natur og fra natur. I: Mat og helse i grunnskolelærerutdanningene. Fagbokforlaget 2019 ISBN 9788245032901. s. 299-310
HVL Untitled
 
15 Aadland, Eli Kristin.
Paneldebatt om fremtidens sjømatforbrukere. Inspirasjonssamling i Smak av kysten; 2019-03-12 - 2019-03-12
HVL Untitled
 
16 Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin.
Tilfeldigheter styrer mat- og helsefaget i småskolen. Dagbladet.no 2019
HVL NORD UIA Untitled
 
17 Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin.
Tilfeldigheter styrer matfaget. Dagbladet 2019 s. 30-31
HVL NORD UIA Untitled
 
18 Hallås, Bjørg Oddrun; Aadland, Eli Kristin; Lund, Tom.
Oppfatninger av natur i planverkene for kroppsøving og mat og helse i femårige grunnskolelærerutdanninger. Acta Didactica Norden (ADNO) 2019 ;Volum 13.(1) s. 1-22
HVL Untitled
 
19 Holthe, Asle; Aadland, Eli Kristin; Viig, Nina Grieg.
Mat og helse i grunnskolelærerutdanningene. Fagbokforlaget 2019 (ISBN 9788245032901) 317 s.
HVL Untitled
 
20 Sandvik, Camilla; Helland, Merete Hagen; Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Aadland, Eli Kristin.
Hvem har ansvaret?. Dagsavisen 2019
HVL NORD UIA UIS Untitled
 
21 Sandvik, Camilla; Helland, Merete Hagen; Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Aadland, Eli Kristin.
Mat og helse inn i skolen. Dagsavisen - Nye Meninger 2019
HVL NORD UIA UIS Untitled
 
22 Sæle, Ove Olsen; Hallås, Bjørg Oddrun; Aadland, Eli Kristin.
Et retroperspektiv på lærerstudenters friluftsliv og naturopphold i skole og fritid - et antroposentrisk fremfor et økosentrisk natursyn. Tidsskriftet UTMARK 2019 ;Volum 1.
HVL Untitled
 
2018
23 Aadland, Eli Kristin.
Book chapter report – Natur og danning (2016). Western Norway University of Applied Sciences https://blogg.hvl.no/nachilit/2018/04/09/book-chapter-report-natur-og-danning-2016/ 2018
HVL Untitled
 
24 Aadland, Eli Kristin.
Riktig kosthold til ungdom i vekst. Fagdag til håndball gutter og foreldre; 2018-03-24
HVL Untitled
 
25 Aadland, Eli Kristin.
Styrking av de praktiske og estetiske fagene i lærerutdanningene. Mat og helse i skolen 2018 (1)
HVL Untitled
 
26 Aadland, Eli Kristin.
Vurderingsarbeid i mat og helse. Fagdag om vurderingsarbeid i mat og helse; 2018-11-27
HVL Untitled
 
27 Aadland, Eli Kristin; Hallås, Bjørg Oddrun; Lund, Tom.
Natursyn i studieplaner. Bærekraftig utvikling ved HVL - hvor står vi, hvor går vi?; 2018-04-18 - 2018-04-19
HVL Untitled
 
28 Aadland, Eli Kristin; Helland, Merete Hagen; Sandvik, Camilla; Ask, Anne Merete Selvik.
Tidlig innsats i skolefaget mat og helse. Mat- og helsekonferanse; 2018-10-25
HVL NORD UIA UIS Untitled
 
29 Henjum, Sigrun; Brantsæter, Anne Lise; Kurniasari, Astrid; Dahl, Lisbeth; Aadland, Eli Kristin; Gjengedal, Elin Lovise Folven; Birkeland, Susanne; Aakre, Inger.
Suboptimal Iodine Status and Low Iodine Knowledge in Young Norwegian Women. Nutrients 2018 ;Volum 10.(7) s. -
FHI HAVFORSK HVL OSLOMET NMBU Untitled
 
30 Schmedes, Mette; Balderas, Claudia; Aadland, Eli Kristin; Jacques, Hélène; Lavigne, Charles; Graff, Ingvild Eide; Eng, Øyvin Andre Solberg; Holthe, Asle; Mellgren, Gunnar; Young, Jette Feveile; Sundekilde, Ulrik Kræmer; Liaset, Bjørn; Bertram, Hanne Christine.
The effect of lean-seafood and non-seafood diets on fasting and postprandial serum metabolites and lipid species: Results from a randomized crossover intervention study in healthy adults. Nutrients 2018 ;Volum 10:598.(5) s. 1-12
HAVFORSK HAUKELAND HVL UiB Untitled
 
