Current Research Information SysTem In Norway
 
 

 Norsk versjon


 
Mainpage
Research results/NVI
Researchers
Projects
Research units
Log in
About Cristin
 
 
   
Back to search     Short format     Full format    
Export to


Showing results 1-50 of 78 << Previous 1 2    Next >>

2019
1 Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine; Åsgård, Torbjørn Einar.
Resource utilization of Norwegian salmon farming in 2016 – Professional final report. Tromsø: Nofima AS 2019 (ISBN 978-82-8296-605-4) 32 p. Nofima rapportserie(26/2019)
NOFIMA Untitled
 
2 Ruyter, Bente; Kousoulaki, Katerina; Krasnov, Aleksei; Sissener, Nini; Simon, Cedric; Mørkøre, Turid; Bou, Marta; Østbye, Tone-Kari K; Bæverfjord, Grete; Sanden, Monica; Romarheim, Odd Helge; Carlehög, Mats; Ytrestøyl, Trine; Lutfi Royo, Esmail; Berge, Gerd Marit.
Nye omega-3-kilder i fôr til laks. Tromsø: Nofima AS 2019 (ISBN 978-82-8296-593-4) 74 p. Nofima rapportserie(14/2019)
HAVFORSK NOFIMA Untitled
 
3 Ytrestøyl, Trine; Dikiy, Alexander; Shumulina, Elena; Bæverfjord, Grete; Krasnov, Aleksei; Ciampa, Alessandra; Hatlen, Bjarne; Østbye, Tone-Kari K; Bou, Marta; Dessen, Jens-Erik; Rørvik, Kjell-Arne; Ruyter, Bente.
Effekt av fôr, temperatur og stress på pigmentering i laks. Faglig sluttrapport. Tromsø: Nofima AS 2019 (ISBN 978-82-8296-603-0) 70 p. Nofima rapportserie(24/2019)
NOFIMA NTNU Untitled
 
2018
4 Aas, Turid Synnøve; Åsgård, Torbjørn Einar; Ytrestøyl, Trine.
Feed resources in Norwegian salmon farming in 2016. 18th International Sympoisum on fish Nutrition and Feeding (ISFNF); 2018-06-03 - 2018-06-07
NOFIMA Untitled
 
5 Albrektsen, Sissel; Østbye, Tone-Kari K; Pedersen, Mona Elisabeth; Ytteborg, Elisabeth; Ruyter, Bente; Ytrestøyl, Trine.
Dietary impacts of sulphuric acid extracted fish bone compounds on astaxanthin utilization and muscle quality in Atlantic salmon (Salmo salar). Aquaculture 2018 ;Volume 495. p. 255-266
NOFIMA Untitled
 
6 Albrektsen, Sissel; Østbye, Tone-Kari K; Pedersen, Mona Elisabeth; Ytteborg, Elisabeth; Ruyter, Bente; Ytrestøyl, Trine.
Improved astaxanthin utilization in Atlantic salmon fed sulphuric acid extracted fish bone compounds. 18th International Symposium on Fish Nutrition and Feeding (ISFNF 2018); 2018-06-03 - 2018-06-07
NOFIMA Untitled
 
7 Kousoulaki, Katerina; Press, Charles McLean; Krasnov, Aleksei; Østbye, Tone-Kari K; Mørkøre, Turid; Berge, Gerd Marit; Carlehög, Mats; Ytrestøyl, Trine; Pittman, Karin; Ruyter, Bente.
Livslang erstatning av all fiskeolje i fôret til laks med algemel og effekter på vekst, helse og fillet kvalitet. Havbruk 2018 – Havbruk i samfunnet; 2018-04-18 - 2018-04-20
NOFIMA NMBU UiB Untitled
 
8 Lindberg, Diana; Ytrestøyl, Trine.
Forskeren forteller: Ja til mer av kylling og laks. Forskning.no 2018
NOFIMA Untitled
 
