2024
|
1. |
Slyngenborg-Jensen, Monica; Ask, Anne Merete Selvik; Helland, Merete Hagen; Palojoki, Päivi; Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin; Røed, Margrethe. Mat og helse på 1.-4.trinn, sett fra elever og skolelederes ståsted. En kvalitativ undersøkelse av prioritering og praksis på fire ulike skoler.. Mat og helse i skolen 2024 (1) s. 40-47 HVL UIA NORD UIS
Untitled
|
2023
|
2. |
Aadland, Eli Kristin. "Store skilnader på SFO – mange skular serverer aldri frukt og grønt" av Eli Bjelland. NRK.no [Internett] 2023-10-30 HVL
Untitled
|
|
3. |
Aadland, Eli Kristin; Bjørkkjær, Tormod. Hvilke rammefaktorer påvirker gjennomføring av skolelunsj i skolen?. Boklansering; 2023-04-25 UIA HVL
Untitled
|
|
4. |
Aadland, Eli Kristin; Bjørkkjær, Tormod. Rammefaktorenes påvirkning for gjennomføring av skolelunsj i norske skoler. I: Læring gennem mad og måltider i grundskolen Teori og praksis fra Danmark, Sverige og Norge. Cappelen Damm Akademisk 2023 ISBN 9788202797744. s. 193-214 UIA HVL
Untitled
|
|
5. |
Aadland, Eli Kristin; Helland, Merete Hagen; Ask, Anne Merete Selvik; Sandvik, Camilla. Tilfeldigheter styrer undervisningspraksis i mat og helse på 1.-4. trinn. Acta Didactica Norden (ADNO) 2023 ;Volum 17.(1) s. - HVL UIS NORD UIA
Untitled
|
|
6. |
Aadland, Eli Kristin; Sæle, Ove Olsen. Credorefleksjoner fra lærere som studerer faget mat og helse - en didaktisk praksis. I: Didaktiske praksiser i lærerutdanning - steder i et landskap. Universitetsforlaget 2023 ISBN 978-82-15-06098-9. s. 121-142 HVL
Untitled
|
|
7. |
Bjørndal, Bodil; Aadland, Eli Kristin; Wergedahl, Hege; Vågnes, Maria O. B.; Torgersen, Maren; Wernersen, Marie; Vildmyren, Iselin Thowsen. Evaluering av gratis skolemåltid på 1. – 4. trinn på en skole i Haugesund Av Bodil. : Høgskulen på Vestlandet 2023 (ISBN 978-82-8461-028-3) 48 s. HVL-Rapport(2023-7) HVL
Untitled
|
|
8. |
Bjørndal, Bodil; Vildmyren, Iselin Thowsen; Aadland, Eli Kristin; Hjartåker, Anette; Djupegot, Ingrid Laukeland; Vatne, Julie Meinseth. Er brød farlig no igjen?. Bergens Tidende, Debattsider 2023 HVL UiB UiO
Untitled
|
|
9. |
Bleie Ulvestadbakken, Liv Signe; Aadland, Eli Kristin. Kommunikasjon om smak i den praktiske og estetiske utforminga av undervisningskjøkenet. Mat- og helsekonferansen; 2023-10-26 HVL
Untitled
|
|
10. |
Ciren, Baizhen; Hu, Aihua; Aadland, Eli Kristin; Wergedahl, Hege. Traces of sustainability in food practices in a Norwegian kindergarten. Nordisk barnehageforskning 2023 ;Volum 19.(3) s. 85-103 HVL
Untitled
|
|
11. |
Helland, Merete Hagen; Aadland, Eli Kristin; Sandvik, Camilla; Ask, Anne Merete Selvik. Young students` perception of the "health" perspective in the Norwegian school subject food and health. ISfTE annual Seminar; 2023-06-11 - 2023-06-16 UIS NORD HVL UIA
Untitled
|
|
12. |
