Current Research Information SysTem In Norway
 
 

 English version


 
Hovedside
Forskningsresultater/NVI
Forskere
Prosjekter
Forskningsenheter
Logg inn
Om Cristin
 
 
   
Eksporter til


Viser treff 1-50 av 151 << Forrige 1 2 3 4    Neste >>

2024
1 Slyngenborg-Jensen, Monica; Ask, Anne Merete Selvik; Helland, Merete Hagen; Palojoki, Päivi; Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin; Røed, Margrethe.
Mat og helse på 1.-4.trinn, sett fra elever og skolelederes ståsted. En kvalitativ undersøkelse av prioritering og praksis på fire ulike skoler.. Mat og helse i skolen 2024 (1) s. 40-47
HVL UIA NORD UIS Untitled
 
2023
2 Aadland, Eli Kristin.
"Store skilnader på SFO – mange skular serverer aldri frukt og grønt" av Eli Bjelland. NRK.no [Internett] 2023-10-30
HVL Untitled
 
3 Aadland, Eli Kristin; Bjørkkjær, Tormod.
Hvilke rammefaktorer påvirker gjennomføring av skolelunsj i skolen?. Boklansering; 2023-04-25
UIA HVL Untitled
 
4 Aadland, Eli Kristin; Bjørkkjær, Tormod.
Rammefaktorenes påvirkning for gjennomføring av skolelunsj i norske skoler. I: Læring gennem mad og måltider i grundskolen Teori og praksis fra Danmark, Sverige og Norge. Cappelen Damm Akademisk 2023 ISBN 9788202797744. s. 193-214
UIA HVL Untitled
 
5 Aadland, Eli Kristin; Helland, Merete Hagen; Ask, Anne Merete Selvik; Sandvik, Camilla.
Tilfeldigheter styrer undervisningspraksis i mat og helse på 1.-4. trinn. Acta Didactica Norden (ADNO) 2023 ;Volum 17.(1) s. -
HVL UIS NORD UIA Untitled
 
6 Aadland, Eli Kristin; Sæle, Ove Olsen.
Credorefleksjoner fra lærere som studerer faget mat og helse - en didaktisk praksis. I: Didaktiske praksiser i lærerutdanning - steder i et landskap. Universitetsforlaget 2023 ISBN 978-82-15-06098-9. s. 121-142
HVL Untitled
 
7 Bjørndal, Bodil; Aadland, Eli Kristin; Wergedahl, Hege; Vågnes, Maria O. B.; Torgersen, Maren; Wernersen, Marie; Vildmyren, Iselin Thowsen.
Evaluering av gratis skolemåltid på 1. – 4. trinn på en skole i Haugesund Av Bodil. : Høgskulen på Vestlandet 2023 (ISBN 978-82-8461-028-3) 48 s. HVL-Rapport(2023-7)
HVL Untitled
 
8 Bjørndal, Bodil; Vildmyren, Iselin Thowsen; Aadland, Eli Kristin; Hjartåker, Anette; Djupegot, Ingrid Laukeland; Vatne, Julie Meinseth.
Er brød farlig no igjen?. Bergens Tidende, Debattsider 2023
HVL UiB UiO Untitled
 
9 Bleie Ulvestadbakken, Liv Signe; Aadland, Eli Kristin.
Kommunikasjon om smak i den praktiske og estetiske utforminga av undervisningskjøkenet. Mat- og helsekonferansen; 2023-10-26
HVL Untitled
 
10 Ciren, Baizhen; Hu, Aihua; Aadland, Eli Kristin; Wergedahl, Hege.
Traces of sustainability in food practices in a Norwegian kindergarten. Nordisk barnehageforskning 2023 ;Volum 19.(3) s. 85-103
HVL Untitled
 
11 Helland, Merete Hagen; Aadland, Eli Kristin; Sandvik, Camilla; Ask, Anne Merete Selvik.
Young students` perception of the "health" perspective in the Norwegian school subject food and health. ISfTE annual Seminar; 2023-06-11 - 2023-06-16
UIS NORD HVL UIA Untitled
 
12 Helland, Merete Hagen; Sandvik, Camilla; Ask, Anne Merete Selvik; Aadland, Eli Kristin.
Young students' perception of the health perspective in the Norwegian school subject Food and Health. Journal of the International Society for Teacher Education 2023 ;Volum 27.(2) s. 41-57
UIA HVL NORD UIS Untitled
 
13 Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin; Ask, Anne Merete Selvik; Helland, Merete Hagen.
Head Teachers’ Perceived Importance of Food and Health in Grades 1 − 4 in Norway. ISBNPA Annual Meeting, Sweden, Uppsala; 2023-06-14 - 2023-06-17
NORD UIS UIA HVL Untitled
 
14 Susort, Nora; Hallås, Bjørg Oddrun; Aadland, Eli Kristin.
Læreres erfaringer med mat- og helseundervisning utenfor klasserommet. Mat- og helsekonferansen; 2023-10-26
HVL Untitled
 
