Current Research Information SysTem In Norway
 
 

 Norsk versjon


 
Mainpage
Research results/NVI
Researchers
Projects
Research units
Log in
About Cristin
 
 
   
Back to search     Short format     Full format    
Export to


Showing results 1-50 of 131 << Previous 1 2 3    Next >>

2019
1 Heia, Karsten.
Objektiv kvalitetsmåling av rund fisk. FHFs hvitfiskseminar – kvalitet i alle ledd; 2019-02-13
NOFIMA Untitled
 
2 Olsen, Stein Harris; Siikavuopio, Sten Ivar; Tobiassen, Torbjørn; Heia, Karsten; Hustad, Anette; Kalberg, Monica.
Tidlig innfarging av regnbueørret – kvalitet på rogn og muskel. Tromsø: Nofima AS 2019 (ISBN 978-82-8296-597-2) 12 p. Nofima rapportserie(18/2019)
NOFIMA Untitled
 
3 Svalheim, Ragnhild Aven; Aas-Hansen, Øyvind; Heia, Karsten; Drangsholt-Karlsson, Anders; Olsen, Stein Harris; Johnsen, Helge K..
Simulated trawling: Exhaustive swimming followed by extreme crowding as contributing reasons to variable fillet quality in trawl-caught Atlantic cod (Gadus morhua). PLoS ONE 2019
NOFIMA UiT Untitled
 
4 Svalheim, Ragnhild Aven; Burgerhout, Erik; Heia, Karsten; Joensen, Sjúrður; Olsen, Stein Harris; Nilsen, Heidi; Tobiassen, Torbjørn.
Differential response to air exposure in crowded and uncrowded Atlantic cod (Gadus morhua): Consequences for fillet quality.. Food Bioscience 2019 ;Volume 28. p. 15-19
NOFIMA Untitled
 
5 Tobiassen, Torbjørn; Martinsen, Gustav; Kristoffersen, Silje; Hustad, Anette; Heia, Karsten; Olsen, Stein Harris; Joensen, Sjurdur; Ingólfsson, Ólafur Arnar; Nordtvedt, Tom Ståle.
Kvantesprang for hysa - levendelevering. FHFs hvitfiskseminar – kvalitet i alle ledd; 2019-02-13
HAVFORSK OCEAN NOFIMA Untitled
 
6 Tobiassen, Torbjørn; Martinsen, Gustav; Kristoffersen, Silje; Hustad, Anette; Olsen, Stein Harris; Heia, Karsten; Joensen, Sjúrður; Ingólfsson, Ólafur Arnar; Nordtvedt, Tom Ståle.
Levende levert hyse som er kontrollert slaktet gir store fortrinn under prosessering og kjølelagring. Tromsø: Nofima AS 2019 (ISBN 978-82-8296-587-3) 53 p. Nofima rapportserie(10/2019)
HAVFORSK OCEAN NOFIMA Untitled
 
2018
7 Hassoun, Abdo; Heia, Karsten; Lindberg, Stein-Kato; Nilsen, Heidi; Skjelvareid, Martin Hansen.
Nondestructive monitoring of thermal changes in Atlantic cod (Gadus morhua) using fluorescence hyperspectral imaging. 48th Conference of the West European Fish Technologists Association - WEFTA; 2018-10-15 - 2018-10-18
NOFIMA Untitled
 
8 Heia, Karsten.
Capture strategies and quality consequences. 48th Conference of the West European Fish Technologists Association – WEFTA; 2018-10-15 - 2018-10-18
NOFIMA Untitled
 
9 Heia, Karsten.
Kvalitetsmåling på rund fisk. Hva er mulig og hva betyr det for fremtidens fiskerinæring? Aktuelle teknikker for påvisning av kveis. Klippfiskseminar 2018; 2018-09-04
NOFIMA Untitled
 
10 Heia, Karsten.
Objective Quality Evaluation. Foredrag til Russisk delegasjon som besøkte Nofima; 2018-06-21
NOFIMA Untitled
 
11 Heia, Karsten.
Objektiv teknisk måling av kvalitet. Årsmøte Norske Sjømatbedrifters Landsforening (NSL); 2018-05-07
NOFIMA Untitled
 
12 Heia, Karsten.
On-line kvalitetsmålinger av fisk og sjømat. Fagdag Spektroskopi og prosesstyring i matindustrien; 2018-09-20
NOFIMA Untitled
 