Helland, Merete Hagen; Sandvik, Camilla; Ask, Anne Merete Selvik; Aadland, Eli Kristin. Young students' perception of the health perspective in the Norwegian school subject Food and Health. Journal of the International Society for Teacher Education 2023 ;Volum 27.(2) s. 41-57 UIA HVL NORD UIS
Untitled
|
|
13. |
Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin; Ask, Anne Merete Selvik; Helland, Merete Hagen. Head Teachers’ Perceived Importance of Food and Health in Grades 1 − 4 in Norway. ISBNPA Annual Meeting, Sweden, Uppsala; 2023-06-14 - 2023-06-17 NORD UIS UIA HVL
Untitled
|
|
14. |
Susort, Nora; Hallås, Bjørg Oddrun; Aadland, Eli Kristin. Læreres erfaringer med mat- og helseundervisning utenfor klasserommet. Mat- og helsekonferansen; 2023-10-26 HVL
Untitled
|
2022
|
15. |
Aadland, Eli Kristin; Fooladi, Erik Cyrus. Kreativitet og skapende læring i en mer praktisk skole, med eksempelet smak. Digital fagdag i Musikk, Drama, Dans, Kunst og håndverk og Mat og helse; 2022-09-13 HVO HVL
Untitled
|
|
16. |
Aadland, Eli Kristin; Sandvik, Camilla; Ask, Anne Merete Selvik; Helland, Merete Hagen. Elevers oppfatning av mat og helse på 1. - 4. trinn. Mat- og helsekonferansen; 2022-11-03 UIA HVL NORD UIS
Untitled
|
|
17. |
Aadland, Eli Kristin; Wergedahl, Hege. Lesson signature in food and health education. Education Inquiry 2022 HVL
Untitled
|
|
18. |
Alm, Siril; Aadland, Eli Kristin; Almli, Valerie Lengard; Capodistrias, Paula; Grimsby, Gard Sveinung; Nordbø, Torunn Karlsen; Schrøder, Anne Marie; Skallerud, Wenche; Elstad Stensgård, Aina; Wergedahl, Hege; Østergaard, Sofie. Kan kornkrisen redde flere brød?. Nettavisen 2022 UiT NORSUS HVL NOFIMA
Untitled
|
|
19. |
Ciren, Baizhen; Aadland, Eli Kristin; Hu, Aihua; Wergedahl, Hege. ‘A long way to get here and a long way to go': a case study on changing lunch meal practices in a Norwegian kindergarten. European Early Childhood Education Research Journal 2022 s. - HVL
Untitled
|
|
20. |
Fauskanger, Tina Skotnes; Aadland, Eli Kristin; Fossgard, Eldbjørg; Bjørndal, Bodil. A study on how students in secondary school experience the lunchbreak - with focus on the social meal. International Conference on School Meals; 2022-06-08 - 2022-06-10 HVL
Untitled
|
|
21. |
Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin; Grande, Grete Modell. Barn og unge får ikke god nok opplæring i skolefaget mat og helse: en tapt mulighet for folkehelsearbeidet i Norge?. Folkehelsekonferansen i Trøndelag 2022; 2022-10-07 - 2022-10-07 HVL NORD
Untitled
|
2021
|
22. |
Aadland, Eli Kristin. Gir råd til våre folkevalgte for å løfte matomsorgen. Kjøkkenskriveren [Tidsskrift] 2021-09-08 HVL
Untitled
|
|
23. |
Aadland, Eli Kristin; By, Inger - Åshild; Elnan, Merete; Fauske, Laila Belinda; Fossøy, Joar; Løvdal, Randi; Midthaugen, Per; Sandven, Jostein; Torgersen, Anette; Vestby, Stian. Nasjonale retningslinjer for lærerutdanning i praktiske og estetiske fag for trinn 1-13. Oslo: Universitets- og høgskolerådet 2021 63 s. USN UIA HVL OSLOMET HINN NIH
