Current Research Information SysTem In Norway
 
 

 English version


 
Hovedside
Forskningsresultater/NVI
Forskere
Prosjekter
Forskningsenheter
Logg inn
Om Cristin
 
 
   
Eksporter til


Viser treff 1-50 av 71 << Forrige 1 2    Neste >>

2024
1 Olsen, Jan erik; Kousoulaki, Katerina; Vang, Birthe; Aspevik, Tone; Solstad, Runar Gjerp; Gildberg, Asbjørn.
EngelskInnovative Approaches to Utilizing Rest Raw Materials from Aquaculture and Fisheries. Zero Waste Fisheries Forum Seoul; 2024-02-20 - 2024-02-22
NOFIMA Untitled
 
2 Vang, Birthe.
Forsker på torskesperm. NRK-TV [TV] 2024-03-05
NOFIMA Untitled
 
2023
3 Kortner, Trond M.; Nyquist, Nicole Frost; Lyche, Jan Ludvig; Ahlstrøm, Øystein; Vang, Birthe.
Fordøyelig protein i laksesildmel hos mink. SFI Harvest webinar; 2023-08-25 - 2023-08-25
NOFIMA NMBU Untitled
 
4 Vang, Birthe.
Fiskesaus AP2, optimalisering for å redusere produksjonstid. Referansegruppemøte i Fiskesausprosjektet; 2023-09-04 - 2023-09-04
NOFIMA Untitled
 
5 Vang, Birthe.
Kongemat. Nofima påfyll-seminar; 2023-08-29 - 2023-08-29
NOFIMA Untitled
 
6 Vang, Birthe.
Kongemat- uttesting av rognkjeks for oppfôring av juvenile kongekrabber. Sjømatfestivalen i Trondheim; 2023-03-02 - 2023-03-02
NOFIMA Untitled
 
7 Vang, Birthe.
Resultater fra Aquabiopro-FIT. Industriseminar Ulriken; 2023-02-17 - 2023-02-17
NOFIMA Untitled
 
8 Vang, Birthe.
Rognkjeks blir kongemat. Miniseminar på forskningstorget; 2023-08-23 - 2023-08-23
NOFIMA Untitled
 
9 Vang, Birthe.
Rognkjeks blir kongemat. Næringsnytte 2023 ;Volum 13. s. 18-18
NOFIMA Untitled
 
10 Vang, Birthe.
VMO proteiner. VMO; 2023-08-31 - 2023-08-31
NOFIMA Untitled
 
11 Vang, Birthe; Albrektsen, Sissel; Pleym, Ingelinn Eskildsen; Slizyte, Rasa; Madina, Maria Alquiza; Lyche, Jan Ludvig; Kortner, Trond M.; Evensen, Øystein; Berg, Vidar.
SFI Harvest, processing and analysis of mesopelagic species and market potential of the derived products, oppdatering for 2023. SFI Harvest dager; 2023-09-27 - 2023-09-27
NOFIMA OCEAN NMBU Untitled
 
12 Vang, Birthe; Aspevik, Tone.
Fra restråstoff til helseprodukter. Klyngesamling Ålesund 2023; 2023-06-01 - 2023-06-01
NOFIMA Untitled
 
13 Vang, Birthe; Conradi-Larsen, Tora Margrete; Lian, Federico; Hustad, Anette; Thesslund, Tina; Lian, Kjersti; Siikavuopio, Sten Ivar.
Food for kings, use of lumpfish as feed for red king crab. 51th WEFTA Conference; 2023-10-18 - 2023-10-18
UiT NOFIMA Untitled
 
14 Vang, Birthe; Dahle Heen, Ragnhild; Tande, Kurt.
Restråstoff fra torskeoppdrett – en industriell tilnærming. Gode hoder sammen for økt utnyttelse av råstoff; 2023-09-19 - 2023-09-19
NOFIMA Untitled
 
15 Vang, Birthe; Lian, Kjersti.
Collagen peptides – from side streams to valuable resources. Overview of Nofima projects and relevant infrastructure. Collagen Workshop, Ås; 2023-10-12 - 2023-10-12
NOFIMA Untitled
 