9 Mørkøre, Turid; Larsson, Thomas; Bæverfjord, Grete; Ruyter, Bente; Berge, Gerd Marit; Kousoulaki, Katerina; Rørvik, Kjell-Arne; Dessen, Jens-Erik; Ytrestøyl, Trine.
Mørke flekker i laksefilet. Betydning av fôr og forhold i tidlige livsfaser. Havbruk 2018 – Havbruk i samfunnet; 2018-04-18 - 2018-04-20
NOFIMA Untitled
 
10 Mørkøre, Turid; Ytrestøyl, Trine.
Hvussu ávirka aliumstøður og fóður litin á laksaflaki?. Fiskehelseseminar; 2018-02-09
NOFIMA Untitled
 
11 Ytrestøyl, Trine.
Benchmark; Benchmark; Health and performance of Atlantic salmon post-smolts when using novel production protocols. Internmøte hos Marine Harvest; 2018-06-25 - 2018-06-25
NOFIMA Untitled
 
12 Ytrestøyl, Trine.
Betydning av produksjonsbetingelser i RAS for ytelse i RAS og i sjø. Kunnskapsoppdatering om optimal post-smolt produksjon. Kunnskapsoppdatering om optimal post-smolt produksjon; 2018-01-31 - 2018-01-31
NOFIMA Untitled
 
13 Ytrestøyl, Trine.
Optimal salinitet i RAS - resultater fra OPP. Kunnskapsoppdatering om optimal post-smolt produksjon; 2018-01-31 - 2018-01-31
NOFIMA Untitled
 
14 Ytrestøyl, Trine.
Protokoll for produksjon av postsmolt i RAS. Fremtidens smoltproduksjon - Femte konferanse om resirkulering av vann i akvakultur; 2018-10-23 - 2018-10-24
NOFIMA Untitled
 
15 Ytrestøyl, Trine; Bæverfjord, Grete; Kolarevic, Jelena; Solheim, Mari; Hjelle, Elise; Mørkøre, Turid; Brunsvik, Per S..
Hva betyr fremtidens produksjonsstrategier for ytelse, helse og velferd i sjøfasen (BENCHMARK). Tromsø: Nofima AS 2018 (ISBN 978-82-8296-576-7) 51 p. Nofima rapportserie(38/2018)
NOFIMA Untitled
 
16 Ytrestøyl, Trine; Bæverfjord, Grete; Kolarevic, Jelena; Solheim, Mari; Mørkøre, Turid; Brunsvik, Per S.; Terjesen, Bendik Fyhn.
Betydning av produksjonsbetingelser i landfasen for ytelse og kvalitet i sjøfasen. Havbruk 2018 – Havbruk i samfunnet; 2018-04-18 - 2018-04-20
NOFIMA Untitled
 
17 Ytrestøyl, Trine; Dikiy, Alexander; Shumilina, Elena; Ciampa, Alessandra; Ruyter, Bente; Hatlen, Bjarne; Østbye, Tone-Kari K; Krasnov, Aleksei.
Effect of diet composition on utilization of astaxanthin in Atlantic salmon. 18th International Sympoisum on fish Nutrition and Feeding (ISFNF); 2018-06-03 - 2018-06-07
NOFIMA NTNU Untitled
 
18 Ytrestøyl, Trine; Espmark, Åsa Maria Olofsdotter.
Stor smolt ikke alltid best. Næringsnytte 2018 ;Volume 8. p. 21-
NOFIMA Untitled
 
19 Ytrestøyl, Trine; Lindberg, Diana.
Ja til mer av kylling og laks. Nationen 2018 p. 18-
NOFIMA Untitled
 
20 Ytrestøyl, Trine; Ruyter, Bente; Hatlen, Bjarne; Østbye, Tone-Kari K; Dikiy, Alexander; Shumilina, Elena; Ciampa, Alessandra; Krasnov, Aleksei.
Betydning av fôrets sammensetning for utnyttelse av astaxanthin i laks. Havbruk 2018 – Havbruk i samfunnet; 2018-04-18 - 2018-04-20
NOFIMA NTNU Untitled
 