Untitled
|
|
24. |
Aadland, Eli Kristin; Helland, Merete Hagen; Ask, Anne Merete Selvik; Sandvik, Camilla. Tilfeldigheter styrer valg av læremidler i skolefaget mat og helse. Mat- og helsekonferansen; 2021-10-28 UIS NORD HVL UIA
Untitled
|
|
25. |
Djupegot, Ingrid Laukeland; Aadland, Eli Kristin. Læremidler i mat og helse: Hva finnes og hvordan velge hva som skal brukes?. Mat og helse i skolen 2021 ;Volum 1. s. 17-21 HVL
Untitled
|
|
26. |
Helland, Merete Hagen; Aadland, Eli Kristin. Tidlig innsats i skolefaget mat og helse. Mat- og helsekonferanse 2021; 2021-10-28 UIS HVL
Untitled
|
|
27. |
Helland, Merete Hagen; Aadland, Eli Kristin; Ask, Anne Merete Selvik; Sandvik, Camilla. Rammefaktorenes betydning for mat- og helseundervisningen på 1.–4. trinn. Acta Didactica Norden (ADNO) 2021 ;Volum 15.(1) s. - UIS UIA HVL NORD
Untitled
|
|
28. |
Wergedahl, Hege; Aadland, Eli Kristin. Barnehageansatte - om mat og måltid i koronapandemien. Berekraft, samspel og nyskaping i IFAK forskningsprogram; 2021-09-22 HVL
Untitled
|
|
29. |
Wergedahl, Hege; Aadland, Eli Kristin. Lunch Meals in Norwegian Kindergartens during and after the COVID-19 Pandemic. Eleventh international conference on food studies - Making sense from taste; 2021-10-28 - 2021-10-30 HVL
Untitled
|
|
30. |
Wergedahl, Hege; Aadland, Eli Kristin. Lunsjmåltidet i barnehagen - Hvordan kommuniserer barn om det serverte og det medbragte lunsjmåltidet i barnehagen?. Barnehageforskningskonferansen 2021; 2021-10-26 HVL
Untitled
|
|
31. |
Wergedahl, Hege; Fossgard, Eldbjørg; Aadland, Eli Kristin; Holthe, Asle. Children’s Food Choices during Kindergarten Meals. I: Childhood Cultures in Transformation 30 Years of the UN Convention on the Rights of the Child in Action towards Sustainability. Brill|Sense 2021 ISBN 978-90-04-44566-6. s. 138-161 HVL
Untitled
|
2020
|
32. |
Aadland, Eli Kristin. Om tidlig innsats i mat- og helsefaget. Intervju med Christian Lomsdalen [Internett] 2020-11-27 HVL
Untitled
|
|
33. |
Aadland, Eli Kristin; Ask, Anne Merete Selvik; Helland, Merete Hagen; Sandvik, Camilla. Tidlig innsats i skolefaget mat og helse. Mat og helse i skolen 2020 (1) s. 6-8 UIA HVL NORD UIS
Untitled
|
|
34. |
Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Helland, Merete Hagen; Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin. The Challenge of Teaching Food and Health in the First Four Years of Primary School in Norway. Journal of the International Society for Teacher Education 2020 ;Volum 24.(1) s. 60-70 UIA HVL NORD UIS
Untitled
|
|
35. |
Bjørndal, Bodil; Fossgard, Eldbjørg; Aadland, Eli Kristin. Matpakkelunsj, smørelunsj eller varmlunsj? Ungdomsskoleelevers erfaringer og oppfatninger av ulike skolemåltidsordninger.. BERGEN: Høgskulen på Vestlandet 2020 (ISBN 978-82-93677-21-5) 65 s. HVL
Untitled
|
|
36. |