2022
16 Albrektsen, Sissel; Kortet, Raine; Skov, Peter Vilhelm; Ytteborg, Elisabeth; Gitlesen, Susanne; Kleinegris, Dorinde Mechtilde Meike; Mydland, Liv Torunn; Hansen, Jon Øvrum; Lock, Erik Jan Robert; Mørkøre, Turid; James, Philip; Wang, Xinxin; Dragøy, Ragnhild; Vang, Birthe; Hatlen, Bjarne; Daneshvar, Ehsan; Bhatnager, Amit; Jensen, Linda B.; Øverland, Margareth.
Future feed resources in sustainable salmonid production: A review. Reviews in Aquaculture 2022 ;Volum 14.(4) s. 1790-1812
NOFIMA HAVFORSK NORCE NMBU Untitled
 
17 Aspevik, Tone; Kleiberg, Gro haugvaldstad; Berget, Ingunn; Vang, Birthe; Øvrum Gaarder, Mari.
Optimalisering for å redusere produksjonstiden for fiskesaus ved bruk av proteaser og forskjellige fermenteringsstrategier. Havbruk 2022; 2022-10-21 - 2022-10-21
NOFIMA Untitled
 
18 Aspevik, Tone; Kleiberg, Gro haugvaldstad; Berget, Ingunn; Vang, Birthe; Øvrum Gaarder, Mari.
Production of fish sauce based on herring (Clupea harengus) and blue whiting (Micromesistius poutassou). 36th EFFoST International Conference 2022; 2022-11-07 - 2022-11-09
NOFIMA Untitled
 
19 Lian, Federico; Siikavuopio, Sten Ivar; Harrison, Sabine M.; Vang, Birthe; Brunton, Nigel P.; Esaiassen, Margrethe; Lorentzen, Grete Elisabeth.
Fatty acid profile of cooked leg meat and raw hepatopancreas of red king crab (Paralithodes camtschaticus) during three-month live holding without feeding at 5 and 10 °C. Journal of Food Composition and Analysis 2022 ;Volum 105. s. 1-11
NOFIMA UiT Untitled
 
20 Steinsholm, Silje; Aspevik, Tone; Carlehög, Mats; Vang, Birthe; Kousoulaki, Katerina.
Challenges related to the production of nutritional supplements from fish side streams. 36th EFFoST International Conference 2022; 2022-11-07 - 2022-11-09
NOFIMA Untitled
 
21 Vang, Birthe.
FoU-utfordringer for restråstoff fra oppdrettstorsk. Biotech North og Cod cluster webinar; 2022-03-22 - 2022-03-22
NOFIMA Untitled
 
22 Vang, Birthe.
Mesopelagisk fisk – hvordan ta vare på råstoffet?. SFI Harvest webinar; 2022-03-25 - 2022-03-25
UiT NOFIMA Untitled
 
23 Vang, Birthe.
Processing of marine raw materials-Tromsø. PEPTEK - Protein meeting; 2022-09-15 - 2022-09-15
NOFIMA Untitled
 
24 Vang, Birthe.
RA5 prosess og produktutvikling. Site visit fra NFR SFI Harvest; 2022-06-09 - 2022-06-09
NOFIMA Untitled
 
25 Vang, Birthe; Afseth, Nils Kristian.
Restråstoff fra land og hav: hva som må til for sirkulære matsystemer. Nordisk ministerråd besøk på Nofima; 2022-06-21 - 2022-06-21
NOFIMA Untitled
 
26 Vang, Birthe; Kleiberg, Gro haugvaldstad; Axelsson, Lars; Aspevik, Tone; Maribu, Ingrid; Øvrum Gaarder, Mari.
Fish sauce - Optimalization to reduce the production time of fish sauce by addition of proteases and fermentation strategies. WEFTA 2022; 2022-10-17 - 2022-10-21
NOFIMA Untitled
 
27 Vang, Birthe; Lian, Kjersti.
Utfordringer som hindrer økt utnyttelse av marint restråstoff og marine arter. Biotech North webinar Regulatoriske muligheter og hindringer for marine helseprodukter; 2022-02-11 - 2022-02-11
NOFIMA Untitled
 
2021
28 Aspevik, Tone; Gaarder, Mari Øvrum; Wubshet, Sileshi Gizachew; Vang, Birthe; Molesworth, Peter Patrick; Solstad, Runar Gjerp; Dankel, Elin Katinka; Berget, Ingunn; Thoresen, Lars; Haugen, John-Erik; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana.
Smaksnøytrale proteiner fra makrell (SMELL) - Faglig sluttrapport. Tromsø: Nofima AS 2021 (ISBN 978-82-8296-673-3) 52 s. Nofima rapportserie(9/2021)
SINTEF NOFIMA Untitled
 