21 Åsgård, Torbjørn Einar; Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine.
Whole body proximate, amino acid, fatty acid and elemental composition of Atlantic salmon (Salmo salar) at harvest size from commercial farming in Norway. 18th International Sympoisum on fish Nutrition and Feeding (ISFNF); 2018-06-03 - 2018-06-07
NOFIMA Untitled
 
2017
22 Aas, Turid Synnøve; Sixten, Hanne Jorun; Hillestad, Marie; Sveier, Harald; Ytrestøyl, Trine; Hatlen, Bjarne; Åsgård, Torbjørn Einar.
Measurement of gastrointestinal passage rate in Atlantic salmon (Salmo salar) fed dry or soaked feed. Aquaculture Reports 2017 ;Volume 8. p. 49-57
NOFIMA Untitled
 
23 Adamek, Zdenek; Jokumsen, Alfred; Noble, Chris; Sæther, Bjørn-Steinar; Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine; Röcklinsberg, Helena; Olesen, Ingrid; Abbink, Wout.
Environmental impacts, Chapter 4, page 173-231 in: Deliverable D2.1 Production issues in organic aquaculture. : FP7-KBE. 2013.1.2-11 Assessment of organic aquaculture for further development of European regulatory framework – OrAqua 2017 58 p.
NOFIMA Untitled
 
24 Kousoulaki, Katerina; Carlehög, Mats; Mørkøre, Turid; Ytrestøyl, Trine; Berge, Gerd Marit; Ruyter, Bente.
Life long study on the replacement of fishoil by heterotrophic microalgae in Atlantic salmon diets: Effects on performance and fillet quality. Aquaculture Europe 2017; 2017-10-17 - 2017-10-20
NOFIMA Untitled
 
25 Ytrestøyl, Trine.
Health and performance of Atlantic salmon post-smolts when using novel production protocols. Aquaculture Innovation workshop; 2017-11-29 - 2017-11-30
NOFIMA Untitled
 
26 Ytrestøyl, Trine.
Hvordan påvirker fôret opptak og omsetning av astaxanthin?. Dialogmøte om fett/ernæring og fiskehelse; 2017-12-11
NOFIMA Untitled
 
27 Ytrestøyl, Trine; Kolarevic, Jelena; Espmark, Åsa Maria Olofsdotter.
EFFECTS OF HANDLING PROCEDURES ON ACCLIMATION TIME IN ATLANTIC SALMON Salmo salar L. SMOLTS. Aquaculture Europe 2017; 2017-10-17 - 2017-10-20
NOFIMA Untitled
 
2016
28 Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine; Berge, Gerd Marit.
Tørrstoffinnhold i slam fra landbasert produksjon av Atlantisk laks. Tromsø: Nofima AS 2016 (ISBN 978-82-8296-406-7) 19 p. Nofima rapportserie(32/2016)
NOFIMA Untitled
 
29 Bakke, Ingrid; Åm, Ann Louise; Kolarevic, Jelena; Ytrestøyl, Trine; Vadstein, Olav; Attramadal, Kari Johanne Kihle; Terjesen, Bendik Fyhn.
Microbial community dynamics in semi-commercial RAS for production of Atlantic salmon post-smolts at different salinities. Aquacultural Engineering 2016 ;Volume 78. p. 42-79
NOFIMA NTNU Untitled
 
30 Ruyter, Bente; Bou, Marta; Bæverfjord, Grete; Østbye, Tone-Kari K; Ytrestøyl, Trine; Bjerke, Målfrid Tofteberg; Sigholt, Trygve; Berge, Gerd Marit.
Langtidseffekter av lave omega-3 nivåer i fôr på laksens helse. Tromsø: Nofima AS 2016 (ISBN 978-82-8296-394-7) 46 p. Nofima rapportserie(26/2016)
NOFIMA Untitled
 
