Current Research Information SysTem In Norway
 
 

 Norsk versjon


 
Mainpage
Research results/NVI
Researchers
Projects
Research units
Log in
About Cristin
 
 
   
Back to search     Short format     Full format    
Export to


Showing results 1-50 of 94 << Previous 1 2    Next >>

2020
1 Aas, Turid Synnøve; Sixten, Hanne Jorun; Hillestad, Marie; Ytrestøyl, Trine; Sveier, Harald; Åsgård, Torbjørn Einar.
Feed intake, nutrient digestibility and nutrient retention in Atlantic salmon (Salmo salar L.) fed diets with different physical pellet quality. Journal of Fisheries 2020 ;Volume 8.(2) p. 768-776
NOFIMA Untitled
 
2 Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine; Sixten, Hanne Jorun; Hillestad, Marie; Sveier, Harald; Åsgård, Torbjørn.
Physical feed properties affect gastrointestinal passage rate in Atlantic salmon, Salmo salar. Aquaculture Nutrition 2020 p. 1-9
NOFIMA Untitled
 
3 Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine; Åsgård, Torbjørn Einar; Skøien, Kristoffer Rist; Alver, Morten; Alfredsen, Jo Arve.
Feed intake in Atlantic salmon fed with or without surface spreading of feed. Journal of Agricultural and Marine Sciences (JAMS) 2020 ;Volume 25.(1) p. 20-26
OCEAN NOFIMA NTNU Untitled
 
4 Bernhoft, Aksel; Brantsæter, Anne Lise; Grøsvik, Bjørn Einar; Harstad, Odd Magne; Holten, Jon Magne; Jenssen, Petter D.; Kjørven, Olav; Mejdell, Cecilie Marie; Meltzer, Helle Margrete; Serikstad, Grete Lene; Simonsen, Anne; Ytrestøyl, Trine.
Hvordan kombinere nok, sunn og trygg mat med bærekraftig produksjon?. Harvest Magazine 2020
HAVFORSK VETINST NORSØK NOFIMA FHI NMBU UiO Untitled
 
5 Bernhoft, Aksel; Meltzer, Helle Margrete; Holten, Jon Magne; Harstad, Odd Magne; Ytrestøyl, Trine; Mejdell, Cecilie Marie; Grøsvik, Bjørn Einar; Jenssen, Petter D.; Brantsæter, Anne Lise; Serikstad, Grete Lene; Simonsen, Anne; Kjørven, Olav.
Sunn, trygg mat og bærekraftig produksjon – hvilken rolle spiller det hvordan maten blir produsert og hva man spiser for menneskers og jordklodens helse?. I: Det norske Videnskaps-akademi Årbok 2019. Novus Forlag 2020 ISBN 978-82-7099-925-5. p. 273-289
VETINST NORSØK HAVFORSK NOFIMA FHI NMBU UiO Untitled
 
6 Kousoulaki, Katerina; Berge, Gerd Marit; Mørkøre, Turid; Krasnov, Aleksei; Bæverfjord, Grete; Ytrestøyl, Trine; Carlehög, Mats; Sweetman, John; Ruyter, Bente.
Microalgal Schizochytrium limacinum Biomass Improves Growth and Filet Quality When Used Long-Term as a Replacement for Fish Oil, in Modern Salmon Diets. Frontiers in Marine Science 2020 ;Volume 7. p. 1-22
NOFIMA Untitled
 
7 Shumilina, Elena; Ciampa, Alessandra; Ytrestøyl, Trine; Dikiy, Alexander.
Assessment of Astaxanthin Accumulation in Hepatocytes of Atlantic Salmon Fed Different Diets Using NMR Spectroscopy. Molecules 2020 ;Volume 25.(8) p. 1-9
NOFIMA NTNU Untitled
 
8 Ytrestøyl, Trine.
Vil finne ut hvordan fôr, stress og laksefarge henger sammen. kyst.no [Internet] 2020-09-28
NOFIMA Untitled
 
