Current Research Information SysTem In Norway
 
 

 Norsk versjon


 
Mainpage
Research results/NVI
Researchers
Projects
Research units
Log in
About Cristin
 
 
   
Back to search     Short format     Full format    
Export to


Showing results 1-50 of 209 << Previous 1 2 3 4 5    Next >>

2024
1 Smith, Rachel; Methven, Lisa; Clegg, Miriam E.; Geny, Alexia; Ueland, Øydis; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Rognså, Guro Helgesdotter; Maitre, Isabelle; Brasse, Céline; Van Wymelbeke-Delannoy, Virginie; Sulmont-Rossé, Claire.
Older adults' acceptability of and preferences for food-based protein fortification in the UK, France and Norway. Appetite 2024 p. 1-49
NOFIMA Untitled
 
2023
2 Eg, Ragnhild; Galler, Martina; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Gonera, Antje; Almli, Valerie Isabelle Lengard.
Self-restraint in the mobile era: Adolescent differences in digital maturity and eating behaviour. 15th Pangborn Sensory Science Symposium; 2023-08-20 - 2023-08-24
NOFIMA Untitled
 
3 Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
- Mat er nøkkel til god eldrehelse. nationen.no 2023
NOFIMA Untitled
 
4 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Medin, Anine Christine; Aune, Dagfinn.
Ultraprosessert mat burde være et kostråd: NEI. Norsk tidsskrift for ernæring (NTFE) 2023 ;Volume 21.(3) p. 26-30
NOFIMA UIA ONH KREFTREG Untitled
 
5 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Terragni, Laura; Ueland, Øydis.
Changes in older adults' food choices – a 10-year follow-up study. 22nd Annual Meeting ISBNPA; 2023-06-17 - 2023-06-17
UiO OSLOMET NOFIMA Untitled
 
6 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Ueland, Øydis.
Bedre livskvalitet for eldre ved bruk av et enkelt digitalt kommunikasjonsverktøy. Den 8. nasjonale kongress i aldersforskning. Aldring i en ny tid; 2023-10-23 - 2023-10-24
NOFIMA UiO Untitled
 
7 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Ueland, Øydis.
How Families’ Use of Digital Technology Can Be a Tool for Reducing Loneliness and Improving Food Intake among Older Adults. Journal of Ageing and Longevity 2023 ;Volume 3.(1) p. 46-58
NOFIMA Untitled
 
8 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Varela, Paula; Nersten, Solveig.
Derfor kan planteburgeren være usunn. VGTV [Internet] 2023-07-21
NOFIMA Untitled
 
9 Skipnes, Dagbjørn; Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Hva med ultraprosessert mat?. Næringsnytte 2023 ;Volume 13. p. 28-28
NOFIMA Untitled
 
10 Smith, Rachel; Methven, Lisa; Clegg, Miriam; Geny, Alexia; Ueland, Øydis; Rognså, Guro Helgesdotter; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Sulmont-Rossé, Claire.
European older adults' acceptability of and preferences for protein fortification. 15th Pangborn Sensory Science Symposium; 2023-08-20 - 2023-08-24
NOFIMA Untitled
 
11 Ueland, Øydis; Clegg, Miriam; Geny, Alexia; Methven, Lisa; Rognså, Guro Helgesdotter; Smith, Rachel; Sulmont-Rossé, Claire; Van Wymelbeke-Delannoy, Virginie; Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Identification of foods commonly used by older adults in England, France and Norway for protein enrichment to prevent undernutrition. 22nd Annual Meeting ISBNPA; 2023-06-17 - 2023-06-17
NOFIMA Untitled
 
2022
12 Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Ferdigmat er å gå opp i kvalitet. Moss avis [Newspaper] 2022-06-30
NOFIMA Untitled
 
13 Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Denne dietten bedrer helsa di – selv om du ikke går ned i vekt.. News.leportale; nrk.no [Internet] 2022-03-19
NOFIMA Untitled
 
14 Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Restematen som ikke bør varmes opp. vi.no [Internet] 2022-08-18
NOFIMA Untitled
 
15 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Ueland, Øydis.
Pass på å få nok proteiner. Pensjonisten [Journal] 2022-03-02
NOFIMA Untitled
 
16 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Ueland, Øydis.
The impact of using Komp as a tool for reducing malnutrition and loneliness for home-living older adults. 26th Nordic Congress of Gerontology; 2022-06-08 - 2022-06-10
NOFIMA Untitled
 