13 Heia, Karsten; Roth, Bjørn; Løvdal, Trond; Rotabakk, Bjørn Tore.
Direkte filetering og superkjøling av fisk, effekt på kvalitet og holdbarhet. Fagsamling slakting av laks og fremtidige løsninger for prosessering; 2018-03-06
NOFIMA Untitled
 
14 Joensen, Sjurdur; Tobiassen, Torbjørn; Olsen, Stein Harris; Martinsen, Gustav; Hustad, Anette; Heia, Karsten.
Tenk levende - for å få kvalitet på fisken. Årets sjømatsamling 2018; 2018-12-05
NOFIMA Untitled
 
15 Olsen, Stein Harris; Tobiassen, Torbjørn; Heia, Karsten; Hustad, Anette; Siikavuopio, Sten Ivar.
Kjølelagring av laks og regnbueørret – kvalitet og holdbarhet. Tromsø: Nofima AS 2018 (ISBN 978-82-8296-540-8) 12 p. Nofima rapportserie(6/2018)
NOFIMA Untitled
 
16 Skjelvareid, Martin Hansen; Heia, Karsten.
Automatic quantification of gaping in fish fillets using 3D imaging – preliminary results for haddock fillets – Final report. Tromsø: Nofima AS 2018 (ISBN 978-82-8296-572-9) 18 p. Nofima rapportserie(34/2018)
NOFIMA Untitled
 
17 Stormo, Svein Kristian; Skåra, Torstein; Skipnes, Dagbjørn; Sone, Izumi; Carlehög, Mats; Heia, Karsten; Skjelvareid, Martin Hansen.
In-Pack Surface Pasteurization of Capture-Based, Pre-Rigor Filleted Atlantic Cod (Gadus morhua). Journal of Aquatic Food Product Technology 2018 ;Volume 27.(7) p. 783-794
NOFIMA Untitled
 
18 Svalheim, Ragnhild Aven; Burgerhout, Erik; Heia, Karsten; Joensen, Sjurdur; Olsen, Stein Harris; Nilsen, Heidi; Tobiassen, Torbjørn.
Stress of becoming food: Timing of euthanizing fish to secure good fillet quality. 48th Conference of the West European Fish Technologists Association – WEFTA; 2018-10-15 - 2018-10-18
NOFIMA Untitled
 
19 Tobiassen, Torbjørn; Evensen, Tor Hatten; Olsen, Stein Harris; Heia, Karsten; Joensen, Sjurdur; Ingolfsson, Olafur; Humborstad, Odd Børre; Nordtvedt, Tom Ståle; Tveit, Guro Møen.
Ilandføring av levendelevert hyse – Optimal behandling, slakting, kjøling og prosessering med hensyn til kvalitet. Tromsø: Nofima AS 2018 (ISBN 978-82-8296-551-4) 26 p. Nofima rapportserie(15/2018)
HAVFORSK OCEAN NOFIMA Untitled
 
20 Tobiassen, Torbjørn; Hustad, Anette; Evensen, Tor Hatten; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Martinsen, Gustav; Joensen, Sjurdur; Olsen, Stein Harris; Heia, Karsten; Mejdell, Cecilie Marie.
Bedøvelse og bløgging av fisk om bord i fartøy – Faglig sluttrapport. Tromsø: Nofima AS 2018 (ISBN 978-82-8296-566-8) 36 p. Nofima rapportserie(28/2018)
NOFIMA VETINST Untitled
 
21 Tobiassen, Torbjørn; Martinsen, Gustav; Ageeva, Tatiana Nikolaevna; Hustad, Anette; Evensen, Tor Hatten; Heia, Karsten; Olsen, Stein Harris; Joensen, Sjurdur.
Utblødning av torsk på 3 minutter gir topp kvalitet. Torskefiskkonferansen 2018; 2018-10-18
NOFIMA Untitled
 
22 Tobiassen, Torbjørn; Martinsen, Gustav; Kristoffersen, Silje; Hustad, Anette; Heia, Karsten; Olsen, Stein Harris; Joensen, Sjurdur; Ingólfsson, Ólafur Arnar; Nordtvedt, Tom Ståle.
Levende levert hyse gir store fortrinn under prosessering og kjølelagring. Torskefiskkonferansen 2018; 2018-10-18
HAVFORSK OCEAN NOFIMA Untitled
 