9 Ytrestøyl, Trine; Takle, Harald Rune; Kolarevic, Jelena; Calabrese, Sara; Timmerhaus, Gerrit; Rosseland, Bjørn Olav; Teien, Hans-Christian; Nilsen, Tom Ole; Handeland, Sigurd O; Stefansson, Sigurd; Ebbesson, Lars; Terjesen, Bendik Fyhn.
Performance and welfare of Atlantic salmon, Salmo salar L. post-smolts in recirculating aquaculture systems: Importance of salinity and water velocity. Journal of the World Aquaculture Society 2020 ;Volume 51.(2) p. 373-392
NOFIMA NORCE UiB NMBU Untitled
 
2019
10 Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine; Åsgård, Torbjørn Einar.
Resource utilization of Norwegian salmon farming in 2016 – Professional final report. Tromsø: Nofima AS 2019 (ISBN 978-82-8296-605-4) 32 p. Nofima rapportserie(26/2019)
NOFIMA Untitled
 
11 Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine; Åsgård, Torbjørn Einar.
Utilization of feed resources in the production of Atlantic salmon (Salmo salar) in Norway: An update for 2016. Aquaculture Reports 2019 ;Volume 15.
NOFIMA Untitled
 
12 Ruyter, Bente; Kousoulaki, Katerina; Krasnov, Aleksei; Sissener, Nini; Simon, Cedric; Mørkøre, Turid; Bou, Marta; Østbye, Tone-Kari K; Bæverfjord, Grete; Sanden, Monica; Romarheim, Odd Helge; Carlehög, Mats; Ytrestøyl, Trine; Lutfi Royo, Esmail; Berge, Gerd Marit.
Nye omega-3-kilder i fôr til laks. Tromsø: Nofima AS 2019 (ISBN 978-82-8296-593-4) 74 p. Nofima rapportserie(14/2019)
HAVFORSK NOFIMA Untitled
 
13 Ytrestøyl, Trine.
Betydning av fôrets sammensetning for utnyttelse av astaxanthin i laks. Det 14. norske fiskeernæringsseminaret - Ernæringssikkerheit for norsk akvakultur; 2019-11-13 - 2019-11-14
NOFIMA Untitled
 
14 Ytrestøyl, Trine.
Kan bærekraften i norsk lakseproduksjon økes ved mer bruk av lokale fôrmidler?. Symposium "Sunn, trygg mat og bærekraftig produksjon"; 2019-10-22
NOFIMA Untitled
 
15 Ytrestøyl, Trine.
Produksjon av stor smolt i RAS - Vekst og dødelighet i sjø. Fagseminar for Nærings- og fiskeridepartementet (NFD); 2019-10-29
NOFIMA Untitled
 
16 Ytrestøyl, Trine; Dikiy, Alexander; Shumilina, Elena; Bæverfjord, Grete; Krasnov, Aleksei; Ciampa, Alessandra; Hatlen, Bjarne; Østbye, Tone-Kari K; Bou, Marta; Dessen, Jens-Erik; Rørvik, Kjell-Arne; Ruyter, Bente.
Effekt av fôr, temperatur og stress på pigmentering i laks-Faglig sluttrapport. : NOFIMA AS 2019 (ISBN 978-82-8296-603-0) 77 p.
NOFIMA NMBU NTNU Untitled
 
17 Ytrestøyl, Trine; Dikiy, Alexander; Shumulina, Elena; Bæverfjord, Grete; Krasnov, Aleksei; Ciampa, Alessandra; Hatlen, Bjarne; Østbye, Tone-Kari K; Bou, Marta; Dessen, Jens-Erik; Rørvik, Kjell-Arne; Ruyter, Bente.
Effekt av fôr, temperatur og stress på pigmentering i laks. Faglig sluttrapport. Tromsø: Nofima AS 2019 (ISBN 978-82-8296-603-0) 70 p. Nofima rapportserie(24/2019)
NOFIMA NTNU Untitled
 
18 Ytrestøyl, Trine; Ruyter, Bente; Hatlen, Bjarne; Shumilina, Elena; Ciampa, Alessandra; Bou, Marta; Krasnov, Aleksei; Østbye, Tone-Kari K; Dikiy, Alexander.
How diet composition and environmental factors affect the uptake and metabolism of astaxanthin in Atlantic salmon (Salmo Salar). Our Future Growing from Water; 2019-10-07 - 2019-10-10
NOFIMA NTNU Untitled
 