17 Nersten, Solveig; Myhrer, Kristine S.; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Pedersen, Mads Erling; Gonera, Antje; Varela, Paula.
Faux or the next best? Taste, texture, nutrition, and consumer acceptance of veggie burgers vs. the real thing.. EuroSense 2022; 2022-09-13 - 2022-09-16
NOFIMA Untitled
 
18 Pedersen, Mads Erling; Hiorth, Marthe; Hersleth, Margrethe; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Gonera, Antje; Varela, Paula.
Can canteens become a catalyst for the green shift?. EuroSense 2022; 2022-09-13 - 2022-09-16
NOFIMA Untitled
 
19 Rosnes, Jan Thomas; Skipnes, Dagbjørn; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Kjellevold, Marian.
Tørket mat har mange gode egenskaper. Mat og Marked 2022 p. 36-37
NOFIMA HAVFORSK Untitled
 
20 Smith, Rachel; Methven, Lisa; Clegg, Miriam; Geny, Alexia; Ueland, Øydis; Rognså, Guro Helgesdotter; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Sulmont-Rossé, Claire.
DIY protein fortification: what foods are suitable for UK older adults to fortify at home? The recipe for success. Eurosense 2022; 2022-09-14
NOFIMA Untitled
 
21 Sulmont-Rossé, Claire; Feron, Gilles; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Geny, Alexia; Smith, Rachel; Koga, Shiori; Rognså, Guro Helgesdotter; Maître, Isabelle; Methven, Lisa; Ueland, Øydis.
Development of innovative food-based fortification solutions to sustain health in older people using a co-creation approach. Eurosense 2022; 2022-09-14
NOFIMA Untitled
 
22 Ueland, Øydis; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Schillinger, Ine; Varela, Paula.
Opportunities and barriers for food intake in older age – a Norwegian perspective. Food & Nutrition Research (FNR) 2022 ;Volume 66. p. 1-18
NOFIMA NMBU Untitled
 
23 Varela, Paula; Øvrum Gaarder, Mari; Pedersen, Mads Erling; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Østbye, Tone-Kari K; Kettunen, Anne Helena.
Consumer involvement as active partners in research and innovation; a case study on gene editing of salmon. EuroSense 2022; 2022-09-08 - 2022-09-11
NOFIMA Untitled
 
24 Varela-Tomasco, Paula Alejandra; Knutsen, Svein Halvor; Skipnes, Dagbjørn; Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Hva vet vi om ultraprossert mat?. Forskersonen.no 2022
NOFIMA Untitled
 
2021
25 Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
- Social innovation and healthy ageing in the daily life for the elderly living at home in 2030 - A user-centered approach to creating opportunities. - Panel: Silver Surfers and baby boomers: an ignored opportunity?. FoodNavigatorSummit - Healthy Ageing; 2021-03-22
NOFIMA Untitled
 
26 Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Dette er MSG: – I vanlige mengder er det ufarlig. godt.no [Internet] 2021-10-04
NOFIMA Untitled
 
27 Myhrer, Kristine S.; Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Dette gir smak til vegetarburgeren. forskning.no [Internet] 2021-08-16
NOFIMA Untitled
 
28 Myhrer, Kristine S.; Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Store forskjeller på vegetarburgere. nofima.no [Internet] 2021-08-24
NOFIMA Untitled
 
29 Myhrer, Kristine S.; Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Test av 22 vegetarburgere. nationen.no [Internet] 2021-08-16
NOFIMA Untitled
 
30 Myhrer, Kristine S.; Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Test av 22 vegetarburgere. Nationen [Newspaper] 2021-10-04
NOFIMA Untitled
 
31 Rognså, Guro Helgesdotter; Ueland, Øydis; Lindberg, Diana; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Alm, Siril; Iversen, Stian Gjerstad; Rosnes, Jan Thomas; Rud, Ida; Varela, Paula.
Sluttrapport VårMat.- VårMat - strategisk satsing på persontilpasset mat 2018-2020. Tromsø: Nofima AS 2021 (ISBN 978-82-8296-667-2) 29 p. Nofima rapportserie(3/2021)
NOFIMA Untitled
 
2020
32 Aarum, Anne Kathrine Owren; Frantzen, Hilde Nysæter; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Högberg, Anders; Karlsen, Anna Maria; Lien, Aina; Lund-Iversen, Kaja; Saarem, Kristin; Øien, Henriette.
Salt targets and monitoring of salt reduction in food products in Norway. 12th Nordic Nutrition Conference; 2020-12-14 - 2020-12-16
NOFIMA Untitled
 