Borgen, Jorunn Spord; Hallås, Bjørg Oddrun; Seland, Eli Heldaas; Aadland, Eli Kristin; Vindenes, Njål. De praktiske og estetiske fagene i skole og lærerutdanning – historisk konseptualisering. Acta Didactica Norden (ADNO) 2020 ;Volum 14.(1) s. - HVL NIH
Untitled
|
|
37. |
Løvereide, Elise; Bjørndal, Bodil; Fossgard, Eldbjørg; Aadland, Eli Kristin. Elever foretrakk brødskiver framfor et varmt skolemåltid. Forskning. no [Internett] 2020-10-02 HVL UiB
Untitled
|
|
38. |
Øyen, Jannike; Aadland, Eli Kristin; Liaset, Bjørn; Fjære, Even; Dahl, Lisbeth; Madsen, Lise. Lean-seafood intake increases urinary iodine concentrations and plasma selenium levels: a randomized controlled trial with crossover design. European Journal of Nutrition 2020 s. 1-11 HAVFORSK HVL
Untitled
|
2019
|
39. |
Aadland, Eli Kristin. Fra kjøtt til bønner. Researchers`Night; 2019-09-27 - 2019-09-27 HVL
Untitled
|
|
40. |
Aadland, Eli Kristin. Mat og helse - i natur og fra natur. I: Mat og helse i grunnskolelærerutdanningene. Fagbokforlaget 2019 ISBN 9788245032901. s. 299-310 HVL
Untitled
|
|
41. |
Aadland, Eli Kristin. Paneldebatt om fremtidens sjømatforbrukere. Inspirasjonssamling i Smak av kysten; 2019-03-12 - 2019-03-12 HVL
Untitled
|
|
42. |
Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin. Tilfeldigheter styrer mat- og helsefaget i småskolen. Dagbladet 2019 UIA HVL NORD
Untitled
|
|
43. |
Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Sandvik, Camilla; Aadland, Eli Kristin. Tilfeldigheter styrer matfaget. Dagbladet 2019 s. 30-31 NORD HVL UIA
Untitled
|
|
44. |
Hallås, Bjørg Oddrun; Aadland, Eli Kristin; Lund, Tom. Oppfatninger av natur i planverkene for kroppsøving og mat og helse i femårige grunnskolelærerutdanninger. Acta Didactica Norden (ADNO) 2019 ;Volum 13.(1) s. 1-22 HVL
Untitled
|
|
45. |
Holthe, Asle; Aadland, Eli Kristin; Viig, Nina Grieg. Mat og helse i grunnskolelærerutdanningene. Fagbokforlaget 2019 (ISBN 9788245032901) 317 s. HVL
Untitled
|
|
46. |
Sandvik, Camilla; Helland, Merete Hagen; Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Aadland, Eli Kristin. Hvem har ansvaret?. Dagsavisen 2019 UIS NORD HVL UIA
Untitled
|
|
47. |
Sandvik, Camilla; Helland, Merete Hagen; Ask, Anne Merete Selvik; Aarek, Ingebjørg; Aadland, Eli Kristin. Mat og helse inn i skolen. Dagsavisen 2019 UIS NORD HVL UIA
Untitled
|
|
48. |
Sæle, Ove Olsen; Hallås, Bjørg Oddrun; Aadland, Eli Kristin. Et retroperspektiv på lærerstudenters friluftsliv og naturopphold i skole og fritid - et antroposentrisk fremfor et økosentrisk natursyn. Tidsskriftet UTMARK 2019 ;Volum 1. HVL
Untitled
|
2018
|
49. |
Aadland, Eli Kristin. Book chapter report – Natur og danning (2016). Western Norway University of Applied Sciences https://blogg.hvl.no/nachilit/2018/04/09/book-chapter-report-natur-og-danning-2016/ 2018 HVL
Untitled
|
|
50. |
Aadland, Eli Kristin. Riktig kosthold til ungdom i vekst. Fagdag til håndball gutter og foreldre; 2018-03-24 HVL
Untitled
|