19 Ytrestøyl, Trine; Ruyter, Bente; Hatlen, Bjarne; Shumilina, Elena; Ciampa, Alessandra; Bou, Marta; Østbye, Tone-Kari K; Krasnov, Aleksei; Dikiy, Alexander.
How diet composition and environmental factors affect the uptake and metabolism of astaxanthin in Atlantic salmon. European Aquaculture Society conference; 2019-10-07 - 2019-10-10
NOFIMA NMBU NTNU Untitled
 
2018
20 Aas, Turid Synnøve; Åsgård, Torbjørn Einar; Ytrestøyl, Trine.
Feed resources in Norwegian salmon farming in 2016. 18th International Sympoisum on fish Nutrition and Feeding (ISFNF); 2018-06-03 - 2018-06-07
NOFIMA Untitled
 
21 Albrektsen, Sissel; Østbye, Tone-Kari K; Pedersen, Mona Elisabeth; Ytteborg, Elisabeth; Ruyter, Bente; Ytrestøyl, Trine.
Dietary impacts of sulphuric acid extracted fish bone compounds on astaxanthin utilization and muscle quality in Atlantic salmon (Salmo salar). Aquaculture 2018 ;Volume 495. p. 255-266
NOFIMA Untitled
 
22 Albrektsen, Sissel; Østbye, Tone-Kari K; Pedersen, Mona Elisabeth; Ytteborg, Elisabeth; Ruyter, Bente; Ytrestøyl, Trine.
Improved astaxanthin utilization in Atlantic salmon fed sulphuric acid extracted fish bone compounds. 18th International Symposium on Fish Nutrition and Feeding (ISFNF 2018); 2018-06-03 - 2018-06-07
NOFIMA Untitled
 
23 Kousoulaki, Katerina; Press, Charles McLean; Krasnov, Aleksei; Østbye, Tone-Kari K; Mørkøre, Turid; Berge, Gerd Marit; Carlehög, Mats; Ytrestøyl, Trine; Pittman, Karin; Ruyter, Bente.
Livslang erstatning av all fiskeolje i fôret til laks med algemel og effekter på vekst, helse og fillet kvalitet. Havbruk 2018 – Havbruk i samfunnet; 2018-04-18 - 2018-04-20
NOFIMA NMBU UiB Untitled
 
24 Lindberg, Diana; Ytrestøyl, Trine.
Forskeren forteller: Ja til mer av kylling og laks. Forskning.no 2018
NOFIMA Untitled
 
25 Mørkøre, Turid; Larsson, Thomas; Bæverfjord, Grete; Ruyter, Bente; Berge, Gerd Marit; Kousoulaki, Katerina; Rørvik, Kjell-Arne; Dessen, Jens-Erik; Ytrestøyl, Trine.
Mørke flekker i laksefilet. Betydning av fôr og forhold i tidlige livsfaser. Havbruk 2018 – Havbruk i samfunnet; 2018-04-18 - 2018-04-20
NOFIMA Untitled
 
26 Mørkøre, Turid; Ytrestøyl, Trine.
Hvussu ávirka aliumstøður og fóður litin á laksaflaki?. Fiskehelseseminar; 2018-02-09
NOFIMA Untitled
 
27 Ytrestøyl, Trine.
Benchmark; Benchmark; Health and performance of Atlantic salmon post-smolts when using novel production protocols. Internmøte hos Marine Harvest; 2018-06-25 - 2018-06-25
NOFIMA Untitled
 
28 Ytrestøyl, Trine.
Betydning av produksjonsbetingelser i RAS for ytelse i RAS og i sjø. Kunnskapsoppdatering om optimal post-smolt produksjon. Kunnskapsoppdatering om optimal post-smolt produksjon; 2018-01-31 - 2018-01-31
NOFIMA Untitled
 
29 Ytrestøyl, Trine.
Optimal salinitet i RAS - resultater fra OPP. Kunnskapsoppdatering om optimal post-smolt produksjon; 2018-01-31 - 2018-01-31
NOFIMA Untitled
 