29 Aspevik, Tone; Steinsholm, Silje; Vang, Birthe; Carlehög, Mats; Arnesen, Jan-Arne; Kousoulaki, Katerina.
Nutritional and Sensory Properties of Protein Hydrolysates Based on Salmon (Salmo salar), Mackerel (Scomber scombrus), and Herring (Clupea harengus) Heads and Backbones. Frontiers in Nutrition 2021 ;Volum 8. s. 1-11
NOFIMA Untitled
 
30 Aspevik, Tone; Øvrum Gaarder, Mari; Wubshet, Sileshi Gizachew; Molesworth, Peter Patrick; Dankel, Elin Katinka; Berget, Ingunn; Thoresen, Lars; Haugen, John-Erik; Solstad, Runar Gjerp; Vang, Birthe; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana.
Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL). Delrapport for AP2, AP3 og AP4. Tromsø: Nofima AS 2021 (ISBN 978-82-8296-672-6) 42 s. Nofima rapportserie(8/2021)
NOFIMA SINTEF Untitled
 
31 Eilertsen, Hans Christian; Elvevoll, Edel O.; Giæver, Ingeborg Hulda; Svenning, Jon Brage; Dalheim, Lars; Svalheim, Ragnhild Aven; Vang, Birthe; Siikavuopio, Sten Ivar; Dragøy, Ragnhild; Ingebrigtsen, Richard Andre; Hansen, Espen Holst; Hustad, Anette; Eilertsen, Karl-Erik.
Inclusion of photoautotrophic cultivated diatom biomass in salmon feed can deter lice. PLOS ONE 2021 ;Volum 16.(7) s. -
NOFIMA UiT Untitled
 
32 Solstad, Runar Gjerp; Descomps, Alexandre; Siikavuopio, Sten Ivar; Karstad, Rasmus Tørnes; Vang, Birthe; Whitaker, Ragnhild Dragøy.
First observation of seasonal variations in the meat and co-products of the snow crab (Chionoecetes opilio) in the Barents Sea. Scientific Reports 2021 ;Volum 11. s. -
UiT NOFIMA Untitled
 
33 Vang, Birthe; Lian, Kjersti.
Utfordrende å skape verdier. Næringsnytte 2021 ;Volum 11. s. 30-31
NOFIMA Untitled
 
34 Vang, Birthe; Lian, Kjersti; Berntssen, Marc HG; Ørnsrud, Robin; Sele, Veronika; Solstad, Silje Gjerp; Pleym, Ingelinn Eskildsen; Svorken, Marianne; Steinsholm, Silje; Aas, Turid Synnøve; Kokkali, Marialena; Carvajal, Ana Karina; Dragøy, Ragnhild.
Utfordringer som hindrer økt utnyttelse av marint restråstoff og marine arter. Tromsø: Nofima AS 2021 (ISBN 978-82-8296-692-4) 53 s. Nofima rapportserie(29/2021)
HAVFORSK NOFIMA OCEAN Untitled
 
2020
35 Dankel, Elin Katinka; Øvrum Gaarder, Mari; Lindberg, Diana; Vang, Birthe; Gjerp Solstad, Rune; Aspevik, Tone; Wubshet, Sileshi Gizachew.
The “magnetic tongue” concept revisited: 1H NMR-based multivariate statistics for unraveling sensory attributes of fish protein hydrolysates.. MR2020, The 16th National MR meeting; 2020-01-07 - 2020-01-08
NOFIMA UiT Untitled
 
36 Hustad, Anette; Vang, Birthe; Eilertsen, Hans Christian; Siikavuopio, Sten Ivar; Sæther, Bjørn-Steinar; Svalheim, Ragnhild Aven; Hansen, Espen Holst; Svenning, Jon Brage; Kousoulaki, Katerina; Whitaker, Ragnhild.
Mikroalger i fôr, ny løsning for å redusere lusepåslag på laks – Faglig sluttrapport. Tromsø: Nofima AS 2020 (ISBN 978-82-8296-635-1) 21 s. Nofima rapportserie(20/2020)
NOFIMA UiT Untitled
 