2017
23 Heia, Karsten.
Automatisk deteksjon av kveis - Status og veien videre. Arbeidsmøte om kveisinnhold hos torsk; 2017-11-13
NOFIMA Untitled
 
24 Heia, Karsten.
Blodig alvor for kvalitet. Næringsnytte 2017 ;Volume 7. p. 18-19
NOFIMA Untitled
 
25 Heia, Karsten.
Estimate blood concentration and composition in intact cod fillets. 47th WEFTA Conference; 2017-10-10 - 2017-10-12
NOFIMA Untitled
 
26 Heia, Karsten.
Lysende utsikt for kvalitetskontroll. Lofotfishing; 2017-04-01
NOFIMA Untitled
 
27 Heia, Karsten.
Lyset som kan øke verdien. Verdivalg i lakseoppdrett; 2017-09-21
NOFIMA Untitled
 
28 Heia, Karsten; Jacobsen, Hans-Petter.
Fisk er blodig alvor. NRK [Radio] 2017-10-03
NOFIMA Untitled
 
29 Heia, Karsten; Tobiassen, Torbjørn; Olsen, Stein Harris.
Blodig alvor for kvalitet på fisk. Fra fjord til bord - Blogg - forskning.no 2017
NOFIMA Untitled
 
30 Heia, Karsten; Washburn, Kathryn Elizabeth; Skjelvareid, Martin Hansen.
Automatic quality control of internal defects in cod - results from hyperspectral, ultrasound and X-ray imaging. Tromsø: Nofima AS 2017 (ISBN 978-82-8296-526-2) 43 p. Nofima rapportserie(28/2017)
NOFIMA Untitled
 
31 Heia, Karsten; Washburn, Kathryn Elizabeth; Skjelvareid, Martin Hansen.
Hyperspectral Imaging applied in the food industry: Instrumentation, applications and data analysis. Conference on hyperspectral imaging in industry (CHII); 2017-06-07 - 2017-06-08
NOFIMA Untitled
 
32 Rotabakk, Bjørn Tore; Cojocaru, Andreea-Laura; Heia, Karsten; Roth, Bjørn.
Direkteprosessering er fremtiden for norsk laksenæring. Lakseforedling - AquaNor 2017; 2017-08-15 - 2017-08-18
NOFIMA UIS Untitled
 
33 Rotabakk, Bjørn Tore; Heia, Karsten; Nordtvedt, Tom Ståle; Løvdal, Trond; Stien, Lars Helge; Roth, Bjørn.
Direct filleting and super chilling of Atlantic salmon. 47th WEFTA Conference; 2017-10-10 - 2017-10-12
HAVFORSK OCEAN NOFIMA Untitled
 
34 Siikavuopio, Sten Ivar; Olsen, Stein Harris; Tobiassen, Torbjørn; Heia, Karsten; Kalberg, Monica.
Sesong og kjønnsmodning – betydning på rogn og muskelkvalitet hos ørret. Tromsø: Nofima AS 2017 (ISBN 978-82-8296-482-1) 17 p. Nofima rapportserie(3/2017)
NOFIMA Untitled
 
35 Skjelvareid, Martin Hansen; Heia, Karsten; Olsen, Stein Harris; Stormo, Svein Kristian.
Detection of blood in fish muscle by constrained spectral unmixing of hyperspectral images. Journal of Food Engineering 2017 ;Volume 212.(1) p. 252-261
NOFIMA Untitled
 
36 Skjelvareid, Martin Hansen; Stormo, Svein Kristian; Þórarinsdóttir, Kristin Anna; Heia, Karsten.
Weakening Pin Bone Attachment in Fish Fillets Using High-Intensity Focused Ultrasound. Foods 2017 ;Volume 6.(9) p. 1-15
NOFIMA Untitled
 
37 Stormo, Svein Kristian; Skipnes, Dagbjørn; Sone, Izumi; Skuland, Aase Vorre; Heia, Karsten; Skåra, Torstein.
Modeling-assisted minimal heat processing of Atlantic cod (Gadus morhua). Journal of food process engineering 2017 ;Volume 40:e12555.(6) p. -
NOFIMA Untitled
 