30 Ytrestøyl, Trine.
Protokoll for produksjon av postsmolt i RAS. Fremtidens smoltproduksjon - Femte konferanse om resirkulering av vann i akvakultur; 2018-10-23 - 2018-10-24
NOFIMA Untitled
 
31 Ytrestøyl, Trine; Bæverfjord, Grete; Kolarevic, Jelena; Solheim, Mari; Hjelle, Elise; Mørkøre, Turid; Brunsvik, Per S..
Hva betyr fremtidens produksjonsstrategier for ytelse, helse og velferd i sjøfasen (BENCHMARK). Tromsø: Nofima AS 2018 (ISBN 978-82-8296-576-7) 51 p. Nofima rapportserie(38/2018)
NOFIMA Untitled
 
32 Ytrestøyl, Trine; Bæverfjord, Grete; Kolarevic, Jelena; Solheim, Mari; Mørkøre, Turid; Brunsvik, Per S.; Terjesen, Bendik Fyhn.
Betydning av produksjonsbetingelser i landfasen for ytelse og kvalitet i sjøfasen. Havbruk 2018 – Havbruk i samfunnet; 2018-04-18 - 2018-04-20
NOFIMA Untitled
 
33 Ytrestøyl, Trine; Dikiy, Alexander; Shumilina, Elena; Ciampa, Alessandra; Ruyter, Bente; Hatlen, Bjarne; Østbye, Tone-Kari K; Krasnov, Aleksei.
Effect of diet composition on utilization of astaxanthin in Atlantic salmon. 18th International Sympoisum on fish Nutrition and Feeding (ISFNF); 2018-06-03 - 2018-06-07
NOFIMA NTNU Untitled
 
34 Ytrestøyl, Trine; Espmark, Åsa Maria Olofsdotter.
Stor smolt ikke alltid best. Næringsnytte 2018 ;Volume 8. p. 21-
NOFIMA Untitled
 
35 Ytrestøyl, Trine; Lindberg, Diana.
Ja til mer av kylling og laks. Nationen 2018 p. 18-
NOFIMA Untitled
 
36 Ytrestøyl, Trine; Ruyter, Bente; Hatlen, Bjarne; Østbye, Tone-Kari K; Dikiy, Alexander; Shumilina, Elena; Ciampa, Alessandra; Krasnov, Aleksei.
Betydning av fôrets sammensetning for utnyttelse av astaxanthin i laks. Havbruk 2018 – Havbruk i samfunnet; 2018-04-18 - 2018-04-20
NOFIMA NTNU Untitled
 
37 Åsgård, Torbjørn Einar; Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine.
Whole body proximate, amino acid, fatty acid and elemental composition of Atlantic salmon (Salmo salar) at harvest size from commercial farming in Norway. 18th International Sympoisum on fish Nutrition and Feeding (ISFNF); 2018-06-03 - 2018-06-07
NOFIMA Untitled
 
2017
38 Aas, Turid Synnøve; Sixten, Hanne Jorun; Hillestad, Marie; Sveier, Harald; Ytrestøyl, Trine; Hatlen, Bjarne; Åsgård, Torbjørn Einar.
Measurement of gastrointestinal passage rate in Atlantic salmon (Salmo salar) fed dry or soaked feed. Aquaculture Reports 2017 ;Volume 8. p. 49-57
NOFIMA Untitled
 
39 Adamek, Zdenek; Jokumsen, Alfred; Noble, Chris; Sæther, Bjørn-Steinar; Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine; Röcklinsberg, Helena; Olesen, Ingrid; Abbink, Wout.
Environmental impacts, Chapter 4, page 173-231 in: Deliverable D2.1 Production issues in organic aquaculture. : FP7-KBE. 2013.1.2-11 Assessment of organic aquaculture for further development of European regulatory framework – OrAqua 2017 58 p.
NOFIMA Untitled
 
40 Kousoulaki, Katerina; Carlehög, Mats; Mørkøre, Turid; Ytrestøyl, Trine; Berge, Gerd Marit; Ruyter, Bente.
Life long study on the replacement of fishoil by heterotrophic microalgae in Atlantic salmon diets: Effects on performance and fillet quality. Aquaculture Europe 2017; 2017-10-17 - 2017-10-20
NOFIMA Untitled
 