2022
15 Aadland, Eli Kristin; Fooladi, Erik Cyrus.
Kreativitet og skapende læring i en mer praktisk skole, med eksempelet smak. Digital fagdag i Musikk, Drama, Dans, Kunst og håndverk og Mat og helse; 2022-09-13
HVO HVL Untitled
 
16 Aadland, Eli Kristin; Sandvik, Camilla; Ask, Anne Merete Selvik; Helland, Merete Hagen.
Elevers oppfatning av mat og helse på 1. - 4. trinn. Mat- og helsekonferansen; 2022-11-03
UIA HVL NORD UIS Untitled
 
17 Aadland, Eli Kristin; Wergedahl, Hege.
Lesson signature in food and health education. Education Inquiry 2022
HVL Untitled
 
18 Alm, Siril; Aadland, Eli Kristin; Almli, Valerie Lengard; Capodistrias, Paula; Grimsby, Gard Sveinung; Nordbø, Torunn Karlsen; Schrøder, Anne Marie; Skallerud, Wenche; Elstad Stensgård, Aina; Wergedahl, Hege; Østergaard, Sofie.
Kan kornkrisen redde flere brød?. Nettavisen 2022
UiT NORSUS HVL NOFIMA Untitled
 
19 Ciren, Baizhen; Aadland, Eli Kristin; Hu, Aihua; Wergedahl, Hege.
‘A long way to get here and a long way to go': a case study on changing lunch meal practices in a Norwegian kindergarten. European Early Childhood Education Research Journal 2022 s. -
HVL Untitled
 
20 Fauskanger, Tina Skotnes; Aadland, Eli Kristin; Fossgard, Eldbjørg; Bjørndal, Bodil.
A study on how students in secondary school experience the lunchbreak - with focus on the social meal. International Conference on School Meals; 2022-06-08 - 2022-06-10
HVL Untitled
 
21 Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin; Grande, Grete Modell.
Barn og unge får ikke god nok opplæring i skolefaget mat og helse: en tapt mulighet for folkehelsearbeidet i Norge?. Folkehelsekonferansen i Trøndelag 2022; 2022-10-07 - 2022-10-07
HVL NORD Untitled
 
2021
22 Aadland, Eli Kristin.
Gir råd til våre folkevalgte for å løfte matomsorgen. Kjøkkenskriveren [Tidsskrift] 2021-09-08
HVL Untitled
 
23 Aadland, Eli Kristin; By, Inger - Åshild; Elnan, Merete; Fauske, Laila Belinda; Fossøy, Joar; Løvdal, Randi; Midthaugen, Per; Sandven, Jostein; Torgersen, Anette; Vestby, Stian.
Nasjonale retningslinjer for lærerutdanning i praktiske og estetiske fag for trinn 1-13. Oslo: Universitets- og høgskolerådet 2021 63 s.
USN UIA HVL OSLOMET HINN NIH Untitled
 
24 Aadland, Eli Kristin; Helland, Merete Hagen; Ask, Anne Merete Selvik; Sandvik, Camilla.
Tilfeldigheter styrer valg av læremidler i skolefaget mat og helse. Mat- og helsekonferansen; 2021-10-28
UIS NORD HVL UIA Untitled
 
25 Djupegot, Ingrid Laukeland; Aadland, Eli Kristin.
Læremidler i mat og helse: Hva finnes og hvordan velge hva som skal brukes?. Mat og helse i skolen 2021 ;Volum 1. s. 17-21
HVL Untitled
 
26 Helland, Merete Hagen; Aadland, Eli Kristin.
Tidlig innsats i skolefaget mat og helse. Mat- og helsekonferanse 2021; 2021-10-28
UIS HVL Untitled
 
27 Helland, Merete Hagen; Aadland, Eli Kristin; Ask, Anne Merete Selvik; Sandvik, Camilla.
Rammefaktorenes betydning for mat- og helseundervisningen på 1.–4. trinn. Acta Didactica Norden (ADNO) 2021 ;Volum 15.(1) s. -
UIS UIA HVL NORD Untitled
 
28 Wergedahl, Hege; Aadland, Eli Kristin.
Barnehageansatte - om mat og måltid i koronapandemien. Berekraft, samspel og nyskaping i IFAK forskningsprogram; 2021-09-22
HVL Untitled
 
29 Wergedahl, Hege; Aadland, Eli Kristin.
Lunch Meals in Norwegian Kindergartens during and after the COVID-19 Pandemic. Eleventh international conference on food studies - Making sense from taste; 2021-10-28 - 2021-10-30
HVL Untitled
 
30 Wergedahl, Hege; Aadland, Eli Kristin.
Lunsjmåltidet i barnehagen - Hvordan kommuniserer barn om det serverte og det medbragte lunsjmåltidet i barnehagen?. Barnehageforskningskonferansen 2021; 2021-10-26
HVL Untitled
 
31 Wergedahl, Hege; Fossgard, Eldbjørg; Aadland, Eli Kristin; Holthe, Asle.
Children’s Food Choices during Kindergarten Meals. I: Childhood Cultures in Transformation 30 Years of the UN Convention on the Rights of the Child in Action towards Sustainability. Brill|Sense 2021 ISBN 978-90-04-44566-6. s. 138-161
HVL Untitled
 