38 Tobiassen, Torbjørn; Evensen, Tor Hatten; Heia, Karsten; Olsen, Stein Harris.
Short time live storage and pre-rigor processing of haddock. The 47th WEFTA Seafood R&D Conference; 2017-10-09 - 2017-10-12
NOFIMA NTNU Untitled
 
39 Washburn, Kathryn Elizabeth; Stormo, Svein Kristian; Skjelvareid, Martin Hansen; Heia, Karsten.
Evaluating the freeze-thaw history of cod using hyperspectral imaging. 47th WEFTA Conference; 2017-10-09 - 2017-10-12
NOFIMA Untitled
 
40 Washburn, Kathryn Elizabeth; Stormo, Svein Kristian; Skjelvareid, Martin Hansen; Heia, Karsten.
Non-invasive assessment of packaged cod freeze-thaw history by hyperspectral imaging. Journal of Food Engineering 2017 ;Volume 205. p. 64-73
NOFIMA Untitled
 
2016
41 Heia, Karsten.
Fra ekle kryp til blodig alvor. Møte i styringsgruppen for «Torskeprogrammet»; 2016-02-09
NOFIMA Untitled
 
42 Heia, Karsten.
Fra ekle kryp til lysende framtid. NOR-Fishing 2016; 2016-08-16
NOFIMA Untitled
 
43 Heia, Karsten.
Slik kan de se inn i fisken. Næringsnytte 2016 ;Volume 6. p. 28-
NOFIMA Untitled
 
44 Heia, Karsten; Rotabakk, Bjørn Tore; Roth, Bjørn.
Direct filleting of Atlantic salmon - Blood issues?. 46th WEFTA meeting; 2016-10-12 - 2016-10-14
NOFIMA Untitled
 
45 Heia, Karsten; Wold, Jens Petter; Skjelvareid, Martin Hansen.
Metoder for kvalitetsmåling på hel laks. Tromsø: Nofima AS 2016 (ISBN 978-82-8296-358-9) 17 p. Nofima rapportserie(7/2016)
NOFIMA Untitled
 
46 Lorentzen, Grete Elisabeth; Heia, Karsten; Skjelvareid, Martin Hansen; Lea, Per; Carlehög, Mats.
Holdbarhet på klippfisk Langtidslagring av klippfisk – kartlegging av kvalitetsegenskaper (AP3). Tromsø: Nofima AS 2016 (ISBN 978-82-8296-360-2) Nofima rapportserie(8/2016)
NOFIMA Untitled
 
47 Stormo, Svein Kristian; Skåra, Torstein; Skjelvareid, Martin Hansen; Heia, Karsten; Skipnes, Dagbjørn.
The impact of freezing, frozen storage and thawing on a high quality product. 46th WEFTA Conference; 2016-10-12 - 2016-10-14
NOFIMA Untitled
 
48 Tobiassen, Torbjørn; Heia, Karsten; Olsen, Stein Harris; Svalheim, Ragnhild Aven; Joensen, Sjurdur; Karlsen, Kine Mari; Skjelvareid, Martin Hansen; Stormo, Svein Kristian.
Bløgging og holdbarhet på torsk. Tromsø: Nofima AS 2016 (ISBN 978-82-8296-364-0) Nofima rapportserie(10/2016)
NOFIMA Untitled
 
2015
49 Mørkøre, Turid; Larsson, Thomas; Kvellestad, Agnar Ståle; Koppang, Erling Olaf; Åsli, Magnus; Krasnov, Aleksei; Dessen, Jens-Erik; Moreno, Helena Maria; Valen, Elin Christine; Gannestad, Kjellrun Hoås; Gjerde, Bjarne; Taksdal, Torunn; Bæverfjord, Grete; Meng, Yuqiong; Heia, Karsten; Wold, Jens Petter; Borderias, A.J.; Moghadam, Hooman; Romarheim, Odd Helge; Rørvik, Kjell-Arne.
Mørke flekker i laksefilet. Kunnskapsstatus og tiltak for å begrense omfanget. Tromsø: Nofima AS 2015 (ISBN 978-82-8296-322-0) 79 p. Nofima rapportserie(34/2015)
NOFIMA NMBU VETINST Untitled
 
50 Heia, Karsten.
Instrumental Blood analysis. Marel Iceland; 2015-09-08
NOFIMA Untitled
 
    Show next list