31 Schmedes, Mette; Brejnrod, Asker; Aadland, Eli Kristin; Kiilerich, Pia; Kristiansen, Karsten; Jacques, Hélène; Lavigne, Charles; Graff, Ingvild Eide; Eng, Øyvin Andre Solberg; Holthe, Asle; Mellgren, Gunnar; Young, Jette Feveile; Sundekilde, Ulrik Kræmer; Liaset, Bjørn; Bertram, Hanne Christine.
The effect of lean-seafood and non-seafood diets on fecal metabolites and gut microbiome: results from a randomized crossover intervention study. Molecular Nutrition & Food Research 2018 ;Volum 63:1700976.(1) s. 1-8
HAVFORSK HAUKELAND HVL UiB Untitled
 
32 Wergedahl, Hege; Aadland, Eli Kristin; Bjørkkjær, Tormod.
Mat og måltider i barnehagen. Åpningskonferanse for BARNkunne - senter for barnehagerelevant forsking; 2018-08-29
HVL UIA Untitled
 
33 Wergedahl, Hege; Bjørkkjær, Tormod; Aadland, Eli Kristin.
Hvorfor spiser vi ikke mere grønnsaker? Bærekraftige og helsefremmende måltider i barnehagen. Åpningskonferanse for BARNkunne - senter for barnehagerelevant forsking; 2018-08-29
HVL Untitled
 
2017
34 Aadland, Eli Kristin.
Seafood in cultural information and didactic practices. Forskermøte ved University of Iceland; 2017-09-13
HVL Untitled
 
35 Aadland, Eli Kristin.
Sjømat som del av mattilbudet i barnehagen. I: Mat- og måltidsaktiviteter i barnehagen. Universitetsforlaget 2017 ISBN 9788215027265. s. 123-132
HVL Untitled
 
36 Aadland, Eli Kristin; Borgen, Jorunn Spord; Salvesen, Geir Sigvard; Sæthre-McGuirk, Ellen Marie; Gjølme, Egil Galaaen; Oftedal, Kristin Helene.
Styrking av de praktiske og estetiske fagene i lærerutdanningene. Oslo: Universitets- og høgskolerådet 2017 22 s.
HVL NORD USN NIH NTNU Untitled
 
37 Aadland, Eli Kristin; Duinker, Arne.
Mat i fjæra. Senter for nye medier, Høgskulen på Vestlandet YouTube 2017
HAVFORSK HVL Untitled
 
38 Hallås, Bjørg Oddrun; Aadland, Eli Kristin; Duinker, Arne; Eikhaug, Runar.
Fremtiden på våre strender, av Knut Langeland. Bergens Tidende [Avis] 2017-11-03
HAVFORSK HVL Untitled
 
2016
39 Aadland, Eli Kristin.
Bruk av digitale læremidler i skolefaget mat og helse. Fagdag for praksislærere i mat og helse; 2016-03-10 - 2016-03-10
HVL Untitled
 
40 Aadland, Eli Kristin.
"Den magiske magre fisken" av Marianne Mathiesen. Hib.no [Internett] 2016-04-04
HVL Untitled
 
41 Aadland, Eli Kristin.
Dietary protein in prevention of metabolic disease. Prøveforelesning til PhD grad; 2016-01-08
HVL Untitled
 
42 Aadland, Eli Kristin.
Ernährung mit Fisch ist gesünder und sättigender. Fischmagazin 2016 (5)
HVL Untitled
 
43 Aadland, Eli Kristin.
Forskerne byttet ut kjøtt som proteinkilde med mager fisk. Effekten var stor.. BT, Aftenposten, Adresseavisa, Stavanger Aftenblad, m.m. [Internett] 2016-03-22
HVL Untitled
 
44 Aadland, Eli Kristin.
Forskerne byttet ut kjøtt som proteinkilde med mager fisk. Effekten var stor.. Bergens Tidende [Avis] 2016-03-23
HVL Untitled
 
45 Aadland, Eli Kristin.
Helseeffekter av mager sjømat. Faglig møte; 2016-05-18 - 2016-05-20
HVL Untitled
 
46 Aadland, Eli Kristin.
Mager sjømat forbedret markører for insulinfølsomhet.
HVL Untitled
 
47 Aadland, Eli Kristin.
Mager sjømat påvirker fett og glukose metabolismen i friske personer - resultat fra en randomisert klinisk studie. Faglig forskningsutveksling; 2016-05-11 - 2016-05-12
HVL Untitled
 
48 Aadland, Eli Kristin.
Mat- og måltidstilbudet i barnehagen - noen resultater fra en casestudie. Barn og smak nettverksmøte; 2016-11-29 - 2016-11-29
HVL Untitled
 
49 Aadland, Eli Kristin.
Redaktørens spalte. Mat og helse i skolen 2016 (1)
HVL Untitled
 
50 Aadland, Eli Kristin.
Smart på mat - undervisningsmateriell i faget mat og helse.. Nasjonalforeningen for folkehelse 2016
HVL Untitled
 
    Vis neste liste