2020
32 Aadland, Eli Kristin.
Om tidlig innsats i mat- og helsefaget. Intervju med Christian Lomsdalen [Internett] 2020-11-27
HVL Untitled
 
33 Aadland, Eli Kristin; Ask, Anne Merete Selvik; Helland, Merete Hagen; Sandvik, Camilla.
Tidlig innsats i skolefaget mat og helse. Mat og helse i skolen 2020 (1) s. 6-8
UIA HVL NORD UIS Untitled
 
34 Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Helland, Merete Hagen; Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin.
The Challenge of Teaching Food and Health in the First Four Years of Primary School in Norway. Journal of the International Society for Teacher Education 2020 ;Volum 24.(1) s. 60-70
UIA HVL NORD UIS Untitled
 
35 Bjørndal, Bodil; Fossgard, Eldbjørg; Aadland, Eli Kristin.
Matpakkelunsj, smørelunsj eller varmlunsj? Ungdomsskoleelevers erfaringer og oppfatninger av ulike skolemåltidsordninger.. BERGEN: Høgskulen på Vestlandet 2020 (ISBN 978-82-93677-21-5) 65 s.
HVL Untitled
 
36 Borgen, Jorunn Spord; Hallås, Bjørg Oddrun; Seland, Eli Heldaas; Aadland, Eli Kristin; Vindenes, Njål.
De praktiske og estetiske fagene i skole og lærerutdanning – historisk konseptualisering. Acta Didactica Norden (ADNO) 2020 ;Volum 14.(1) s. -
HVL NIH Untitled
 
37 Løvereide, Elise; Bjørndal, Bodil; Fossgard, Eldbjørg; Aadland, Eli Kristin.
Elever foretrakk brødskiver framfor et varmt skolemåltid. Forskning. no [Internett] 2020-10-02
HVL UiB Untitled
 
38 Øyen, Jannike; Aadland, Eli Kristin; Liaset, Bjørn; Fjære, Even; Dahl, Lisbeth; Madsen, Lise.
Lean-seafood intake increases urinary iodine concentrations and plasma selenium levels: a randomized controlled trial with crossover design. European Journal of Nutrition 2020 s. 1-11
HAVFORSK HVL Untitled
 
2019
39 Aadland, Eli Kristin.
Fra kjøtt til bønner. Researchers`Night; 2019-09-27 - 2019-09-27
HVL Untitled
 
40 Aadland, Eli Kristin.
Mat og helse - i natur og fra natur. I: Mat og helse i grunnskolelærerutdanningene. Fagbokforlaget 2019 ISBN 9788245032901. s. 299-310
HVL Untitled
 
41 Aadland, Eli Kristin.
Paneldebatt om fremtidens sjømatforbrukere. Inspirasjonssamling i Smak av kysten; 2019-03-12 - 2019-03-12
HVL Untitled
 
42 Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin.
Tilfeldigheter styrer mat- og helsefaget i småskolen. Dagbladet 2019
UIA HVL NORD Untitled
 
43 Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin.
Tilfeldigheter styrer matfaget. Dagbladet 2019 s. 30-31
NORD HVL UIA Untitled
 
44 Hallås, Bjørg Oddrun; Aadland, Eli Kristin; Lund, Tom.
Oppfatninger av natur i planverkene for kroppsøving og mat og helse i femårige grunnskolelærerutdanninger. Acta Didactica Norden (ADNO) 2019 ;Volum 13.(1) s. 1-22
HVL Untitled
 
45 Holthe, Asle; Aadland, Eli Kristin; Viig, Nina Grieg.
Mat og helse i grunnskolelærerutdanningene. Fagbokforlaget 2019 (ISBN 9788245032901) 317 s.
HVL Untitled
 
46 Sandvik, Camilla; Helland, Merete Hagen; Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Aadland, Eli Kristin.
Hvem har ansvaret?. Dagsavisen 2019
UIS NORD HVL UIA Untitled
 
47 Sandvik, Camilla; Helland, Merete Hagen; Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Aadland, Eli Kristin.
Mat og helse inn i skolen. Dagsavisen 2019
UIS NORD HVL UIA Untitled
 
48 Sæle, Ove Olsen; Hallås, Bjørg Oddrun; Aadland, Eli Kristin.
Et retroperspektiv på lærerstudenters friluftsliv og naturopphold i skole og fritid - et antroposentrisk fremfor et økosentrisk natursyn. Tidsskriftet UTMARK 2019 ;Volum 1.
HVL Untitled
 
2018
49 Aadland, Eli Kristin.
Book chapter report – Natur og danning (2016). Western Norway University of Applied Sciences https://blogg.hvl.no/nachilit/2018/04/09/book-chapter-report-natur-og-danning-2016/ 2018
HVL Untitled
 
50 Aadland, Eli Kristin.
Riktig kosthold til ungdom i vekst. Fagdag til håndball gutter og foreldre; 2018-03-24
HVL Untitled
 
    Vis neste liste