31 Sissener, Nini; Torstensen, Bente Elisabeth; Ruyter, Bente; Østbye, Tone-Kari K; Waagbø, Rune; Jørgensen, Sven Martin; Hatlen, Bjarne; Liland, Nina Sylvia; Ytteborg, Elisabeth; Sæle, Øystein; Rud, Ida; Remø, Sofie C.; Mørkøre, Turid; Dessen, Jens-Erik; Skjerven, Kaja; Ytrestøyl, Trine; Holen, Elisabeth; Berge, Gerd Marit; Adam, Anne-Catrin.
Effekter av endret fettsyresammensetning i fôr til laks relatert til fiskens helse, velferd og robusthet (Fett for fiskehelse): Oppdatering 2016. : NIFES, Nofima og FHF 2016 99 p.
NIFES NOFIMA Untitled
 
32 Ytrestøyl, Trine; Aas, Turid Synnøve; Nerdal, Kristin Skei; Berge, Gerd Marit.
Karakterisering av slam fra tre kommersielle settefiskanlegg gjennom ett produksjonsår. Hovednæringsstoff, mineraler og tungmetaller. Tromsø: Nofima AS 2016 (ISBN 978-82-8296-408-1) 32 p. Nofima rapportserie(33/2016)
NOFIMA Untitled
 
33 Ytrestøyl, Trine; Krasnov, Aleksei.
Lite omega-3 gir blek laks. Næringsnytte 2016 ;Volume 6. p. 24-
NOFIMA Untitled
 
2015
34 Aas, Turid Synnøve; Sixten, Hanne Jorun; Hillestad, Marie; Ytrestøyl, Trine; Sveier, Harald; Åsgård, Torbjørn Einar.
Feed intake and nutrient digestibility and retention in Atlantic salmon fed diets with different physical pellet quality. A CREATE project. Tromsø: Nofima AS 2015 (ISBN 978-82-8296-324-4) 17 p. Nofima rapportserie(35/2015)
NOFIMA Untitled
 
35 Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine; Åsgård, Torbjørn Einar; Skøien, Kristoffer Rist; Alver, Morten Omholt; Alfredsen, Jo Arve.
Feed intake in Atlantic salmon fed with two different spreading patterns of feed. Tromsø: Norima AS 2015 (ISBN 978-82-8296-280-3) 13 p. Nofima rapportserie(14/2015)
NOFIMA NTNU Untitled
 
36 Bakke, I.; Åm, A.L.; Kolarevic, Jelena; Ytrestøyl, Trine; Vadstein, Olav; Attramadal, Kari; Terjesen, Bendik Fyhn.
Microbial community dynamics in three RAS with different salinities for production of Atlantic postsmolt. In Book of abstracts, p. 32. 3d Workshop on Recirculating Aquaculture Systems; 2015-09-30 - 2015-10-01
NOFIMA NTNU Untitled
 
37 Bakke, Ingrid; Åm, Ann-Louise; Kolarevic, Jelena; Ytrestøyl, Trine; Vadstein, Olav; Terjesen, Bendik Fyhn.
Microbial community dynamics in three RAS with different salinities for production of Atlantic postsmolt. The 3rd NordicRAS workshop on RAS; 2015-09-30 - 2015-10-01
NOFIMA NTNU Untitled
 
38 Joner, Erik; Dibdiakova, Janka; Ytrestøyl, Trine; Haraldsen, Trond.
Vurderinger omkring organiske miljøgifter i akse og fiskeslam. Ås: Bioforsk 2015 (ISBN 978-82-17-01434-8) ;Volume 10.Bioforsk Rapport(70)
NIBIO NOFIMA Untitled
 
39 Ruyter, Bente; Berge, Gerd Marit; Bou, Marta; Bæverfjord, Grete; Sigholt, Trygve; Ytrestøyl, Trine.
Lave omega-3-nivåer i fôr og fiskehelse. FHFs fiskehelsesamling; 2015-09-01 - 2015-09-02
NOFIMA Untitled
 
40 Ytrestøyl, Trine; Aas, Turid Synnøve; Åsgård, Torbjørn Einar.
Utilisation of feed resources in production of Atlantic salmon (Salmo salar) in Norway. Aquaculture 2015 ;Volume 448. p. 365-374
NOFIMA Untitled
 