41 Ytrestøyl, Trine.
Health and performance of Atlantic salmon post-smolts when using novel production protocols. Aquaculture Innovation workshop; 2017-11-29 - 2017-11-30
NOFIMA Untitled
 
42 Ytrestøyl, Trine.
Hvordan påvirker fôret opptak og omsetning av astaxanthin?. Dialogmøte om fett/ernæring og fiskehelse; 2017-12-11
NOFIMA Untitled
 
43 Ytrestøyl, Trine; Kolarevic, Jelena; Espmark, Åsa Maria Olofsdotter.
EFFECTS OF HANDLING PROCEDURES ON ACCLIMATION TIME IN ATLANTIC SALMON Salmo salar L. SMOLTS. Aquaculture Europe 2017; 2017-10-17 - 2017-10-20
NOFIMA Untitled
 
2016
44 Aas, Turid Synnøve; Ytrestøyl, Trine; Berge, Gerd Marit.
Tørrstoffinnhold i slam fra landbasert produksjon av Atlantisk laks. Tromsø: Nofima AS 2016 (ISBN 978-82-8296-406-7) 19 p. Nofima rapportserie(32/2016)
NOFIMA Untitled
 
45 Bakke, Ingrid; Åm, Ann Louise; Kolarevic, Jelena; Ytrestøyl, Trine; Vadstein, Olav; Attramadal, Kari Johanne Kihle; Terjesen, Bendik Fyhn.
Microbial community dynamics in semi-commercial RAS for production of Atlantic salmon post-smolts at different salinities. Aquacultural Engineering 2016 ;Volume 78. p. 42-79
NOFIMA NTNU Untitled
 
46 Ruyter, Bente; Bou, Marta; Bæverfjord, Grete; Østbye, Tone-Kari K; Ytrestøyl, Trine; Bjerke, Målfrid Tofteberg; Sigholt, Trygve; Berge, Gerd Marit.
Langtidseffekter av lave omega-3 nivåer i fôr på laksens helse. Tromsø: Nofima AS 2016 (ISBN 978-82-8296-394-7) 46 p. Nofima rapportserie(26/2016)
NOFIMA Untitled
 
47 Sissener, Nini; Torstensen, Bente Elisabeth; Ruyter, Bente; Østbye, Tone-Kari K; Waagbø, Rune; Jørgensen, Sven Martin; Hatlen, Bjarne; Liland, Nina Sylvia; Ytteborg, Elisabeth; Sæle, Øystein; Rud, Ida; Remø, Sofie C.; Mørkøre, Turid; Dessen, Jens-Erik; Skjerven, Kaja; Ytrestøyl, Trine; Holen, Elisabeth; Berge, Gerd Marit; Adam, Anne-Catrin.
Effekter av endret fettsyresammensetning i fôr til laks relatert til fiskens helse, velferd og robusthet (Fett for fiskehelse): Oppdatering 2016. : NIFES, Nofima og FHF 2016 99 p.
NIFES NOFIMA Untitled
 
48 Ytrestøyl, Trine; Aas, Turid Synnøve; Nerdal, Kristin Skei; Berge, Gerd Marit.
Karakterisering av slam fra tre kommersielle settefiskanlegg gjennom ett produksjonsår. Hovednæringsstoff, mineraler og tungmetaller. Tromsø: Nofima AS 2016 (ISBN 978-82-8296-408-1) 32 p. Nofima rapportserie(33/2016)
NOFIMA Untitled
 
49 Ytrestøyl, Trine; Krasnov, Aleksei.
Lite omega-3 gir blek laks. Næringsnytte 2016 ;Volume 6. p. 24-
NOFIMA Untitled
 
2015
50 Aas, Turid Synnøve; Sixten, Hanne Jorun; Hillestad, Marie; Ytrestøyl, Trine; Sveier, Harald; Åsgård, Torbjørn Einar.
Feed intake and nutrient digestibility and retention in Atlantic salmon fed diets with different physical pellet quality. A CREATE project. Tromsø: Nofima AS 2015 (ISBN 978-82-8296-324-4) 17 p. Nofima rapportserie(35/2015)
NOFIMA Untitled
 
    Show next list