33 Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Dette vil eldre spise i 2030. Norsk telegrambyrå (NTB) + mange flere [Internet] 2020-08-30
NOFIMA Untitled
 
34 Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Eldre og matvaner. Undervisning OsloMet Samfunnsernæring; 2020-03-20 - 2020-03-20
NOFIMA Untitled
 
35 Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Forskere: Dette vil eldre spise i 2030.. Vårt Land [Newspaper] 2020-08-25
NOFIMA Untitled
 
36 Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Hva og hvordan spiser eldre i 2030?. nofima.no [Internet] 2020-08-26
NOFIMA Untitled
 
37 Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Nofima: Slik vil eldre spise i 2030.. Fagpressenytt.no; Fjordabladet; Fremover [Internet] 2020-08-25
NOFIMA Untitled
 
38 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Bugge, Annechen Bahr; Ueland, Øydis.
Health-related factors influencing food choices of active home-living older adults in Norway.. Norsk tidsskrift for ernæring (NTFE) 2020 (2)
OSLOMET NOFIMA Untitled
 
39 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Kirkhus, Bente; Borge, Grethe Iren Andersen; By, Eilin Lundekvam; Henriksen, Karianne Spetaas.
Bearbeidet kjøtt og tarmkreft. Bramat.no 2020
NOFIMA Untitled
 
40 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Kirkhus, Bente; Borge, Grethe Iren Andersen; By, Elin Lundekvam; Henriksen, Karianne Spetaas.
Bearbeidet kjøtt og tarmkreft – kan vi gjøre norske produkter sunnere?. Norsk tidsskrift for ernæring (NTFE) 2020 (1)
NOFIMA Untitled
 
41 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Nilsson, Astrid; Gonera, Antje.
Food for ageing populations: What, how and where will the elderly be eating in 2030?. foodnavigator.com [Internet] 2020-09-28
NOFIMA Untitled
 
42 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Nilsson, Astrid; Gonera, Antje.
Mathverdagen for den hjemmeboende eldre i 2030 - En brukersentrert tilnærming for å skape et mulighetsrom. Tromsø: Nofima AS 2020 (ISBN 978-82-8296-647-4) 58 p. Nofima rapportserie(30/2020)
NOFIMA Untitled
 
43 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Nilsson, Astrid; Gonera, Antje.
Mathverdagen for den hjemmeboende eldre i 2030 - En brukersentrert tilnærming for å skape et mulighetsrom.. Nofimas digitale rapportslipp; 2020-08-25 - 2020-08-25
NOFIMA Untitled
 
44 Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Nilsson, Astrid; Gonera, Antje.
Social innovation for solving societal challenges connected to ageing and undernutrition in the daily life for elderly living at home.. 12th Nordic Nutrition Conference; 2020-12-14 - 2020-12-16
NOFIMA Untitled
 
45 Rosnes, Jan Thomas; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Skipnes, Dagbjørn.
Tørket mat både sunt og bærekraftig. Kjøkkenskriveren [Business/trade/industry journal] 2020-05-07
NOFIMA Untitled
 
46 Ueland, Øydis; Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Diet and health among active older adults.. 12th Nordic Nutrition Conference; 2020-12-14 - 2020-12-16
NOFIMA Untitled
 
47 Ueland, Øydis; Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Food and health related characteristics of active home-living elderly n Norway. Proceedings of the Nutrition Society 2020 ;Volume 79.(2)
NOFIMA Untitled
 
2019
48 Aarum, Anne Kathrine Owren; Frantzen, Hilde Nysæter; Karlsen, Anna Maria; Lien, Aina; Lund-Iversen, Kaja; Grini, Ida Synnøve Bårvåg; Saarem, Kristin; Øien, Henriette.
Saltpartnerskapet 2015–2018 – Fremdrift og måloppnåelse. Oslo: Helsedirektoratet 2019 40 p.
NOFIMA Untitled
 
49 Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
Det sosiale måltidet gir matlyst og måltidsglede. Horecanytt 2019
NOFIMA Untitled
 
50 Grini, Ida Synnøve Bårvåg.
DRIVSTOFF FOR KROPPEN. Vi over 60 [Journal] 2019-01-25
NOFIMA Untitled
 
    Show next list