41 Ytrestøyl, Trine; Takle, Harald Rune; Kolarevic, Jelena; Calabrese, S.; Timmerhaus, Gerrit; Nilsen, T. O.; Handeland, Sigurd O; Stefansson, Sigurd Olav; Ebbesson, Lars O.E.; Terjesen, Bendik Fyhn.
Atlantic salmon post-smolts in RAS: Effects of salinity, exercise and timing of seawater transfer on performance, physiology and welfare. Nordic RAS; 2015-09-30 - 2015-10-01
NOFIMA NORCE UiB Untitled
 
42 Ytrestøyl, Trine; Takle, Harald Rune; Kolarevic, Jelena; Calabrese, S.; Timmerhaus, Gerrit; Nilsen, T.O.; Handeland, Sigurd O; Stefansson, Sigurd Olav; Ebbesson, Lars O.E.; Terjesen, Bendik Fyhn.
Atlantic salmon post-smolts in RAS: effects of salinity, exercise and timing of seawater transfer on performance, physiology and welfare. In Book of abstracts, p. 39. 3d Workshop on Recirculating Aquaculture Systems; 2015-09-30 - 2015-10-01
HVL NOFIMA UiB Untitled
 
2014
43 Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine; Hatlen, Bjarne; Sixten, Hanne Jorun; Hillestad, Marie; Selset, Roger.
May harder pellets slow down feed intake and digestion in Atlantic salmon?. 16th International symposium on Fish Nutrition and Feeding - ISFNF 2014; 2014-05-25 - 2014-05-30
NOFIMA Untitled
 
44 Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine; Hatlen, Bjarne; Sixten, Hanne Jorun; Hillestad, Marie; Sveier, Harald; Selset, Roger; Åsgård, Torbjørn Einar.
Gut evacuation rate in Atlantic salmon (Salmo salar) fed diets with different physical properties. A CREATE project. Tromsø: Nofima 2014 (ISBN 978-82-8296-214-8) 14 p. Nofima rapportserie(33/2014)
NOFIMA Untitled
 
45 Bæverfjord, Grete; Kolarevic, Jelena; Ytrestøyl, Trine; Espmark, Åsa Maria Olofsdotter; Takle, Harald Rune; Terjesen, Bendik Fyhn.
Fish welfare in industry-scale salmon production. Salmon Containment Workshop; 2014-04-29 - 2014-04-30
NOFIMA Untitled
 
46 Hognes, Erik Skontorp; Ziegler, Friederike; Sund, Veronica; Nilsson, Katarina; Ytrestøyl, Trine.
Environmental assessment with LCA in the development of more sustainable salmon aquaculture production. Aquaculture Europe 2014; 2014-10-14 - 2014-10-17
OCEAN NOFIMA Untitled
 
47 Kolarevic, Jelena; Ytrestøyl, Trine; Takle, Harald Rune; Mathisen, Frode; Terjesen, Bendik Fyhn.
Performance and welfare of Atlantic salmon postsmolts reared at different salinities in medium research scale and commercial scale recirculating aquaculture systems (RAS). Aquaculture Europe 2014; 2014-10-14 - 2014-10-17
NOFIMA Untitled
 
48 Mørkøre, Turid; Ytrestøyl, Trine; Ruyter, Bente; Torstensen, Bente Elisabeth; Thomassen, Magny S..
Kvalitetsaspekter hos laks som matvare ved endret fettsyresammensetning. Tromsø: Nofima 2014 (ISBN 978-82-8296-186-8) 30 p. Nofima rapportserie(19/2014)
NIFES NOFIMA NMBU Untitled
 
49 Ytrestøyl, Trine.
Norsk oppdrettslaks, en effektiv 40-åring, - men hva spiser den?. Sjømatdagene; 2014-01-22 - 2014-01-22
NOFIMA Untitled
 
50 Ytrestøyl, Trine; Aas, Turid Synnøve; Hognes, Erik Skontorp; Åsgård, Torbjørn Einar.
Ressursregnskap og analyse av fôrråvarer 2012. Sluttrapport. Tromsø: Nofima AS 2014 (ISBN 978-82-8296-254-4) 12 p. Nofima rapportserie(51/2014)
OCEAN NOFIMA Untitled
 
    Show next list