37 Solstad, Runar Gjerp; Vang, Birthe; Øvrum Gaarder, Mari; Molesworth, Peter Patrick; Aspevik, Tone; Dankel, Elin Katinka; Wubshet, Sileshi Gizachew; Glomm, Wilhelm; Lindberg, Diana.
Smaksnøytrale protein fra makrell (SMELL). Delrapport for AP 1. Tromsø: Nofima AS 2020 (ISBN 978-82-8296-631-3) 15 s. Nofima rapportserie(15/2020)
NOFIMA SINTEF Untitled
 
38 Sorokina, Liudmila.
Enzymatic protein hydrolysis of residual raw material from Atlantic cod - Selectivity of proteases, outcome and bioactivities. Tromsø: UIT 2020 69 s.
NOFIMA UiT Untitled
 
39 Svenning, Jon Brage; Dalheim, Lars; Vasskog, Terje; Matricon, Lucie; Vang, Birthe; Olsen, Ragnar Ludvig.
Lipid yield from the diatom Porosira glacialis is determined by solvent choice and number of extractions, independent of cell disruption. Scientific Reports 2020 ;Volum 10. s. -
UiT NOFIMA Untitled
 
40 Vang, Birthe; Lian, Kjersti; Reinholdsen, André; Whitaker, Ragnhild.
Prototype produksjon og markedstesting av proteinpulver fra torsk (Go BIG). Tromsø: Nofima AS 2020 (ISBN 978-82-8296-623-8) 17 s. Nofima rapportserie(6/2020)
NOFIMA Untitled
 
2019
41 Lindberg, Diana; Vang, Birthe.
Skal lage lukt- og smakfritt proteinpulver av makrell-rester. forskning.no [Internett] 2019-06-27
NOFIMA Untitled
 
42 Lindberg, Diana; Vang, Birthe.
Smaksprosjekt med smell – for makrell. nofima.no [Internett] 2019-06-27
NOFIMA Untitled
 
43 Pleym, Ingelinn Eskildsen; Svorken, Marianne; Vang, Birthe.
Verdifulle rester. Muligheter for norsk marint restråstoff. Tromsø: Nofima AS 2019 (ISBN 978-82-8296-586-6) 28 s. Nofima rapportserie(9/2019)
NOFIMA Untitled
 
44 Vang, Birthe; Øvrum Gaarder, Mari; Wubshet, Sileshi Gizachew; Solstad, Runar Gjerp; Dankel, Elin Katinka; Aspevik, Tone; Kousoulaki, Katerina; Steinsholm, Silje; Lindberg, Diana.
Taste-neutral proteins from mackerel. 49th Conference of the West European Fish Technologists Association – WEFTA; 2019-10-14 - 2019-10-18
NOFIMA Untitled
 
2018
45 Lian, Federico; Måge, Ingrid; Lorentzen, Grete Elisabeth; Siikavuopio, Sten Ivar; Øverbø, Kersti; Vang, Birthe; Lindberg, Diana.
Exploring the effect of inhibitors, cooking and freezing on melanosis in snow crab (Chionoecetes opilio) clusters. Food Control 2018 ;Volum 92. s. 255-266
NOFIMA Untitled
 
46 Pleym, Ingelinn Eskildsen; Svorken, Marianne; Lindberg, Diana; Vang, Birthe; Solstad, Runar Gjerp; Iversen, Audun.
The value of creating plus-products - the Norwegian Marine Ingredients Industry. World Aquaculture Society (WAS) konferanse «Aqua2018»; 2018-08-25 - 2018-08-29
NOFIMA Untitled
 
47 Vang, Birthe.
Fra heads and tails til kron og mynt - prosess og produkter fra restråstoff. Økt verdi og økt utnyttelse av restråstoff; 2018-02-14
NOFIMA Untitled
 
48 Vang, Birthe.
Hydrolyse - hvordan kvaliteten på restråstoffet påvirker sluttproduktet. Torskefiskkonferansen 2018; 2018-10-18
NOFIMA Untitled
 
49 Vang, Birthe.
Satser stort på fiskepulver. Næringsnytte 2018 ;Volum 8. s. 25-
NOFIMA Untitled
 
50 Vang, Birthe; Sørensen, Tone Marit.
Restråstoff fra Myre om til klingende mynt. www.vol.no (Andøyposten og Vesteraalens Avis) [Internett] 2018-02-15
NOFIMA Untitled
 
    Vis neste liste